torstai 18. heinäkuuta 2013

Kuvaleikkiä


Juuri ennen Kreikan matkaa jouduin vaihtamaan kännykkäni uuteen. Pari vuotta vanhan (Samsung Galaxy S II ) puhelimeni akku sanoi itsensä irti, eikä uutta akkua kuulema ollut saatavilla kovin helposti. Koska olin ollut muutoin oikein tyytyväinen tuohon malliin, valitsen vain astetta uudemman tilalle eli Samsungin Galaxy S III:sen. Olen tekniikan suhteen aika tumpelo, enkä ymmärrä paljoakaan, mutta sen verran on tottunut jo netin käyttöön puhelimella, että se tuntuu ehdottomalta edellytykseltä puhelinta ostaessa. Myös kameraa käytän todella paljon, joten mitä parempi kamera, sitä parempi minulle. 
En nyt kuitenkaan aikonut kirjoittaa puhelimista, vaan hauskasta ohjelmasta, joka puhelimessani on. Valokuvien käsittelyyn pienimuotoisesti löytyy ohjelma nimeltä Paper Artist. Yhtään en tiedä, onko muissa malleissa tai merkeissä samaa, varmaan ainakin samantapaisia ohjelmia löytyy. Ohjelmasta erilaisia vaihtoehtoja vaihtelemalla saa samasta kuvasta minun mielestäni hienoja, erilaisia versioita. Näytän muutaman esimerkin..Rantatuolissa oli aikaa leikkiä tuolla ohjelmalla, joten kuvat ovat Kreikan matkalta. 

Tässä taiteellinen asetelma eli alkuperäinen kuva:)
Versio nimeltä Tarkka

Versio nimeltä Munch

Versio nimeltä Mineraali
Otetaanpa toinen kuva ja siitä vähän toisenlaisia versioita..

Ensimmäisen lomapäivän onnelliset varpaat:)
Versio nimeltä Kynä
Versio nimeltä Eeppinen ja kirjoituskokeilu kuvaan...
Osa versioista sopii minusta parhaiten kasvokuviin.  Ei niin huvittaisi käyttää omaa kuvaa (en voi havainnollistaa ilman sellaista), mutta toisaalta mielummin omaa, kuin muiden perheenjäsenten. Olen ihan kummallisen näköinen tässä kuvassa, hiukset miten sattuu ja seliseliseli...
alkuperäinen
Versio nimeltä Hattara
Versio nimeltä Vesipiirros
Versio nimeltä Öljymaalaus
Ohjelman käyttö on todella helppoa! Valitsee vain kuvan, jota muokkaa. Sitten valitaan Paper Artist ja eri vaihtoehtoja klikkaamalla näkee heti muokatun kuvan. Onnistuneet voi tallentaa ja huonot jättää tallentamatta. Kaikkia versioita en nyt tässä esitellyt. Käykää kokeilemassa, jos teiltä löytyy kyseinen ohjelma ja toivottavasti tästä vinkistä on iloa muillekin kuin minulle. Kuvilla leikkiminen on mukavaa puuhaa, paitsi rantatuolissa, myös sadepäivinä!

Taina

8 kommenttia:

 1. Hienoja ominaisuuksia - ja hienoja kuvia sinulla. IPhoneen saa sen myös. Omakuvastasi tuo Hattara-versio näytti minusta ihan siltä, kuin veden varjoja leikkisi kasvoilla.

  VastaaPoista
 2. Oletko itse käyttänyt sitä? Tämä on toistaiseksi ainoa kuvankäsittelyohjelma, jota olen käyttänyt ehkä 15 vuoteen! Ovat kai kehittyneet aika paljon vuosien varrella. Halu opetella olisi kyllä kova, ja tiedän, että noita kuvia pitäisi vähän muokkailla. Ainut mutta on aika, joka ei millään tahdo riittää ihan kaikkeen. Pelkästään kirjoittamiseen ja kuvien valitsemiseen/kuvaamiseen menee yllättävän paljon aikaa ainakin näin aluksi.

  VastaaPoista
 3. mulla on sama III ja joka päivä löydän siitä jotain uutta. noi kuva jutut on siinä parhaimmistoa. hyvä valinta puhelimeksi. löysin blogisi pari päivää sitten ja luin kaikki yheltä istumalta.että silleen!mukavaa loman ja kesän jatkoa toivottaa NITOJA

  VastaaPoista
 4. Hei, kiva kuulla! Mukavaa kesää sinullekin! Toivottavasti täältä löytyy sua kiinnostavaa luettavaa jatkossakin.:)

  VastaaPoista
 5. Tulin kurkkaamaan :) Onpa hauskan näköinen kuvanmuokkausohjelma! Tykkään itsekin rassailla valokuviani, tosin, niiden kanssa tuo on ollut lähinnä rajausta ja sävyjen säätöä, mutta kuitenkin.

  Niin, onnea uudelle blogille myös. Superhauska harrastus!

  VastaaPoista
 6. Iiik! Mun idoli täällä!;) Noh, oikeesti tykkään tosi paljon sun blogista ja niin monta vuotta on tullut sitä seurattua, että siitä tuo... Se on vaan niin hyvä, sun blogisi! Tässäpä samalla vinkki ystävilleni ja mahdollisille muille lukijoille, että sinne mars(Rillan koti on blogin nimi)!

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva vinkki tuo Paper Artist :) Mulla on sama känny ja rupesin heti kokeilemaan ohjelmaa. Mainio!

  Terkuin Marjatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Hyvä, jos joku muukin löytää tuon puhelimestaan. Tulee käytettyä niin pientä osaa siitä, mitä sillä kännykällä voisi tehdäkään..kun ei tiedä. Arvaa, miten löysin ton ohjelman? No, lapset tietysti opasti! Ne hallitsee nää laitteet paaaljon paremmin.:)
   Jos olisi hyvä tulostin, niin voisi tehdä vaikka sellaisia Andy Warhol-tyyppisiä "naamakollaaseja" tms..

   Poista