lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulumieltä markkinoilta
Joululoma alkoi juuri. Jee! Akkujen lataaminen alkaa nyt. Se tapahtuu tekemällä mieluisia asioita, kuten valokuvaus ja kotona hipsuttelu.;) Täällä muuten pilkistelee aurinko, ihmeiden ihme! Ehkäpä sitä luntakin saadaan vielä lisää ennen joulua ja joulutunnelma asettuu kohdilleen... 

Lahdessa on aina joulukuussa isot joulumarkkinat Suurhallissa. Viime vuosina olen löytänyt sieltä todella ihania käsityöläisten taidonnäytteitä ja nämä pari tuoretta ostosta on pakko esitellä teillekin. Porvoolaisen Leenan vanhoista villapaidoista tekemät ranteenlämmittimet ovat hurmanneet minut täysin tämän viikon aikana. Nämä lämmittimet toimivat loistavasti tällaisena valetalvena esim. autolla ajellessa. Kuvat nappasin kuitenkin sisällä, mieheni avustuksella. Jalustalla ja ajastimella ottamissani kuvissa oli ihan liikaa kaikkea muutakin kuin käsiä.:P


Eh, olen suunnitellut tuota alempaa kuvaa tässä viikolla mielessäni ja odottelin hetkeä, jolloin mulla olisi ollut aikaa lakata kynnet. Kuten kuvasta näkyy sitä hetkeä ei vielä ole tullut.;)

Toinen käsityöostokseni markkinoilta oli erään mummon (valitettavasti en saanut mitään yhteystietoja) savesta tekemä lammas. Jos nyt ihan oikein muistan, niin hän kertoi käyttäneensä tekemisessä perinteistä raku-tekniikkaa. Mielelläni olisin ostanut mummolta useammankin lampaan, sillä ne kaikki olivat erilaisia. Lampaan kaverina kuvissa on puinen enkeli, joka taitaa olla lahja vuosien takaa, sekä kataja, jonka törkkäsin vanhaan paperipussiin.Nyt on ripeästi ryhdyttävä ruuanlaittoon, ihan arkisesti vaan. Suunnitelmissa on kyllä viimein myös torttujen ja pipareiden leipomista...

Mukavaa loman aloitusta kaikille lomalaisille
ja hyvää viikonloppua vielä töissä pakertaville!

Taina

6 kommenttia:

 1. Voi miten symppiksiä ostoksia ihan kaikki <3.

  Suunnitelmissa oli tänään vaikka mitä, mutta kaikki jäi toteutumatta. Tai siis toteuttamatta :). Ihan oli omissa käsissä hommat, mutta ei vaan jaksanut tehdä mitään viisasta. Luotan siihen, että jahka huominen työpäivä on kunnialla ohi ja edessä on muutama vapaa, niin taas jaksaa. Tai sitten ei :)

  Ihania vapaapäiviä sulle Taina. Kaikki on ansaittu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Annukka!<3 Onneksi jouluun on tosiaan vielä aikaa, niin voi ottaa aika rennosti. Käytyäni siskoni navetan myyjäisissä poikesin vielä kynttiläostoksille, enkä jaksanut enää lähteä torttu-tai piparitaikinaa ostamaan, eilenkin unohdin!:D Huomenna siivoillaan ja tuodaan kuusi sulamaan, ehkä ehdin leipomaan - tai sitten en. Tontut esiin kaivettuani musta alkoi tuntua, niin jouluiselta, että suosittelen samaa sullekin.:)

   Poista
 2. Hyvää lomaa :) Meilläkin jo onneksi aloitettu lomailu, ja loppiaisen jälkeen vasta takaisin sorvin ääreen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan pitkä huili sulla!:) Tämä pariviikkoinen tulee kyllä enemmän kuin tarpeeseen. Rankka syksy takana. Rentouttavaa lomaa Miina! :)

   Poista
 3. LearnLifen Leena Porvoosta toivottaa Mansikkatilan maille ranteita lämmittäviä kelejä ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Leena!:) Ei ole tainnut olla päivää, etten olisi niitä käyttänyt...jopa tänään 20 asteen pakkasella autoa ajaessa!:)

   Poista