perjantai 26. heinäkuuta 2013

Ennen kuin edellisestä on selvittyTuolla kesän alkupuolella kirjoittelin pitkäaikaisesta haaveesta, joka on toteutumassa. Kyse on siis paikasta, jossa olisi tuulelta ja sateelta suojassa. Jossa voisi viettää kesäiltoja auringonlaskua ihaillen, poltella kynttilöitä syksyn hämyisissä illoissa tai ehkä talvella juoda lämpimät kaakaot lampaantaljojen päällä istuskellen. Olen kutsunut tätä haavetta alusta asti kesähuoneeksi, enkä osaa sitä muuksi kutsua. 

Kesähuoneen paikka on yläpihan korkeimmalla kohdalla. Etsi kuvasta dinosaurus!
Näkymä tulevan kesähuoneen paikalta meidän kotilaaksoon.:)
Pari vuotta seurailin tori.fi:stä ja huutonetistä vanhoja ikkunoita.  Joku sopivalta tuntuva osui kohdallekin, mutta aika ei kuitenkaan ollut vielä oikea. Matkan varrella miehen toiveesta päätettiin ostaa myös vanha ovi. Minä olisin varmaan jättänyt huoneen avonaiseksi...Onhan tila toki käytännöllisempi oven kanssa!

Nyt kesän alussa törmäsin viimein ikkunoihin, joita ei voinut päästää käsistä! Oulussa toimiva yritys Menneitten maja oli paikka, josta ostin neljä kappaletta 16-ruutuisia ikkunoita ja yhden vanhan oviparin. Kaikki lopulta yhdestä ja samasta paikasta. Voin lämpimästi suositella kyseistä yritystä! Kaupat teimme kesäkuun lopulla, ja sovimme, että toimitus tapahtuu Kiitolinjan kautta heti meidän kesälomareissun jälkeen. Näin sitten tapahtui, ikkunat ja ovet tulivat hyvässä paketissa kotipihaan saakka, kuten oli sovittu. 
Ikkunat odottavat kunnostajaa!
Ikkunat ovat vanhoja, kuuleman mukaan noin sata vuotta, mutta mielestäni yllättävän hyvässä kunnossa. Seuraava projekti mulle on rapsutella maalit ja vaihtaa särkyneet ruudut ehjiin.Ovi ja ikkunakuorman mukana tuli läjä vanhasta lasista leikattuja ruutuja tätä varten. Näkyvät tuossa kuvassakin. Otin muutaman varalle, jos vaikka menee vahingossa rikki työntouhussa.

Osittain ikkunanpielet ovat niin hyvässä maalissa, että mietin, onko maalin poistaminen ja uudelleen maalaus välttämätöntä kaikissa ikkunoissa. Osaako joku neuvoa? Ovipari on niin erinomaisessa kunnossa, että sille ei ole tarkoitus tehdä mitään.

Ovista halusin tuollaisen postiluukullisen, tietysti!
Tällaista pikku puuhaa on mulla siis tiedossa nyt loppukesästä...Ei oo tekemisen puutetta. :) 

Asiasta kolmanteen..Lupasin tuolla kommenttipuolella kuvia mansikanviljelylaatikoista. Tässä niitä nyt olisi. Muistelin, että ne olisivat vain kahden laudan korkuiset, mutta kolmen laudan korkuiset ne ovat. Korkeammalta olisi helpompi poimia marjat!
Jossain vaiheessa on aikomus poistaa nurmikko ( joka kuvassa rehottaa pahasti)  ympäriltä ja laittaa mansikkalaatikoiden ja marjapensaiden alueelle kivituhkaa. Fiksu olisi tehnyt niin suoraan pihan rakennusvaiheessa.

Jämälaudoista pikaisesti mies ne mulle rakensi. Olivat aluksi puunväriset, mutta ajatuksena olikin, että saavat harmaantua kauniisti. Aluskangas kannattaa viljelylaatikoihin ehdottomasti laittaa. Tai jos kangasta ei ole käytettävissä, niin vaikka sanomalehdillä vuorata pohja. Mulla on toisessa laatikossa kangas ja toisessa ei ole. Toisessa laatikossa kasvaa rikkaruohoja, toisessa ei.:/
Tässä laatikossa on aluskangas. Ei rikkaruohoja!

Tässä ei ole aluskangasta, ja rikkaruohot yrittävät vallata laatikon.

Jos joku kavereista haluaa hakea itselleen mansikan rönsyjä, niin täältä voi tulla hakemaan. Niistä saisi vielä hyvän mansikkapenkin aikaiseksi ennen syksyn tuloa!:) Mansikat menee ihan omiin suihin.;)


Aurinkoterveisin,
Taina

p.s.: Otsikko viitta luonnollisesti sängynpäätyprojektiin, joka on toistaiseksi etsimässä lopullista muotoaan mun päässä. Saa kommentoida vielä edellseen postaukseen, jos on vinkattavaa!:)

2 kommenttia:

  1. Hih, dinosta päätellen on aika suuri takapiha teillä. :P Nuo mansikkalaatikot ovat hienot. Melkein kuin valmiiksipoimittu sato. Ja harmaantuneet laudat sopivat värimaailmaan täydellisesti. Voisin itsellekin tehdä pari laatikkoa. Pitäisköhän hakeas sulta versoja...

    VastaaPoista
  2. Heh! Aina jälkeenpäin huomaa, että kuvassa on jotain ylimääräistä, joku huonosti tai muuten vain epäonnistunut otos. Niin paljon opittavaa! Koska pidetään se yhdistetty blogin/viini-ilta?;)
    Tule ihmeessä hakemaan niitä rönsyjä! Meillä on ihan törkeän hyviä mansikoita, enkä liioittele yhtään.:)Tuollaisen laatikon rakentaminen ei ole mitään rakettitiedettä. Syntyy nopeasti, ei oo niin nöpön nuukaa.

    VastaaPoista