tiistai 13. lokakuuta 2015

Lokakuun iltanaTällä viikolla  Pienen Linnun blogissa jaetaan lokakuisia kuvia. Viikon MakroTex -haasteen aihe, lokakuu, osui kivasti kohdilleen näiden kuvien kanssa, joille ei aluksi ollut olemassa otsikkoa. Todellisuudessa lokakuu on ollut enemmän luonnossa liikkumisen kuukausi, kuin mikään aikaisempi! Kun kuukaudesta on takana kolmannes on mulla tämän lokakuun kansiossa jo lähes 450 kuvaa, joista iso osa on kuvattu luonnossa liikkuessa. Säästän teidät nyt kuitenkin niiltä, osittain senkin vuoksi, että muutaman kuvan valitseminen siitä määrästä olisi ollut ehkä liian vaikeaa. 

 Lokakuu on tällaiselle jouluun hurahtaneelle se kuukausi, kun uusi Blossa-glögi tulee myyntiin. Tärkeintä minulle tässä glögissä ei ole maku, itse asiassa toisinaan pulloa on ollut vaikea tyhjentää.;D Tärkeintä pullossa on sen väri, kuviointi, ulkoasu ylipäätään ja tärkeä tehtävä kynttilänjalkana tyhjenemisen jälkeen. Nyt kun uusinkin pullo on tyhjä, on mulla viisi vuosikertaa tyhjiä pulloja. Se on jo niin monta, että päätin siirtää uusimman (sinivalkokuvioisen) ja viimevuotisen (lilan) kesähuoneeseen, jonka värimaailmaan ne sopivat mainiosti! 

 Ensimaistamalta tämän vuoden Blossa maistui minusta lähinnä väkevälle. Kesähuoneen viileydessä lauantai-iltana nautittu mukillinen maistui huomattavasti paremmalle, ympäristön ansiota vai mitä lie. Eikös muuten sovi hienosti edelliskesänä ostamani Green Gaten muki yhteen uusimman Blossa-pullon kanssa? Oli rentouttavaa istuskella ja nauttia glögistä, eikä kylmäkään vaivannut, kun hartioilla oli anopilta peritty villashaali ja lämmitin päällä. Räpsin samalla muutaman kuvan ja ihailin kesähuoneen ikkunoista syksyisiä värejä.

 Yhtä mukavia lokakuuniltoja teille!

Taina

46 kommenttia:

 1. Lämmin tunnelma kuvissasi, vaikka sininen onkin kylmä väri. Kotoisaa.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina!:) Oisko se tuo lokakuun illan valo, joka saa sen lämmön kuviin.:)

   Poista
 2. Ihana glögipullo! Mietin juuri että tuollainen kukkapullo olisi hieno häissä pöytänumerona. Innostuin myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta!:D Joutuisi kiittamaan glögiä mooonta pullollista!;D Tämän vuoden pullo on kyllä kaunis.<3

   Poista
 3. Tuo pullo on niin kaunis, että melkeinpä pitää sellainen hankkia. Itse olen myös vähän huono juomaan niitä, joten voisi olla hyvä hommata se silloin, kun on joku porukka, jotka auttavat tyhjentämisessä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Onneksi tuo pullo ei ole suuren suuri, oisko siinä lopulta ollut kolme ja puoli tuollaista lattemukillista.;D Kyllä mä enemmän olen alkoholittoman glögin ystävä, mutta kerran vuodessa voi "uhrautua" hyvän asian puolesta!:P

   Poista
 4. Kuvissasi on tunnelma kohdallaan. Ihana tuo kukkakannusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arjuska!:) Kukkakannu on keväinen kirpparilöytö, jossa on saumassa pieni reikä, joten siksi sisällä on ohut maljakko.:) Ehkä joskus tulevaisuudessa tuo kannu on osa kesähuoneen vesiaihetta...

   Poista
 5. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Ja kaikkihan maistuu aina paremmalta kesähuoneessa :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis syksyfiilis ❤️ Ihana tuo kesähuone jossa voi fiilistellä jokaisena vuodenaikana ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina!<3 Viime talvena ei paljon kesähuonetta käytetty, mut nyt meillä onkin lämppäri! Ehkäpä nyt talvellakin tulee toisinaan juotua vaikka kaakaot kesähuoneessa.:)

   Poista
 7. Lämpenin jo katselusta. Lumoava on lokakuusi!

  VastaaPoista
 8. Ihanan tyylikkäitä ja tunnelmallisia kuvia! Kyllä, sinivalkoinen muki ja tämän vuoden glögipullo ovat luodut toisilleen.
  Mutta oikeasti, kai me saadaan nähdä niitä luontokuvia?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ihan varmasti Sara!:D Kestää tovin valikoida niistä omasta mielestä kauneimmat, tämä oli arjen kiireessä paras vaihtoehto.:) Niin ja kiitos!<3

   Poista
 9. Ihania tunnelmakuvia ja super mainio syy ostaa glögiä ja juuri tuota Blossaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:) Ehkä ei kovin järkevää, mutta kauneusjutuissa ei aina mennä järki edellä.:D

   Poista
 10. Tunnelmalisia kuvia! Totta, ruoka ja juomat maistuvat usein erilaiselle maisemasta ja seurasta riippuen. Ilman lämpötilastakin.Käytännölliset pullot kuitenkin, kun toimivat vielä kynttilänjalkoinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Ai juu, huomenna on retkipäivä, hyvä, kun muistutit! Ruoka maistuu ulkona aina parhaalle!:D

   Poista
 11. Väkisinkin se omassa blogissa on kovin luontoaiheiseksi mennyt näin syksyn kauneuden keskellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun upeissa kuvissa ei todellakaan ole mitään harmittelemisen aihetta! Mun oli pakko ottaa nää kuvat nyt käyttöön, kun sattui tuo aihe sopivasti, enkä ennättänyt niistä sadoista luontokuvista selata. Eikä vielä ole ees syysloma, joten kuvia taitaa tässä kuussa tulla ennätysmäärä.:) Nimenomaan luontokuvia!

   Poista
 12. Pitäisiköhän minunkin käydä ostamassa tuo Blossa-pullo... Näin nimittäin yhtenä yönä unta, että olin Alkossa sitä ostamassa.
  Minua pelottaa se maku, mutta mitäpä sitä ei tekisi kauniin pullon takia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eh, ei se nyt NIIN paha oo!;D Selkeästi enneuni!;D

   Poista
 13. Mistähän mä saisin tuon Blossa-pullon tänne Espanjaan!! Kaunis on, ja kauniita ovat kuvasikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku!:) Hmm...Voisi luulla, että ruotsalaiset osaa markkinoinnin, ja Blossaa saattaisi olla myynnissä jopa Etelä-Euroopassa!:)

   Poista
 14. Tuo Blossa-pullo on edelleen vaan niin ihana. Sopisi niin hyvin meidän keittiöön... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne! Ei pysty luopumaan...edes siitä puanisesta parin vuoden takaisesta! Ehkä sillekin löytyy joskus paikka!;D

   Poista
 15. Ihanan lämmin tunnelma näissä kuvissa. <3 Mun on varmaan pakko hakea tuo pullo itselleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marina!<3 Eh...tarkoitus ei oo mainostaa, mutta näyttää toimivan mainoksen tavoin.:D

   Poista
 16. Uuuu mikä pullo tänä vuonna. Toi niin sopis mun haaveisiin sinivalkoisesta rennosta kesäkattauksesta, joka alkanut jostain syystä ajatuksena ihan hirveesti viehättää. Ilmeisesti 90-luvun siniöveritraumat alkaa nyt olla selätetty :)

  Mua harmittaa, kun aina silloin kun kamera ei oo matkassa, näkee ympärillään vaikka mitä kaunista kuvattavaa (esim. eilen illalla golfkentällä auringonlasku oli ihan häikäisevän kaunis, mutta ei ollu mukana kuin kepuli puhelin, jolla ei kunnon kuvia saa). Ja sitten kun se kamera on mukana, sitä koittaa vähän niinkuin väkisin etsiä kuvattavaa ja vaikka löytäiskin, niin ei vaan onnistu ikuistamaan näkemäänsä niinkuin haluais. Tai ainakin viimeistään käy niin, että se mikä näyttää kameran näytöllä hyvältä, ei näytä ruudulla enää miltään. Hitsit, kun pääsis jollekin kurssille oppimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kuulostaa tutulta nuo kuvausjutut!;D Olisi kiva osata enemmän, paremmin, mutta se kyllä vaatisi, että joku oikeasti opettaisi! Epäilen, että olen hankala oppilas...:P Ehkä en vielä ole kypsä, mutta jossain vaiheessa toivottavasti!

   Mä toivoin, että tän vuoden pullo ois ollu musta tai harmaa, mutta on tuo sinivalkoinenkin ihan kiva.:) Ainakin tuonne kesähuoneeseen se sopii loistavasti, samoin tuohon Latte-mukiin!

   Poista
 17. Glögistä en erityisemmin pidä, mutta onpa kaunis pullo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se! Glögi ilman alkoholia on minusta parempaa, mutta kerran vuodessa joutuu uhrautumaan.:D

   Poista
 18. Onpas upeat kuvat ja tuo pullo ... Semmonen on pakko käydä ostamassa :)

  VastaaPoista
 19. Upea on kyllä pullo, joten en yhtään ihmettele, että jos sen takia tulee vain hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on muodostunut jo mulle perinne, eikä sitä voi katkaista!:D

   Poista
 20. Tämä lokakuu on kyllä säiden puolesta ollut aivan upea! Minunkin kamerani kortille on kertynyt kuva jos toinenkin, enkä oikein tiedä mitä niillä tekisin, kun ei blogissakaan viitsisi pelkkiä metsäkuvia julkaista ;) Tosin ei nyt ihan 450 kuvaa kuitenkaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, todellakin! Jos tämä tahti jatkuu luontokuvailussa, niin täytyy miettiä, mikä niiden funktio on.:D Pistäiskö siihen aiheeseen rajatun blogin pystyyn...;D

   Poista