sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Aarre

Varmaan lähemmäs kaksi vuotta olen etsiskellyt itselleni sellaista vanhaa lokerikkoa, jonka voisin laittaa kodinhoitohuoneen tasolle. Aikaisemmin siinä oli tämä mäntyhyllykkö (anopin ja appiukon perintöä), jonka maalaisin ruskean ja valkoisen askartelumaalin sekoituksella tuollaiseksi mudan väriseksi. Jo maalausta aloittaessani ajattelin, että lokero tulee olohuoneeseen, mutta kesti varmaan vuoden ennen kuin sen lopulta sinne laitatin. Nimittäin myös kodinhoitohuoneen tasolla lokerikko näytti hyvältä, ja oli sitä paitsi tarpeellinen kaikenlaisen pikkusälän säilytykseen. Tuo kuvassa näkyvä valkoinen laatikosto (alunperin mäntyinen) on muuten kirpparilöytö viime kesältä. Maksoin siitä 5 euroa. Se odottaa edelleen toista maalikerrosta , kun viime kesä oli niin sateinen, ja esineiden maalaaminen on mun mielestä ulkohommaa..

Lokerikko nykyisellä paikallaan. Kaipaa vielä jotain seuraksi!


Lyhyesti virsi kaunis! Tänään löysin etsimäni eli vanhan kirjasinlokerikon, ja vieläpä todella kauniin yksilön! Ajelimme tässä meidän lähiseuduilla pienissä maalaispitäjissä, ja onnekseni sain muun perheen pysäyttämään erään mielenkiintoisen kaupan kohdalla. Oli sen verran kiire, etten muistanut edes liikkeen nimeä katsoa, mutta aikomus on mennä sinne uudestaan, pian ja ajan kanssa! Laitan sitten vinkkiä tänne.:)
Alunperin olen nähnyt ainakin Mekkotehtaan Sunnan kodissa kirjasinlokerikon ompelulankojen säilytyspaikkana, ja ajattelin siis ihan kunnianosoituksena matkia häntä. Hieno idea! Ehkä jotain kivoja nauhoja myös..Viimeisimmässä Unelmien Talo&Koti-lehdessä oli hyvä idea juuri nauhojen säilytykseen. Sitä täytyy kokeilla ehdottomasti!

Yksityiskohdat tässä lokerikossa ovat kyllä niin ihanat!Enpä olisi aamulla arvannut tätä sieltä reissulta löytäväni!

Ikionnellinen,
Taina

8 kommenttia:

 1. Kuola vaan valuu... Apua, miten ihania.

  VastaaPoista
 2. Nii-in!:) Haetaan sullekin oma! Osaatko suomentaa mulle, mitä tuossa lapussa lukee?

  VastaaPoista
 3. Mikä on kirjasinlaatikko?...Ja mihin sitä käytetään?

  VastaaPoista
 4. Asiantunteva taho valisti minua, että tuo nonp. on lyhenne sanasta Nonparelli, joka on kirjasinkoko, 6 pistettä (normaalisti kirjoittelemme 10-12 pistekoolla). Mager Landiin ei tullut selvyyttä. Voisiko se olla kirjasimen nimi?

  VastaaPoista
 5. Kiitos Ute Lias tiedoista! Voisi tosiaan ajatella, että tuo Mager Land voisi olla kirjasintyyppi.

  Kirjasinlaatikoissa on kai säilytetty(?) kirjapainoissa ja lehtitaloissa kirjasimia. Painotaloista ne joka tapauksessa ovat lähtöisin, mutta tuo käyttötarkoitus on mulla ihan arvailua..

  VastaaPoista
 6. Sisustuskuvia lokerikon kera tässä odottelen. ;) Asiantuntijani mukaan olet oikeassa Taina. Lokerikot olivat käsiladonta-aikaan täynnä kirjaimia ja noita lokerolaatikoita oli ikään kuin lipastossa.

  VastaaPoista
 7. Malta vielä vähän!:) Keskiviikkona on siivouspäivä, jos sitten saisi kuvia, joita kehtaa laittaa tänne.

  VastaaPoista
 8. Ihana lokerikko! Noita aika harvoin ollut tarjolla! -Mari

  VastaaPoista