tiistai 30. joulukuuta 2014

Vuosi 2014 *** huhti-kesäkuuOlen aina tykännyt valokuvista, valokuvauksesta, joskus jopa valokuvattavana olemisesta. Takavuosilta tulee paljon hetkiä mieleen, kun olen iskenyt valokuva-albumin ystävälleni käteen selattavaksi. En ole ihan varma, ovatko kaikki jakaneet tätä valokuvainnostusta kanssani.;D 

Häpeäkseni on tunnustettava, että meillä on kymmenen vuoden valokuvat teettämättä, ja lähes kaikki omalle läppärilleni tallennetut kuvat varmistamatta. Olisi ihan kauhea juttu, jos valokuvat häviäisivät tai tuhoutuisivat! Vaikkeivat ne mitään loisto-otoksia olekaan, niin pala omaa ja perheen menneisyyttä kuitenkin. Blogin päiväkirjamainen puoli viehättää minua myös paljon, sillä olen aina nuorempana pitänyt päiväkirjaa. Parasta blogissa on kuitenkin vuorovaikutus lukijoiden kanssa, ne kommentit! Ne tekevät blogista blogin, päiväkirjan sijaan.

Eilen selasin pikaisesti läpi kuluneen vuoden kolme ensimmäistä kuukautta. Palataanpa tänään tämän vuoden kevääseen, vuoden toiseen neljännekseen.Pääsiäinen ja ja erityisesti kevätkukat toistuvat huhtikuun kuvissa ja tunnelmissa. Paleltuneiden ruukkukukkien tilalle ostin tietenkin uudet, keltaista meillä ei yleensä näe koskaan!:) Huhtikuun ostoksiin kuuluu myös nuoremman pojan huoneeseen haaveilemani Hay About A Chair-tuolin, mikä on minusta edelleen erittäin hyvä ostos. Suosituin postaus liittyykin juuri tuohon tuoliin, sekä lahjakortin arvontaan, jonka sain tuolin ostaessani. Nyt mulla muuten olisi oma työpiste, jonne voisin tuon tuolin "pölliä"...;)


Toukokuussa ihastuttaa aina kukkimaan puhkeavat omenapuut, kielot, jopa voikukat (ei omassa pihassa). Vihreys ja valo saavat tuntemaan, että sitä on taas selvitty hengissä yhdestä pitkästä talviajasta.

Toukokuussa aloitimme pihatöiden ja kesähuoneen suunnittelut tosissaan. Saimme vihdoin myös asfaltin omalle pihalle vuosien odotuksen jälkeen. Noo, mä olisin halunnut sen antiikkilaatoituksen mielummin, mutta se olisi vaatinut rahaa moninverroin asfalttiin verrattuna...Kuukauden suosituin postaus on juttu, johon keräsin kuvia siitä, miltä kesähuoneessa voisi tyylillisesti näyttää. Nyt voinkin todeta, että kyllä siinä on mielestäni onnistuttu!<3


Kesäkuussa tulikin ulkoilutettua kameraa ahkerasti. Lahden satamaa, Pikku-Veskua, Enonsaarta, Mill-Jazzit...ja säät suosivat kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Elämä keskittyi selvästi ulos, eikä seinien sisälle. Pihahommia aloittelin kunnostamalla kukkapenkin reunusta, ja kesähuoneen ikkunoiden kunnostaminen pääsi myös vauhtiin. Juhannuksen jälkeen lähdettiin etsimään aurinkoa pohjoisesta, ja taisi se pari päivää paistaakin, ennen sateitten tuloa...;D Kesäkuun luetuin postaus on hyvinkin käytännönläheiset sisustusvinkit, joilla osallistuin Pienen Linnun bloggaajille järjestämään arvontaan. Jatketaan huomenna heinäkuusta!Tämän viikon MakroTex-haasteen aiheena on tällä kertaa Muistot. Lisää muistoja löydät Pienen Linnun blogista!


Taina

26 kommenttia:

 1. Kivaa kertausta ja mukavaa musitelemista.
  Tallenna nyt ihmeessä kuvasi jonnekin muuallekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, olet kyllä niin oikeassa...Mies on yrittänyt ratkaista pulmaa, toistaiseksi siinä onnistumatta. Jonnekin pilveen jos vaikka saisi kuvat talteen!:)

   Poista
 2. Niin on tuttua tuo kuvaaminen- onneksi olen teettänyt myös paperikuviksi parhaimmat ja taas olisi aika niin tehdä. Monesti olen väsyttänyt vieraani valokuva-albumeilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, musta oli niin kiva aina tehdä niitä albumeita, teksteineen päivineen ja vielä mukavampaa niitä kuvia on selata ihan oikeasti, eikä esim. näytöltä. Mä olen tainnut syyllistyä aivan samaan.;)

   Poista
 3. Kuvaaminen on kivaa. Moni asia unohtuisi, jos ei sitä ikuistaisi. Kuviasi katsellessa tuli ihan keväinen olo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päikkä! Kyllä vaan ihmisen muisti on lyhyt, ja valokuvilla sitä muistia voi kummasti virkistää. Kuviin ja albumeihin kannattaa myös merkitä, keitä kuvissa on, sillä meilläkin on pino vanhoja sukulaisten kuvia (siis oikeasti vanhoja), joista kukaan ei osaa sanoa, keitä kuvissa on.

   Taitavat luvata huomiseksi muuten aika keväistä säätä? Ei hyvä, koska eipä tuo kevät ole tammi-, eikä joulukuussa tulossa...:/

   Poista
 4. Meillä on vain 2-3 vuoden kuvat tilaamatta albumiin. Kieltämättä albumit vie tilaa... vaikka niitä onkin kivempi selata.
  Sulla on kivoja kuvia!
  Mitä tarkoitit fb:n mielivaltaisuudesta...? Pitäisikö huolestua?
  Mua lähinnä ärsyttää että kavereissani on pari negatiivista ilonpilaajaa. Muuten iloinen meininki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, tuo Fb-homma koskee vain tuota bloginsivua. Katsos, kun Fb valikoi sitä, mitä se uutisvirrassa näyttää. Todella suuresti vaihtelevat näkyvyysluvut eivät selity millään muulla kuin tuolla, että välillä julkaisu näkyy uutisvirrassa, välillä ei. Varsinkin, jos sivusta tykännyt ei ole klikannut lisäksi "näytä uutisvirrassa" kohtaa...Huoh! Rahalla kai tuo hoituisi...ainakin hetkeksi.

   2-3 vuoden kuvat ei kuulosta vielä ollenkaan pahalta kerrallakin teetettäväksi. Tottahan se on, että kuvat vievät paljon tilaa, ja suurin osa niistä on tärkeitä vain muutamalle ihmiselle. Anoppini oli innokas kuvaaja ja hänen kuoltuaan jäi todella paljon valokuvia, joilla ei sellaista merkitystä ollut, muille kuin anopille itselleen. Se on vähän sääli. Mulla on kuitenkin sellainen luulo, että mieheni sisko otti kuvat talteen...

   Poista
  2. Mä oon joskus miettinyt kun uutisvirtaan ei kaikki tuu. Pitääkin tsekata tarkemmin itse.

   Me on mietitty mun mamman eli isänäidin valtavaa kuvavarastoa hänen jälkeensä. Vieraita ihmisiä kuvissa, että mitähän niille pitäis tehdä...?!

   Poista
  3. Niinpä. Ei niitä oikein poiskaan voi heittää, valokuvia. Onhan noita vanhoja kuvia välillä kirpparillakin myynnissä...Se ei jotenkin tunnu hyvältä ajatukselta...

   Poista
 5. Minulla myös useamman vuoden kuvat koneella... pelottavaa. Keväällä on kamera ehdottomasti enemmän mukana ja kukat ovat minun lempiaihe :) kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Toinen sun lempiaihe taitaa olla villasukat?;D Ihan mielettömän hienoja oletkin tehnyt! Nostan hattua ahkeruudellesi.:) Mulla tuppaa niissä aina käymään niin, että kesken jää. Olen vähän turhan herkkä innostumaan.

   Poista
 6. Ihana kevät!

  Mä taas olen hieman vainoharhainen kuvieni kanssa, enkä uskalla poistaa niitä kamerasta ennen kuin olen siirtänyt ne koneelle ja ulkoiselle muistille sekä vielä tilannut oikeiksi kuviksi. Niissä vain on niin paljon muistoja! Se, koska kuvat lopulta päätyvät albumiin asti, onkin sitten ihan toinen juttu... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, toi on kyllä viisasta, eikä lainkaan vainoharhaista!:) Kuulostaa fiksulta ja järjestelmälliseltä. Toi taitaa olla myös ihan tavallista, että jos kuvat saa teetettyä, niin albumiin asti ne päätyvät sitten kun...;D

   Poista
 7. Parin läppärin laukeamisen, kameran pöllimisen ja muistikorttien katoamisen myötä olen hukannut v-a-l-t-a-i-s-a-n määrän kuvia - ja edelleen on kuvia varmistamatta! Ihan kaikkein tärkeimmät olen siirtänyt pilven päälle köllimään, sitä pitäisi harrastaa aktiivisemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi! Yritän tehdä parannuksen heti, kun vuosi 2015 alkaa!:)

   Poista
 8. Mukava kuvakatselmus. Kannattaa tallentaa kuvat vaikkapa muistitikuille. Sanoo hän, joka ei ole muistanut tallentaa taas pitkään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kai ottaa tehtäväksi se heti huomenna. Toivottavasti kone ei keksi hajota juuri ennen sitä!:)

   Poista
 9. Hui, tallenna nyt äkkiä ne kuvat jonnekin, nimimerkki "monet kuvat kadottanut tietsikan hajotessa". Pilvitallennin on hyvä ja mukavimmista kuvista tee vaika kuvakirjoja. Ja onneksi on myös blogi, joka on hyvä silytyspaikka kuville.

  Aurinkoinen kuvakooste muistoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Joskus voisi toisaan tehdä noita kuvakirjoja, esim. juhlista ja matkoista...miksei teemalla arkea syksyllä -14...Sekin voisi olla kiva! Pilveen olisi tarkoitus noita kuvia siirtää ihan pikapuolin.:)

   Poista
 10. Kun ensimmäinen ikioma ja hieno tietokoneeni hajosi, katosi suuri määrä kuvia. Siitä pelästyin niin paljon, että tallennan kuvat ulkoiseen muistiin -"tiiliskiviin", levyihinkin ennen ja muistitikkuihin. Olen tallentanut jo vuodesta 2005 kuvani Flickriin. Pidän sitä kuvavarastonani. Kuvat voi tallentaa julkisesti nähtäviksi tai omaan käyttöön. Vuosimaksulla voi tallentaa miltei rajattomasti. Voi laittaa kuvia kansioiksi ja liittää ne ryhmiin (collections). En ota mitään stressiä kuvien tasosta. Kannattaa tutustua Flickriin tai muihin vastaaviin. mm Dropbox.
  https://www.flickr.com/photos/amnellanna/
  https://www.flickr.com/photos/amnellanna/collections/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna neuvoista! Huomenna aioin sen ihan oikeasti tehdä. Tänään en ennätä.:)

   Poista
 11. Luin, katselin ja viihdyin täällä aimo tovin. Voisin painaa peukkua kanssasi, niin moneen kirjoitettuun ynähtelin täällä päässä myötäeläen. Kaikkea hyvää tuleville inspiksille ja vuodellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos!<3 Kylläpä sanasi lämmittivät mieltäni. Kaikkea hyvää sinulle!:)

   Poista