tiistai 16. joulukuuta 2014

Kova kohtaloTämän viikon MakroTex-haasteen aiheena on kova. 

 
Olimme sunnuntaina Kuusankoskella lapsen salibandypelien vuoksi. Päätin ottaa tähän otsikkoon hieman toisenlaisen näkökulman. Jotenkin minua riipaisi syvältä ajellessamme ympäri hiljaista ja nukkuvaa kylää ennen peliä, kahvilaa etsien. Niin moni paikka Suomessa on viime vuosina kokenut samankaltaista muutosta, josta on seurannut surua, suuttumusta, tyhjenemistä, monen monta tyhjää liikepaikkaa ja rakennusta, kuollutta kylänraittia, muuttoa kohti pääkaupunkiseutua... Osalle muutos on toivottavasti ollut mahdollisuus uuteen ja parempaankin!
Paljon on vettä virrannut Kymijoessa, ja paperia ja sellua on valmistunut, valmistuu edelleen, mutta ainakin itseltäni on mennyt usko suomalaisen paperiteollisuuden kilpailukykyyn. Sehän se on, mikä nykyään tuntuu merkkaavan eniten, kilpailukyky. Tarvitaan sitkeää yrittämistä, luovuutta, ammattitaitoa ja -ylpeyttä, varmasti myös valtiovallan tukea ja ponnisteluja, jotta Suomi saadaan uuteen nousuun.
Olisin toki voinut kuvata niitä alakuloisia näkymiä, mutta koska kuitenkin olen optimisti ja lisäksi kauneuden perään huomattavasti enemmän kuin rumuuden, niin sitä kauneutta näissä kuvissa nyt on! Kovia kokeneen paikan kauneutta.:)

This time I want to explain my pictures shortly in English. These pictures were taken in Kuusankoski which is located in Kouvola, Finland. It is one of those towns where technology and globalisation have changed so many things and people are unemployed, because some of the paper mills have been shut down. It´s very sad, and places like this are going through tough times. This is my post to  this week´s MakroTex-challenge called "tough".

Taina


33 kommenttia:

 1. Ja kovaa yrittämistä on ollut aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Jossain vaiheessa pörssifirmoissa meno muuttui villiksi, työntekijöistä tuntui tulevan pelkkä taakka. Toivotaan valoisampia aikoja.:)

   Poista
 2. Miten kauniit kuvat.Hyvä erilainen näkökanta haasteeseen.

  VastaaPoista
 3. Kovaa on elämä monelle nykyäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tänään uutisista kuulin, että 20 000- 25 000 suomalaista on viikottaisen ruoka-avun varassa.:(

   Poista
 4. Kuusankoskea on koeteltu kovalla kädellä, kuten valitettavasti niin montaa muutakin paikkakuntaa Suomessa. Surullista.

  Hyvä näkökulma haastesanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, valitettavan yleistähän tämä,on siellä ja täällä. Toivoa ei pidä kuitenkaan menettää! Kiitos SusuPetal!:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niin on tosiaan! Ja mulla jäi kamera kotiin. Nämä on otettu kännykällä.:)

   Poista
 6. Niin valitettavan hiljaisia on monen entisen teollisuus kaupungin/kylän tiet. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi!:) Ei voi jokaiseen tyhjään liiketilaan pistää kirpputoria, eikä teollisuushalliin tiedepuistoa. Toivotaan, että uusi "Nokia" tms. olisi pian totta...:)

   Poista
 7. Lapsuudenkaupunkini lähes kuoli ja suuri osa asukkaista jäi työttömäksi Metsä-Botnian lopetettua siellä. Koululaisiakin on niin vähän, että joutuvat bussilla yläastelaiset kulkemaan naapurikaupungissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä suututtaa itseäkin, sillä tuntuu, että töitä on oikeasti tarjolla lähinnä pääkaupunkiseudulla. Ei ole hyvä, jos suomalaiset elävät täysin erilaista todellisuutta, kuten tällä hetkellä tuntuu.

   Poista
 8. Kauniita kuvia ja hieno näkökulma! Kuvissa todellakin on kovia kokeneen paikan kauneutta ja ihania talvimaisemia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emonen!:) Olisi siellä ollut kuvattavaa vaikka kuinka! Mä onneton unohdin kameran kotiin, ja olihan mun lapsen peliäkin seurattava...;D

   Poista
 9. Upeat kuvat, talvi näyttää kauniilta teilläpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar!:) Lunta on vielä, kuura tosin hävisi jo sunnuntai-iltana...luultavasti Kuusankoskellakin. Eletään kuitenkin toivossa, että viikon päästä on lunta.:)

   Poista
 10. Kuten moni muukin jo aiemmin sanoi: hieno, erilainen näkökulma! Ja ihanan talvisia kuvia!

  VastaaPoista
 11. Ihania lumimaisemia kovia kokeneella Kuusankoskella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli olo kuin olisin tupsahtanut johonkin talven ihmemaahan. :)

   Poista
 12. Näin meillä nyt on käynyt, alasajoja, työttömyyttä, autioita kylänraitteja.....
  Mutta kaiken takaa löysit puhtaan valkoista kauneutta, romanttista ja kotoista maalaismaisemaa.
  Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arleena!:) Uskotaan kuitenkin parempaan tulevaisuuteen, eikös?:)

   Poista
 13. Olet käsitellyt tosi kivalla tavalla tämän aiheen. Itse en kertakaikkiaan keksinyt mitään ja kiireiltäni en ehtinyt kuvailemaan myöskään mitään. Aihe on ajankohtainen ja ajatuksia herättävä. Itse ajattelen niin, että meillä, joilla vielä on kaikki hyvin, on velvollisuus auttaa. Yksi parhaista tavoista on kuluttaa, ostaa palveluita ja erityisesti suomessa valmistettuja tuotteita. Toki hyväntekeväisyyskin on tärkeää, mutta kuluttamalla ja vaatimalla palvelua voimme omalta osaltamme auttaa Suomea jaloilleen. Ihan jokainen päivä. Onneksi välillä voi olla ajattelematta kaikkea tätä ja vain nauttia lumimaisemasta. Kiitos Taina kauniista kuvista ja ajatuksia herättävästä tekstistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Kati!<3 Suomalaista ostamalla voi tosiaan itse vaikuttaa suomalaisten työllisyyteen. Eikä kannata vaipua synkkyyteen, vaikka nyt vaikeat ajat ovatkin. On Suomi pahemmastakin selvinnyt!:)

   Poista
 14. Kauniita kuvia ja muistuttavat omasta lapsuudenkaupungista, jossa sama yritys tyhjentänyt tiloja.
  En niin tiedä siitä kilpailusta, yritys tekee voittoa, mutta mikään ei riitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, noinhan se juuri tuntuu olevan, ettei mikään voitto ole riittävästi! Kasvottomat osakkeenomistajat on se poppoo, kenen niskaan voi laittaa kaikki selitykset irtisanomisista ja osingoista...

   Poista
 15. Oh I so wish we would get some snow.... a winter wonderland would be a lovely thing to have for Christmas

  mollyxxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I took these pictures last weekend, now we have less snow...I¨m hoping we´ll have some more before the Christmas! Thanks for your comment Molly!:)

   Poista
 16. Oletpa ollut lähellä meitä turnausta katsomassa ja kuvailemassa. Asumme vajaan kymmenen kilometrin päässä noista kuviesi maisemista. Tuostakin tehdasalueen läpi ajelemme aika usein kauppareissulla, kun haluamme vähän oikaista kotiin. Totta joka sana, mitä kirjoitit. Liiketilat tyhjenee ja keskustat autioituu :(

  VastaaPoista