perjantai 4. heinäkuuta 2014

Mustikka-valkosuklaamuffinssit

Muistatteko vielä viime kesäisen postaukseni ihanasta kodista maalla, joka kuuluu mieheni siskolle ja hänen puolisolleen? Se juttu on yksi suosituimmista blogini historiassa, joten saatat hyvinkin muistaa...Aika monet taitavat haaveilla maalla asumisesta.:) Meillä oli jälleen sukutapaaminen tuolla, ja etukäteen päätin, että tällä kertaa en ota kuvia, vaan keskityn seurusteluun. Ihan pikkaisen vain jouduin tarttumaan kännykän kameraan.;) Vanhaa navettaa oli maalattu ja tehty pieni lippa ensimmäisen kerroksen päälle. Myös uskomattoman kauniista keittiöstä oli pakko ottaa taas kerran pari kuvaa!



Tänä vuonna paikalla oli myös Amerikassa asuvaa sukua, ja kun sattumoisin päivä oli heinäkuun neljäs, niin toisistamme tietämättä ruokailuun ja kahvitteluun otimme ideaa itsenäisyyspäivän juhlinnasta rapakon takaa. Grillissä paistui hampurilaisia ja oman osuuteni tarjoiluun hoidin muffinsseilla ja juustokakuilla. Jälkimmäisistä asiaa ehkä myöhemmin, mutta muffinssiohjeen kirjaan tänne heti itseäkin varten.


 
 Pientä riskiä pitää aina ottaa, joten en tietenkään leiponut vanhojen, hyväksi havaittujen, reseptien mukaan. Luonnollisesti kokeilin rohkeasti muffinssireseptiä uusimmasta, edellisenä päivänä ilmestyneestä Kodin Kuvanlehdestä (reseptiä ei löydy tuolta nettilehdestä ainakaan vielä). Koska väkeä oli paljon tulossa, tein reseptin kaksinkertaisena. Harmi vain, että tuoreita mustikoita ei ollut vielä saatavilla, edes koristeluun. Käytin siis pakastemustikoita. Myös ohjeessa olleen sitruunankuoriraasteen vaihdoin pieneen tilkkaan sitruunamehua, ihan vain ajan säästämiseksi!

Ainekset:

2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
2 dl mustikoita
60 g valkosuklaata
2 rkl sitruunamehua

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatettu voi ja maito sekä sitruunamehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti nostellen taikinaan. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin pohjalle pari lusikallista, ripottele sitten mustikoita ja rouhittua valkosuklaata väliin. Lisää vielä lopuksi taikinaa päälle. Paista 200 asteessa noin 10-12 minuuttia (meidän uuni taitaa olla hieman tehoton, silllä omani olivat uunissa varmaan lähemmäs 20 minuuttia). Ripottele muffinssien jäähdyttyä tomusokeria päälle.


Muffinssivuokia täytyy ostaa, sillä nyt täytyi tyytyä niihin, mitä kaapista vielä löytyi.


Ihanan mehukkaita näistä tuli tällä ohjeella! Luulen, että näitä on tehtävä pian uudelleen. Mahtavaa, että tänään ei satanut yhtään, vaan on saanut olla auringossa koko pitkän päivän. Oli kiva tavata miehen sisaruksia ja lasten serkkuja. Ensi viikolla saammekin Amerikan sukulaiset meille kylään, ja mietin jo nyt, että laittaisiko jotain hyvää suomalaista ruokaa ja vaikkapa pullaa näiden tämän päiväisten vastakohdaksi...

Lämmintä ja aurinkoista viikonloppua!:)
Taina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti