maanantai 15. heinäkuuta 2013

Ihan pihalla

Meillä on melko suuri tontti (n.2300 neliötä), josta nurmikkoa on toistaiseksi noin 1500 neliötä. Alkukesästä ajoin nurmikon kahdesti viikossa, ja sitten tuli tuo reissu...Meillä on kyllä erinomaisen hyvät "talonmiehet", mutta nurmikko sai kasvaa rauhassa lähes kaksi viikkoa Kreikan matkan aikana. Matkan jälkeen nurmikkoa ajaessa jätin sen tavallista korkeammaksi, jottei leikkuujätettä tulisi niin paljon. 

Tänään päätin, että leikkaan nurmen taas yhtä lyhyeksi, kuin ennen matkaa. Tämä tietää väistämättä haravointia, koska ruohokasat ovat niin isoja, etteivät ne hajoa tuosta vaan! (Mahtaako tuo haravointi olla samalla tavalla kätisyysjuttu kuin vaikka mailan pitäminen? Mä en ainakaan osaa haravoida kuin yhdeltä puolelta, ja saan siksi helposti hartiat jumiin...)Viime kesään asti meillä oli vain työnnettävä ruohonleikkuri. Kun koko pihan ajoi kerralla, aikaa meni (ainakin minulta) reilut pari tuntia. Hyötyliikunta on hyvä juttu, mutta rajansa kaikella! Niinpä ostimme päältäajettavan leikkurin. Ei se todellakaan ole mikään ruohonleikkureiden Rolls Royce, mutta helpottaa työtä huomattavasti ja lyhentää siihen kuluvaa aikaa noin tunnilla.

Enpä ole ennen ajaessa käyttänyt kameraa..

Meidän teini pääsi tänään ensimmäistä kertaa ajamaan. Tarkoitus on kouluttaa hänet tähän hommaan, niin mulle jää enemmän aikaa, vaikka bloggaamiseen! Tuo leikkuri muistuttaa kovasti Salama McQueeniä.;)


Kuulosuojaimet ovat tuossa hommassa aivan ehdottomat, ja mukavana plussana tulee radio. Musiikin kanssa työstä tulee paljon hauskempaa. Musta on oikeastaan ruohonleikkuun myötä kehkeytynyt jonkinasteinen "nuorisomusiikin asiantuntija"! ;)Viime kesänä opin kuuntelemaan YleX:ää, ja pihalta se tapa siirtyi auton rattiinkin. Kun Hankkijan-lippistä ei meiltä löydy, niin pistetään sitten vaikka tämä päähän...Eikun hommiin!
Taina4 kommenttia:

 1. Tuo Polska-lippis sopii täydellisesti Salama-Macqueenin kanssa yhteen.

  VastaaPoista
 2. Juu, oon tietenkin tarkasti miettinyt lippiksen värin!;)Musta tuntuu, että naapureita huvittaa, kun se oon yleensä mä, joka tuolla huristelee..

  VastaaPoista
 3. Meidän M tuumas viime syksynä neljävuotiaan viisaudella hetken haravointia kokeiltuaan, ettei sillä haravalla voinut haravoida, koska se OLI vääränlapanen. :) -Mari

  VastaaPoista
 4. :))) Eli kätisyysteoria pitää paikkansa!;)

  VastaaPoista