perjantai 12. heinäkuuta 2013

Kylmästä lämpimään

 

Mun uusi hellehattu


Eikun lämpimästä lämpimään! Vietettiin ihanat 10 aurinkoista lomapäivää Kreikassa. Ennen lähtöähän täälläkin oli lämmintä 25-30 astetta, joten Kreikan n. 30 astetta ei tuntunut mitenkään liian kuumalta. Kotiin palattiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä klo 4. Keskiviikko menikin mansikoita pakastaessa, ja tietysti nurmikko oli ajettava ja sitä pyykkiä tuommoisen reissun jälkeen riittää. No, nyt viimein ehdin tuosta reissusta kirjoittelemaan!:)

Nuo pari edellistä postausta kirjoitin hätäisesti jo ennen lähtöä, pakkauspuuhien lomassa, koska halusin kokeilla postauksen julkaisemista puhelimella. Se onnistui hyvin ja nopeasti! Meidän hotellissa oli ilmainen langaton verkko, joka tosin ei kantanut meidän hotellihuoneeseen asti. Oli se välillä vähän kankeakin. Muuten olisin saattanut kirjoitella jotain pientä jo reissun päältä.Matkakohteemme oli Tolon kaupunki, tai oikeastaan kylä, joka sijaitsee Peloponnesoksen niemimaalla, n. 170 kilometriä Ateenan lentokentältä. Olemme käyneet Tolossa kolme vuotta aiemminkin. Tuolloin pojat (silloin n. 7- ja 11-vuotiaat) tykästyivät paikkaan niin paljon, että ovat jatkuvasti toivoneet uutta matkaa samaan paikkaan.

Itse Tolon kaupunki ei ole minusta erityisen kaunis (huomasin, etten ole edes kuvannut Tolon rantaraittia, kun se on niin..tylsä), ja eivätpä meidän pojat taida osata sellaista katsoakaan. Suurin vetovoima taitaa olla Tolon hienohiekkaisella rannalla, jossa voi uida ja sukellella kaikenlaista elävää ihmetellen (ainakin pari meritähteä sekä melko isojakin kaloja sieltä merestä bongasivat). Tosin kauniita yksityiskohtia on joka puolella, varsinkin tällaiselle, joka tykkää sellaisesta vähän rupsahtaneesta kauneudesta!;) Meri on, samalla tavalla kuin järvikin, sellainen elementti, jota voisi seurata päivästä toiseen vaikka kuinka pitkään!

 
Meren sinivihreissä sävyissä riittää ihailtavaa!

Pieni saari aivan Tolon edustallaMeillä oli auto vuokrattuna koko matkan ajaksi, ja ajalimme sillä myös useampia päiväreissuja. Lähikaupungissa Nafpliossa (joka on muuten Kreikan ensimmäinen pääkaupunki) kävimme useita kertoja. Siellä on ihana vanha kaupunki, ja satamassa on kivoja ruokapaikkoja. Teimme myös iltaristeilyn Tolosta Nafplioon, ja erityisesti paluumatka oli hieno kokemus. Laiva seilasi pimeässä Välimeren illassa, kapteeni sammutti turhat valot ja taivaalla loistivat tähdet! Nafplio mereltä


Teimme lyhyen reissuun muinaiseen Mykenen kaupunkiin sekä koko päivän kestäneen matkan Speteses-saarelle. Teen niistä oman postauksen, koska muuten tätä ei jaksa lukea erkkikään!;) Varsinkin Spetsesiltä sain niin kauniita kuvia.

Täällä kotonakin on tapahtunut yhtä ja toista kesähuoneeseen ja pihan viimeistelyyn liittyvää, mutta niistä tässä lähiaikoina lisää..

Ihanan kesäistä viikonloppua!
Taina

2 kommenttia:

  1. Upea sinivihreä meri. Ja tuo hatun kanssa kuvassa oleva vaate (huivi?) sopii täydellisesti merenrantakävelyille.

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Tuo turkoosi vaate on sellainen alusvaatekaupasta ostettu mekko, helppo vetäistä päälle ja on sellaista nopeasti kuivuvaa kangasta. Täydellinen vaate ranta- ja allasaluelle!:)

    VastaaPoista