perjantai 12. joulukuuta 2014

Työpisteen suunnitelmiaOlohuoneen uudelleen sisustamisen ja järjestelyn myötä tajusin, että siitä avautui mahdollisuus järjestää itselleni paikka työpisteelle. Sellaista olen alkanut kaipaamaan vasta viime vuosina. Työhommia ja satunnaisia askarteluja teen yleensä keittiönpöydän ääressä, joskus myös sohvalla (en askarteluja:P).  Tv nostettiin olohuoneen nurkkaan, seinälle, ja vanha tv-taso ehti olla 20 minuuttia Torissa myynnissä, kun kaupat siitä oli sovittu. Niin iso paikka tuohon seinustalle jäi, että työpiste sopii siihen ihan loistavasti! Kuvat on napattu aiemmin tällä viikolla, kun kotiuduin ennen hämärän tuloa ja tv-taso oli vielä meillä. Tänään muuten valoa ei ole ollut missään vaiheessa näin paljon!


Pöydän haluan olevan syvyydeltään jotain 40-50 senttimetrin välillä, jottei se yhdessä tuolin kanssa täytä koko tilaa, ja ohikulkeminen onnistuu edelleen sujuvasti. Tyylin suhteen näen kaksi erilaista vaihtoehtoa. Helpompi ratkaisu olisi hankkia Ikean Bestå Burs-työpöytä, joka muodostaisi samalla parin uusien tv-tasojen kanssa. Tuoliksi voisin tällöin kuvitella jopa rokokoo tai hieman klassisempaa tuolia, tuomaan sopivasti kontrastia...

Vaihtoehto kaksi olisi hankkia olohuoneen puiselle arkkupöydälle kaveriksi puinen, saman lämpöisen värimaailman, työpöytä.  Pöytä saisi tyyliltään olla yksinkertainen, ehkä talonpoikaistyyliä...Tällöin tuoli voisi olla vaikkapa tämä. Kakkosvaihtoehto houkuttaisi enemmän, mutta pöydän löytäminen on hankalaa. Toria olen tietenkin kytännyt, josko siellä tulisi sopiva vaihtoehto vastaan. Vielä ei ole napannut, yksi ohi mennyt tilaisuus vain. Maalin poisto yms. huonekalujen käsittely on hieman hankalaa näin talviaikaan, kun ei ole verstastilaa. Tuolle seinänpätkälle, joka jää meidän makkarin ja kirjaston väliin, voisin kuvitella myös maalia tai pari-kolme vuotaa tapettia pöydän taustalle.  
Maanantaina kiertelimme koulutuspäivän päälle ystäväni Maijun kanssa Helsingissä. Pakollisten, H&M Homen ja Granitin, lisäksi eksyimme sattumalta White on white-kauppaan. Juuri jotain tämäntapaista kokonaisuutta olen päässäni kuvitellut! Nahkatuoli on ihana, mutten edes kurkannut hintalappuun, koska tuskinpa tuo olisi mun kukkarolle sopiva vaihtoehto. 

Kirjaston sisustaminen on myös edelleen mielessä, mutta tämä työpiste tuntuu  (jostain kumman syystä) tärkeämmältä...Näitä työhuonesuunnitelmia on päässäni vatvonut nyt muutaman viikon. Olisikin kiva kuulla muiden mielipiteitä tai vinkkejä!

Takki alkaa olla aika tyhjä tässä kohtaa vuotta ja viikkoa. Varmaan muillakin? Onneksi olin kirjoittanut tämän postauksen lähes valmiiksi aiemmin tällä viikolla! Juuri nyt tuntuu, ettei päässä liiku mitään.:)  Loma tulee kyllä tarpeeseen.

Mukavaa viikonloppua!:)

Taina6 kommenttia:

 1. Vinkkejä ei paljon ole antaa, itse tuskailen tällä hetkellä oman työpisteeni kanssa :D Minulla sellainen jo on, mutta ihan väärässä paikassa, koko kämpän harmonia menee... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos kuitenkin kommentista!:D Harmonia on tärkeää.;)

   Poista
 2. Kakkosvaihtoehto kuulostaa tunnelmallisen lämpimältä! Varmasti on kyllä haastetta löytää tuollaista pöytää. Nythän erilaiset kontaktimuovit taitavat olla aika suosittuja - miten olisi arkkupöytään sopiva puukuvioteippi tuon Ikea-pöydän pintaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itse asiassa sovin just hakevani huomenna Ikean korkeakiiltoisen pöydän tuohon, hinta oli niin edullinen ja saan sen ihan tästä läheltä. Ajattelin, että ehkä mä jatkan sen puisen etsintää samalla...Voinhan aina myydä Ikean pöydän eteenpäin!:)

   Poista
 3. Kivoja suunnitelmia! Minusta hankalinta on löytää hyvä työtuoli. Kaunis mutta ergonominen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tuo on kyllä niin totta! Tuolin toimivuuden kun pystyy oikeasti toteamaan vain käytössä. Esim. mies tekee nykyään etäpäivät töitä meidän keittiönpöydän ääressä, koska hänelle keittiöntuolit ovat paremmat kuin aika hintava työtuoli, jonka ostimme reilu vuosi sitten työhuoneeseen. Minulla taas kipeytyy selkä joka kerta, kun istun keittiönpöydän ääressä hiemankin pitemmän rupeaman. Ehkä meidän pitää jatkossa hankkia erilaisia tuoleja, joista kukin voi valita itselleen sopivimman.:)

   Poista