sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Mykene ja Spetses


 

Tässä postauksessa on luvassa aika iso tukku kuvia ja vain vähän tekstiä. Puhukoot kuvat puolestaan!

Muinaisessa Mykenessä on sellaiset rapiat 3000 vuotta sitten elänyt yhteisö, jonka historiasta minä taidan tietää vähemmän kuin historiaan hurahtaneet lapseni! Kävimme ihmettelemässä muinoin kukoistaneen kulttuurin raunioita..


Muinaiset kreikkalaiset tykkäsivät rakentaa korkealla, nykyiset tykkäävät rakentaa rannalle!;)

Meitä huvitti, kun ajelee tuolla suunnalla Kreikkaa missä vaan, on joka puolella muinaisia löydöksiä. Ja minkälaisia! Samaan aikaa täällä meillä päin tehdään kaivauksia, ja ainakin näin maallikon mielestä löydökset ovat varsin vaatimattomia.

Spetsesin saarelle haluaisin mennä oleskelemaan muutamaksi päiväksi joskus tulevaisuudessa. Viime kesänä olimme Skiathoksella lomailemassa, ja teimme laivamatkan Skopeloksen saarelle. Spetses ja Skopelos muistuttavat minusta tunnelmaltaan toisiaan. Noilla saarilla, joissa ei ole lentokenttää ihan lähellä, on jotenkin ihanan aito tunnelma jäljellä! 

 
Tällä tyylillä tehdyt pihapolut ois kivat!Ei ole varmaan vaikea arvata, mikä on mun lempikuvauskohde matkoilla! No, selvyyden vuoksi kerrottakoon, että parvekkeet, ovet, portit, portaat, kaiteet, ikkunat ja tietenkin kauniit istutukset ja asetelmat sisäänkäyntien yhteydessä tai parvekkeilla :)

Nyt me lähdetään kotiseutumatkailemaan! Heippa!

Taina 

p.s: Olipa erikoista..Tein muokkauksia noihin kaikkiin edellisiin postauksiin (tarkemmin sanottuna otsikoihin), ja jostain kumman syystä pari noista vanhoista postauksista pomppasi tuoreimmaksi. Saimme ne miehen avustuksella oikeaan paikkaan, mutta olisi kiva tietää, miten ihmeessä mä tein sen?! Että jos on vinkkejä, niin niitä otan vastaan kiitos!:) Aina kun luulee jotain osaavansa, huomaa, että eipä oo hääppöstä tää tekniikan kanssa pelaaminen..:/

3 kommenttia:

  1. Minä tykkään kuvata ovia. Melkein joka reissulla napsin niistä kuvia. Mietin noita pikkukivistä tehtyjä pintoja - kuinkahan paljon aikaa niihin on mahtanut mennä!

    VastaaPoista
  2. Ai niin, piti vielä kommentoida noita koulun hissankirjasta tuttuja mykeneläistä leijonaporttia ja Agamemnonin naamiota. Mahtaa olla erikoinen tunne nähdä ne livenä.

    VastaaPoista
  3. Koulun hissan kirjasta tuttuja..taisin olla poissa sillä tunnilla.;) Olin ennen vanhaan hyvä historiassa, mitä sille tiedolle on tapahtunut?!

    VastaaPoista