tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ilmaista iloa luonnonkukista

Tykkään ihan, kamalan, hirvittävän paljon kukkivista kukista! Onko sellaisia ihmisiä, jotka eivät tykkää? Kesällä niistä saa nauttia monessa muodossa: leikkokukat, kesäkukkaistutukset ja luonnossa kukkivat kukat...

Viimeisimmässä Avotakassa oli kesäkukkaidea, jota oli pakko kokeilla! Tarvitaan tuohta, astia kukkia varten (itse käytin isompaa Kivi-tuikkua), luonnonväristä narua ja tietysti kukkia.

Kolmesta tai neljästä kädestä olisi tässä ollut hyötyä, koska meidän haloissa oli niin lyhyesti tuohta!  Älskade Hem-ledessä 7/2013 oli samantapainen idea. Siinä vaan tuohi liimattiin palasina ruukun päälle. Se on helpompi toteuttaa palasista kuin tämä.

Mun toteutus..
Avotakan alkuperäinen kuva. 

Kävimme tänään Sulan tien Ute Liaan kanssa uudelleen Artjärvellä (Artjärven Antiikki) ostamassa hänellekin kirjasinlaatikon. Niitä kun oli siellä useampi kappale. Samalla ostin itselleni pullot, jotka olivat jääneet vaivaamaan mieltäni viikonlopusta. Pläräsin tuossa sisustuslehtiä, ja sieltähän sekin idea oli peräisin.
Kuva Drömhem&Trädgård-lehdestä 7/2013


Tän päivän kirpparilöydöt:)


Sitten vain tienpiennarta tutkimaan sillä silmällä! Paras kukinta alkaa olla ohi monissa pientareen kukissa, mutta pikkumaljakoihin riittää onneksi pieni määrä kukkia. Meidän läheltä löytyi tällä kertaa päivänkakkaraa, ojakärsämöä, lupiini ja pietaryrttiä. Pietaryrtti haisee suoraan sanottuna niin pahalle, että voi olla, että se vaihtuu hyvin pian johonkin vähemmän haisevaan lajikkeeseen.
Jos olette ihmetelleet, miksi lähes kaikki kuvat on ulkona otettuja, löytyy syy valaistuksesta. Mulla tuppaa nää kuvaussessiot menemään niin myöhään illalla, että sisällä valoa on ihan liian vähän, jotta niitä voisi ottaa ilman salamaa. Muutenkin vielä olen vasta-alkaja valokuvauksessa, jos jonkun silmiin sattuu nää meikäläisen räpsyt!;)

Tässä nyt kuitenkin pikaräpsy hämärtyvästä kodinhoitohuoneesta (tänne ei raaski leikkokukkia ostella, mutta jotain olisi kiva silti olla). Ompelulangat ovat päässeet uudelle paikalleen lokerikkoon...Yritän huomenna ehtiä kuvaamaan päivällä, kunnollisessa luonnon valossa!


Se ois mentävä keittiötä siivoamaan. Ääh..Palataan!
Taina

11 kommenttia:

 1. Noissa vihreissä lasipurkeissa on mahtavat pallerokorkit! Pietaryrtin nappikukkaset ovat kyllä upeat- harmi haisua vaan. Nuo kirjainpalikat on kiva idea koristamaan kastilaatikoa - niihin jotenkin kuuluukin laittaa kirjaimia.

  VastaaPoista
 2. Mulla oli nuo kirpparilta ostetut muutamat palikat aiemminkin lokerossa, mutta nyt ne on tosiaan vasta oikeassa lokerossa. Kun kyllästyn pulloihin maljakkoina, voin laittaa sinne jotain kivaa, ja korkit päälle.:)

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana tuo tuohimaljakko! :)
  Kivat myös nuo lasipurkit, olen täältä yrittänyt kirppikseltä etsiä, mutta taitaa muillakin olla samat suunnitelmat, kun ei vielä ole tulleet vastaan :)

  VastaaPoista
 4. Minttu, jos pääsisi Granitissa käymään, niin voisin kyllä ostaa tuollaiset valmiit kuin sulla! Niin harvoin tulee lähdettyä Helsinkiin ostoksille.
  Nuo mun pullot oli alunperin mielestäni kalliit, mutta puoleen hintaan raaskin pulittaa kympin kahdesta ja pienin taisi vielä halvempi..
  Kiva kun tulit käymään! Sun blogiasi olen lukenut varmaan vuoden verran ja tykkään kovasti siitä!:)

  VastaaPoista
 5. Kaunis tuohimaljakko :) Ja vihreä lasi on heikkouteni... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa ennen joulua etsiskelin tuota tuohimaljakkoa, mutta olinkin "purkanut" sen jossain vaiheessa. Kesällä voisi taas tehdä tuon uusiksi. Vihreitä pulloja olen käyttänyt ahkerasti, usein kun kukkakimpusta alkaa olla vain rippeet jäljellä.:)

   Poista
 6. Mä jostain syystä en aikaisempina kesinä oikein ole innostunut luonnonkukista tai lähinnä en koskaan ole muistanut mitään poimia maljakkoon. Täytyy tänä kesänä vähän petrata, sillä niin kivalta ne näyttäisivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, luonnonkukkien keräilyä suosittelen lämpimästi! Touko-syyskuuhun en yleensä osta kukkia sisälle juuri koskaan, sillä luonnossa on niin paljon kukkivia. Sen sijaan pihalle ja terassille kyllä "tuhlaan" senkin edestä:)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Niin minustakin! Olen sitä sitten parissa muussakin blogissa nähnyt, joten on tosiaan monen mielestä kaunis. Luonnonkukat ja koivu sopivat täydellisesti yhteen..)

   Poista
 8. Tuota tuohta voisi kokeilla vähän isompienkin kukkaruukkojen koristeluun. Täytyypäs kokeilla!

  VastaaPoista