keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kainuun korpien kuiskintaa


Vanhempieni mökki sijaitsee Oulujärven rannalla, joten kovin useasti ei tule mökille lähdettyä. Nyt oli sellainen olo, että mökille on päästävä. Varsinkin, kun sää pohjoisessa oli selvästi lämpimämpää ja aurinkoisempaa kuin täällä etelässä. Pari hienoa paikkaa Kainuusta täytyy teille vinkata, jos joskus liikuttu kulmilla.:) Tämä ensimmäinen on saari nimeltään Manamansalo. Tällaiset kuivat kankaat mäntymetsineen ovat lapsuuteni luontoa. Samoin tietenkin Oulujärvi...

 

Manamansalossa sijaitsee varsin suosittu leirintäalue ja upeat hiekkarannat, joita muuten on tuolla Oulujärvellä vähän joka paikassa. Harmi vain, että täältä etelästä katsottuna nuo rannat ovat niin kaukana! Nämä kuvat ovat leirintäalueelle johtavalta tieltä. Manamansalon saaressa on paljon tuollaisia kirkasvetisiä lampia, joista yhden rannalle pysähdyimme kuvaamaan ja ihmettelemään luonnon kauneutta.Lammen vesi näytti uskomattoman kauniin turkoosilta, ja kuten tuosta alemmasta kuvasta ehkä näkyy, niin se oli myös kirkasta, ei ollenkaan mutaista, kuten lammissa yleensä. Tukkeja näytti lammessa olevan paljon upoksissa. Myrskytuhoja?

 


Lampien ympäri kiertää polkuja. Aika erämaan tuntuista...Ei näkynyt muita ihmisiä tai kuulunut ääniä. Vain ahvenet pyörivät aivan veden pinnassa. Niillä oli kai ruoka-aika.


Muistatteko muuten vielä maakuntalauluja kouluajoilta? 90-luvulla opettajankoulutuksessa ne kaikki opeteltiin musiikin opinnoissa, mutta siitä, ja kaikista Hämeessä viettämistäni vuosista huolimatta, on Ilmari Kiannon Nälkämaan laulu kuitenkin minulle se omin.:)

Taina

2 kommenttia:

  1. Voi miten upeita maisemia! Nuo rannat oikein huutavat retkeilijää istahtamaan hetkeksi, katsomaan lammen tyyntä pintaa ja rauhoittumaan. Kaunista. Maakuntalaulut treenattiin tosiaan aikanaan hyvin perusteellisesti ja "Kuulkaa korpeimme kuiskintaa, jylhien järvien loiskintaa..." jäi juuri korvamadoksi ;) Se Oma laulu on kuitenkin "Helky laulu Auran rantain...".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!:) Minulla tulee noista Kainuun metsistä mieleen lapsuuden marjaretket ja tietenkin rakas mummo.<3 Aika paljon noissa maakuntalauluissa on samaa, vain Uusmaalaisten laulu oli jotenkin todella erilainen. Kyllä senkin oppi, kun tarpeeksi harjoitteli. En ole musiikkia opettanut moneen vuoteen, mutta epäilen, ettei noille lauluille enää paljon aikaa uhrata...:)

      Poista