torstai 24. heinäkuuta 2014

Terveisiä Tanskasta!

 
Tämän kesän varsinainen lomamatka on nyt tehty ja koti tuntuu jälleen entistä paremmalta paikalta, ainakin hetken aikaa.;) Kuten otsikosta näkyy, kävimme Tanskassa. Viimeisin Tanskan reissu suuntautui suoraan Legolandiin kymmenen vuotta sitten. Kuopus on katsellut reissulta kuvattua dvd:tä monet vuodet haikaillen, sillä hän oli 10-kuinen tuolla matkalla. Alkoi tuntua, että jos haluaisimme hänen toiveensa toteuttaa, niin se pitäisi tehdä ennen kuin hän kasvaa täysin ulos lapsuudesta. Esikoista ei tuntunut enää Legoland kiinnostavan, joten varasimme matkan hänen rippileirinsä alun kanssa päällekkäin, ja läksimme reissuun kolmen porukalla.
 
 
 
Tällä kertaa lensimme Kööpenhaminaan, jossa vietimme pari päivää ja yhden yön. Seuraavalle päivälle oli varattu vuokra-auto, jolla ajelimme lähemmäs Billundia. Kaksi yötä olimme Billundin lähistöllä Horsens-nimisessä kylässä. Legolandin lähellä hotellit ovat älyttömön kalliita. En oikein näe mieltä tuhlata satoja euroja yhteen hotelliyöhön, eikä sellaiseen kyllä olisi varaakaan.
 
 
 
 
Toisin kuin edellisellä kerralla, nyt ei tuullut, eikä satanut. Takit oli pakattu turhaan, sillä lämpötila on koko ajan hellelukemissa. Tuli suorastaan etelänloman fiilikset. Hotellia varatessa ei edes älytty katsoa, että onko ilmastointia, eikä sitä jälkimmäisessä paikassa sitten ollutkaan. Oli hieman tukala nukkua, mutta parempi silti näin, kuin värjötellen ankeassa vesisateessa!
 
 
 
 
Neljän päivän reissu tuntuu sopivan mittaiselta. Ehdimme ihastella Kööpenhaminaan ihan riittävästi, ja maaseudun maisemia samoin. Paluumatkalla Kööpenhaminaan ajoimme suurimmaksi osaksi pienempiä teitä pitkin, mikä oli varsin fiksua: ajomatka tuntui lyhyemmältä (vaikkei sitä ollut),  kun matkalla riitti katseltavaa, toisin kuin moottoritiellä.  
 Aika samanlaisiahan sitä ollaan täällä pohjolan perukoilla ihmisinä, kai? Pari kertaa menin häkellyksiin, kun myyjä/tarjoilija aloitti small talkin. Täällä kun ei ole tapana... Suomella pärjään mielestäni loistavasti ja juttelen tuntemattomien kanssa usein, mutta muuten kielitaito on aina vaan ruosteessa, kun ei tule käytettyä muuta kuin tätä omaa, armasta äidinkieltä joitakin matkapäiviä lukuunottamatta!
 
 
 
 
Ei liene yllätys, että ihan mielettömän paljon tykkään tanskalaisesta arkkitehtuurista ja muotoilusta: sopivan pelkistettyä, muttei kuitenkaan kolkkoa, ihan niin kuin suomalaisillakin. Värejä voisi täällä  meillä käyttää rohkeamminkin( niin kuin vaikka tuolla Nyhavnissa on käytetty), eikä kaikkea vanhaa tarvitsisi aina purkaa...Siinä kai ne päällimmäiset mietteet reissun jälkeen.:)
 Tivolista ja Legolandista kirjoittelen sitten, kun olen ehtinyt käsittelemään kuvat. Yritän olla pitkästyttämättä teitä turhilla matkajorinoilla, mutta jotain on kiva kertoa ja tallettaa itselle muistiin, eli palaan aiheeseen!:) Nyt täytyy ryhtyä valmistautumaan riparin vierailuiltaan...
 
Mukavaa torstaita!:)

Taina

5 kommenttia:

 1. Musta on kiva nähä noita kuvia ...Kiinnostas itteäkin.... Odotan niitä kuvia tivolista ja Legolandista 😊

  VastaaPoista
 2. Unohdin sit laittaa nimeni ku kerrankin meni kommentti läpi.... Eli t. Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Voi rähmä, jos toi kommentointi ei edelleenkään tahdo pelata! Olen yrittänyt poistaa kaikki varmistukset ja hyväksynnät sun muut, jotta kommentointi ei jäisi niistä kiinni. Kiitos Pia<3

   Poista
 3. Ihania kuvia ja osittain tuttuja paikkojakin lähiajoilta ;) Minullekin tallentui kaksi tai kahdeksan kuvaa tanskalaisista taloista. Sama maku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:) Voi, jos oisikin voinut pysähtyä joka kerta kivan talon nähdessä! Pieniä teitä ajellessa tuli vastaan niin ihania asuinaluieita, että taisin ehdottaa Tanskaan muuttamista muutaman kerran.:)

   Poista