sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Inspiraatiota!Olen ostanut kaksi numeroa norjalaista sisustuslehteä, Vakre hjem & interiör, ja tässäpä lehti, joka ei jää mulla lojumaan, vaan sitä on selattava uudelleen ja uudelleen, ja jo-unohtuneella ruotsinkielellä yritettävä saada sisällöstäkin selvää. Ihan uskomaton inspiraation lähde sisustamisesta innostuneille!


Muutamat kuvat lehdestä nappasin teille ihailtavaksi.

Molemmissa yläkuvissa on ihanan kutsuva tunnelma, kodikas ja lämmin. Kiinnitin huomiota takan reunalla oleviin mustiin "mötiköihin", joilla takan reunalle saa ripustettua esim. joulusukat. Saakohan tuommoisia Suomesta? Takan poraaminen en varmaan menisi läpi tässä perheessä, joten tuollaisella voisi ripustaa esim. kranssin takan kylkeen...Makkarissa puolestaan katseeni kiinnittyy päiväpeitteeseen. Meidän silkkinen päiväpeite on nykyiseen makuuni ihan vääränvärinen ja kolkontuntuinen! Mun räpsyt eivät eivät tee ollenkaan oikeutta makkarin kauniille yöpöydän värille ja pinnalle.

Myös lehden upeat kuvat ruuista ja leivonnaisista saavat aikaan sen, että joko ohjeita on ryhdyttävä kääntämään sanakirjan avulla tai soitettava ruotsinkielinen ystävä apuun. Tina, jos luet tämän, apua otetaan vastaan!:)
Ainut miinus, jonka keksin, on lehden hinta, ja olisihan lehteä toki mukavampi lukea suomeksi. Jotenkin olen tympääntynyt suomalaisiin sisustuslehtiin viime aikoina...Divaani on mielestäni paras tällä hetkellä, mutta sehän onkin aika pitkälle tuontitavaraa sisällöltään. Toivoisin sisustuslehtien olevan niin hyviä, ettei niitä raaskisi edes heittää pois. Aika harva lehti on minusta nykyään niin hyvä! Muita sisustuslehtien suurkuluttajia? Aika paljonhan inspiraatiota saa blogeista, Instagramista ja netistä muutenkin, mutta mä taidan olla vielä vanhanaikainen, koska paperille painettu tuntuu edelleen parhaalta tavalta tutkia kauniita kuvia uudelleen ja uudelleen...

Inspiroivaa kolmatta adventtia!

Taina

15 kommenttia:

 1. Osuitpa mielenkiintoisen aiheen ytimeen. Samoja inspiraation lähteitä ja samoja ajatuksia. Odottaisin sisustuslehdiltä vähän enemmän erilaisuutta ja se, etteivät ne toistaisi itseään. Onhan se kiva, kun blogikotejakin esitellään lehdessä, mutta samanaikaisesti se on äärettömän tylsää. Toistoa. Ostin Lontoosta pari lehteä, siellä lehdet ovat kohtuuhintaisemman oloisia ja vaihtelu aina virkistää. Mä repsahtelen näihin lehtiin välillä niin, että ne kasautuu. Itselle tulee nyt vain Glorian Koti. Vähän vaikea löytää sellaista lehteä, joka jaksaisi pitää kiinnostusta yllä kaiken aikaa. Toki eihän tämä niin vakava aihe ole, mutta mielenkiintoinen kyllä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ihmettelen myös sisustusjuttujen sisältöä, jos kodista on vain pari pientä kuvaa ja vaikkapa täytekakku tms. onkin isoimmissa kuvissa. Mitä tapahtui? Lähtivätkö toimittaja ja kuvaaja liian heppoisin etukäteistiedoin matkaan? Eikä ennakko vastannutkaan todellisuutta vai mitä ihmettä?

   Kieltämättä katselen mielelläni blogikoteja tai muuten vain lehdissä useamman kerran olleita kotejakin, kun ammattilainen on osannut luoda niihin kuvakulmia ja saada kodin tunnelman esiin toisella tavalla kuin amatööri. Vaikkapa Krista Keltaisen sisutuskuvia katselisin mielelläni useamminkin, mutta jostain syystä niitä olen nähnyt viime aikoina vain ulkomaisissa lehdissä. Ymmärsin, että jossain vaiheessa lehtitalot pyrkivät polkemaan kuvaajien liksoja roimasti alaspäin ja hamuamaan kuvien oikeudet pilkkahintaan...Muistelen tästä lukeneeni juuri Kristan blogista. No, eihän tämä tosiaan vakavaa ole. Ihan vaan ajankulua ja viihdettä ja tietenkin niitä inspiraationlähteitä!:)

   Poista
 2. Ensinnäkin upea banneri Taina! Mä kans tykkään sisustuslehdistä, mutta vähän sama ongelma etten oikein tykkää näistä kotimaisista. Glorian koti ole ennen suosikkini, mutta viime numerossa sekin oli muutettu hössönpössölehdeksi. Avotakka on muuten parantunut, mutta sinne onkin menny Glorian Kodin entinen päätoimittaja. Ostan välillä Plazaa ja siitä yleensä yllätyksekseni tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!:) Olen iloinen, että jopa joulukuussa on ollut sen verran valoa, että valokuvaus on onnistunut.:) Taidan olla helposti kyllästyvää lajia, kun pitää jatkuvasti tuota banneriakin muuttaa.;D
   Täytyy tunnustaa, että Glorian Koti on lehti, jota en ole lukenut varmaan koskaan.:) Koti ja Keittiö on muuten oikein hyvä, mutta siinäkin välillä tuntuu jutut toistavan itseään. Avotakka on välillä musta todella hyvä, mutta välillä se jää lukematta (tulee siis tällä hetkellä mulle), kun jutut ei vaan nappaa. Talo & Koti-lehdestä tykkäsin ennen enemmän. Nykyään sen kodit on yleensä liian runsaita mun makuun. Kotivinkkiä lukiessa tuntuu, kuin lukisi Kotiliettä. Se saa mut tuntemaan itseni vanhaksi.:P No, tässä tätä "analyysia".;)) Plazakin on mulle vieras. Täytyypä vilkaista!:)

   Poista
 3. Onpa ihania kuvia ja tunnelmia! Löytyykö tuota lehteä ihan marketeista vai oletko hakenut kirjakaupasta tmv? Tuossa lehdessä näyttäisi olevan ainesta omaksi joululahjaksi. Täytyy myöntää, että minulla lehtien lukeminen on jäänyt tosi pieneksi. Syksyllä lopetin omat lehtitilaukseni kun lehdet jäivät jatkuvasti lukematta. Säästin niitä aina rauhalliseen hetkeen, kun en halunnut lukea lehteä pätkittäin, mutta sitä rauhallista hetkeä ei sitten tullutkaan ja lukemattomien lehtien pino kasvoi. Mikään ei kuitenkaan voita hyvän, laadukkaan lehden lukemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, omat lehteni olen tainnut ostaa Sokoksesta. Musta tuntuu, että esim. Prismassa ja Cittarissa en ole kyseistä lehteä nähnyt. Toi lehtien lukemisen säästely parempaan hetkeen kuulostaa niin tutulta, mutta mietin, että kai sillä sisällöllä on myös merkitystä...Jos on tarpeeksi kiinnostavaa luettavaa, niin jostain sen ajan näyttää kaivavan, jopa joulukiireessä.;D Lehtien lukeminen tuli mulla kuvioihin lasten syntymän myötä, kun ei ollut aikaa lukea kirjoja. Luulisi, että mulla olisi nyt enemmän aikaa lukemiseen, kun lapset on isompia. En mä silti ole palannut kirjapinojen ääreenkään. Olisiko se tämä blogi, joka vie mun vapaa-aikani?:)

   Poista
 4. Mulle ei tule sisustuslehtiä. On kiva ostaa mutulla mikä vain kiva lehti, kun kohdalle osuu.

  Ai niin - voin suomentaa mitä vain reseptejä maistiaispalkalla - paitsi hapansilakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, just hapansilakkaohjetta olen katsellut.;D No, ei vaan, kiikutan sen lehden sulle joku päivä.:)

   Poista
 5. Norjalaiset osaa tän homman kyllä!
  Ihania sisustus blogeja niillä löytyy myös!
  Mun suosikkilehti on edullinen saksalainen Wohnen & Garten, jonka saa Suomestakin ainakin Kodin ykkösestä ja Akateemisesta.
  Suomessa kyllästyin täysin kotimaisiin sisustuslehtiin ja siirryin englantilaisiin ja muihin Keski-Euroopan herkkuihin jo vuosia sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan kauhean surullista, mitä media-alallekin on käymässä. Ei auta surkuttelu. Kai lehtien sisällön täytyy olla riittävän kiinnostavaa, että ihmiset on valmiita maksamaan pyydetyn hinnan, joten jatkuvaa kehittämistä täytyy lehtitaloissakin tapahtua. Ei voi ihan säälistäkään lehtiä ostella.:)) Musta tuntuu, että mulla on keväiseltä Berliinin reissulta Wohnen& Garten lehti...tuolla jossain metrin korkuisessa pinossa...:/

   Poista
 6. Mulle tulee varmaan kaikki mahdolliset lehdet, joissa mainitaan sana "koti", mutta ikävä kyllä ne tuppaa vaan kertymään pinoon ja lopulta en enää muista, olenko jonkun "lukenut" vai en :(. Mies niitä aina hermoilee, kun kuulemma on joka paikka täynnä lehtiä (pitää paikkansa) ja itseäni hiertää se, että ovat niin kalliita, etten raski niistä luopua vaan jemmaan ties kuinka monetta vuosikertaa (olohuoneen rahista jo putosi pohja lehtien painosta..).
  Välillä aina ajattelen, että lopetan kaikki tilaukset ja alan lukemaan lehtiä vanhimmasta alkaen ja sitä mukaa sitten vien keräykseen. Mutta vielä on aloittamista vaille valmis tää homma ja jotenkin aina hellyn, jos joku vähänkään kiva lehtimyyjä soittaa :)

  Ylimmäinen kuva on ihanan tunnelmallinen taljoineen ja takkatulineen. Kaipaisin just nyt tollasta paikkaa ja ennenkaikkea aikaa pysähtyä paikoilleen siitä nauttimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mullekin tulee Annukka, mutta nyt vaan huomaan, että lehden tulo ei olekaan viikon kohokohta...Pinoja kertyy. Jossain vaiheessa otin tosi toukan linjan puhelinmyyjien suhteen, mutta viimeaikoina olen kyllä lipsunut.:)

   Voi, mäkin haluaisin tuollaiseen harmoniseen ja rauhalliseen paikkaan istumaan glögimukin kanssa ja syömään vähän hyvää suklaata!:)

   Poista
  2. En mä nyt sentään toukkaa linjaa ottanut, tiukan vain!:D

   Poista
 7. Mulla on paha tapa jättää lehdet kaupan hyllylle :P Parempaa inspiraatiota saan netistä, ja vielä ihan ilmaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, toi on ehdottomasti edullisempaa!:) Sä oletkin nuorempaa "digisukupolvea"!:)

   Poista