lauantai 5. heinäkuuta 2014

Itsetehtyä, saatua ja oman pihan pioneita


Joskus keväällä, kun olin askarellut makuuhuoneeseen taulun kasvikuvilla, aloin aktiivisesti etsimään sängyn päälle tyynynpäällisiä tai kangasta, jossa olisi samaa vihreää kuin seinän Falsterbo-tapetissa. Etsintä ei tuottanut tulosta, sillä vihreän sävy oli aina jotenkin eri maailmasta, kuin löytämäni vihreät, vihreäkuvioiset tai -raidalliset päälliset tai kankaat. Myös kangaskauppa tuotti pettymyksen. Niinpä päädyin ostamaan valkoista pellavaa, josta suunnittelin ompelevani kaksi tyynynpäällistä makuuhuoneen isoille tyynyille. Kotiin päästyäni totesin, että voisi kai sitä joskus ottaa mittoja...Tyynyt olivatkin paljon mielikuvaani suuremmat, ja kangas riitti vain yhteen tyynyyn. Ja niihin viireihin.

 

Tyynyn ompelin jo vapun aikaan muutoin valmiiksi, mutta varastoistani ei löytynyt sopivia nappeja, joten tyynyliina sai odotella yli kuukauden päivät viimeistelyä.Neppinapissa jouduin jälleen tyytymään muuhun, kuin mitä olin ajatellut. Mielessäni oli puiset, yksinkertaiset napit, mutta sopivia ei siellä ollut, ja koska se on Lahden paras paikka ostaa nappeja tai muita ompelutarvikkeita, niin tyydyin ruskeasävyisiin muovinappeihin. Ne on kyllä oikeastaan tosi hienot! Nyt puuttuu vain kangas toiseen tyynyyn ja energia tyynyn ompeluun...;) Olen hieman ihmetellyt, että miksi noihin käsitöihin ryhtyminen on niin vaikeaa. Aika nopeasti saa kaikenlaista kivaa aikaiseksi itselle tai kotiin, kun vain viitsii aloittaa.


Pohjoisessa käydessämme sain äitiltäni jotain,  mitä olin keväällä myös kaipaillut. Se on vain niin hieno ja kaunis, ettei sitä voi ajatellakaan repivänsä. Menköön taulu noilla tulostetuilla kuvilla, kuten tähänkin asti!

 
Äidiltä saamani kirjan avulla voin laajentaa omaa tietämystäni.:)Ehkä hieman englantilaistyyppinen on makuuhuoneemme tällä hetkellä: kukkatapettia, nalle (miksi siitä tulee minulle mieleen englantilaiset sisustukset?), kasvikirja ja pionit maljakossa...


Laskin muuten, että kukkivia tai aukeamassa olevia pioninkukintoja oli penkissä noin 25 kappaletta! Raaskin niistä leikellä jopa kylään viemisiksi ja makuuhuoneen lisäksi myös olohuoneeseen meille sisälle. Ensi kesänä aion istuttaa ainakin kolme pensasta lisää. Olisi kiva, jos ne kukkisivat hieman eri aikaan. En tiedä, onko se edes mahdollista, esimerkiksi laittamalla eri lajikkeita. Semmoinen viherpeukalo!;)


Mukavaa viikonlopun jatkoa!
Taina

10 kommenttia:

 1. Voi miten kuulostaa tutulta tuo aloittamisen hankaluus, mutta kauniin tyynyn olet saanut aikaiseksi. On aina hankalaa kun silmissään näkee mitä tahtoo ja siksi kaikki muu on omasta mielestä vain toiseksi parasta (niiiiiiin tuttu tunne sekin). Nuo napit näyttävät kuitenkin minusta aivan huipuilta tuohon - kruunaavat koko kauniin tyynyn. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:) Ehkä siitä tuli sitten kuitenkin parempi juuri noin.:)

   Poista
 2. Minäkin pidän noista napeista. Eikä ne erotu puisista ainakaan kuvissa. Mullakin viimein pioni kukkii kunnolla. Toistaiseksi on vain yksi kukkiva ja yksi hyvä alku, joten minäkin aloin haaveilla uusista taimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ne omat mielikuvat, jotka ei aina kohtaa todellisuutta.;) Voi, meidän pitäis tavata! Miten ei oo saatu aikaiseksi?!

   Poista
  2. Ihan taitaa olla mun kesäkuun kiireiden syytä. Mutta pian, pian! Reissumme jälkeen soittelen. Pioni ja piironki ja sun kesähuone pitää nähdä.

   Poista
  3. Kyllä!:) Tänään oli NIIN hyvännäköistä kakkua Pioni&Piirongin face-sivulla, että melkein jo meinasin lähteä sinne kahville, mutta jaelut veikin toiseen suuntaan. Mennään, kun kotiudut. Mukavaa reissua!:)

   Poista
 3. Mä oon sellainen anglofiili, että tuo englantilaistyyli puree meikäläiseen kyllä. Ihana muuten tuo tyyny, ootpa taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans jo lapsena tykästynyt englantilaisiin juttuihin: Haaveilin kartanosta, jossa ois tilaa vaikka biljardipöydälle ja ympärillä tietenkin rehevä puutarha, jonka takana nummet...;) Ja kiitos kehuista!:)

   Poista
  2. Ehkä me oltiin edellisessä elämässä englantilaisia aristokraatteja? ;)

   Poista