lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kesäinen aamupalaVarmaan reilun vuoden verran mun aamupala on ollut suurin piirtein joka aamu samanlainen. Monen monta vuotta söin aamuisin kaurapuuroa marjoilla aamupalaksi, mutta tuntui, että puuron jälkeen nälkä tulee niin pian ennen kuin lounas on lähelläkään. Niinpä vaihdoin hieman aamupalan koostumusta. En muuten voisi kuvitellakaan lähteväni aamulla liikkelle ilman aamupalaa! Tulen muutenkin vihaiseksi, jos ruoka ei ole ajallaan.:)

 

Tähän vuodenaikaan on erityisen ihanaa, kun marjoja voi hakea aamulla suoraan omasta pihasta. Meidän mansikat ovat honeoye-lajiketta (todella makea), ja ne kypsyvät sillä tavalla kivasti, että kun mansikka-aika alkaa jo muutoin olla ohi, niin meillä vasta aloitellaan. Tämä johtuu kai lähinnä marjapenkkien sijainnista Pohjois-rinteessä. Punaviinimarjat ovat jo meillä kypsiä, mustaherukat vielä raakileita ja samoin vadelmat, joita on tulossa paljon. 

Marjojen (talvella tietysti pakastettuja) lisäksi laitan aamupalaani puolukka-pellavarouhetta (Marille kiitti vinkistä!) ja kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia ja valmista tuli! On todella hyvää, melko terveellistä (tuosta jogurtista en ole ihan varma..) ja pitää nälän hyvin loitolla useamman tunnin.

Meillä Muumi-syvätlautaset ja -lusikat ovat kovassa käytössä joka aamu! Niitä molempia meillä onkin aika pino. Sen sijaa mukit ovat olleet viime aikoina vähemmällä käytöllä...

Ai niin! Kesällä aamupalassa on vielä se ihana juttu, että sen voi kauniina aamuna syödä ulkona ja aivan mahtavaa on kesällä siksikin, ettei ole kiire sen syömisen kanssa.:)

Mukavaa lauantaita!

Taina

2 kommenttia:

  1. Marjat ovat aivan mahtava aamupala, välipala, herkku, ihan mitä vaan. Ja mikäs sen ihanampaa, kuin hipsiä hakemaan ne omalta pihalta. Taatusti luomua.

    VastaaPoista
  2. Älä muuta virka! Puoli kiloa päivässä on varsin vaikea tavoite mulle, jos en mättäisi noita metsän herkkuja päivittäin;)

    VastaaPoista