lauantai 13. joulukuuta 2014

Ihana, ihana!Hain perjantaikimppuni eilen jälleen Villiviinistä. Viikon olen tässä ihastellut itsenäisyyspäivän kimpun afrikantähdikkejä. Ne ovat edelleen hyvässä kukassa, pienemmässä maljakossa. Niinpä olin sillä mielellä, että haen kimpun pelkästään afrikantähdikkiä, josta en ollut edes kuullut kuin viikkoa aiemmin. Villiviinin omistaja, Eija, kuitenkin esitteli toisen kukan, jota en ennestään tuntenut, arabiantähdikin. Se on pidempi kuin afrikan sukulaisensa, ja samoin kukinnot eroavat toisistaan. Arabiantähdikin pallomainen muoto, kun kukat on vielä aukeamatta, on  minusta tosi hauska!  Afrikantähdikin tähkämäinen kukinto viehättää kovin myös.
Niinpä kimpussani on sekä afrikan- että arabiantähdikkiä, sekä pari kaupanpäällisenä saatua freesian oksaa. On meillä vaan mahtavan hyvä kukkakauppa tässä kulmilla! Lähistöllä asuvat, käykää ihmeessä! Joka kerta Eijalla on niin hyvät valikoimat erilaisia leikkokukkia ja istutuksia, että mulle iskee hirveä valinnanvaikeus. Kukat on mulle se tärkein kodin koristus talvella ja erittäin tärkeitä myös  jouluna. On ne niin ihania ja kauniita. Näitä tähdikkejä voisi näköjään istuttaa puutarhaankin ja ovat vielä loppukesän kukkijoita. Veikkaan, että keväällä mulla alkaa tähdikkien metsästys...
Olipa muuten helppo herätä tänä aamuna, kun ikkunan takana aukesi ihana, luminen, maisema! Nyt vain toivotaan, ettei tule liian lämmintä, vaan lumi olisi tullut jäädäkseen kevääseen asti.  Ehdin jo aamulla jakamaan Instan ja henkilökohtaisen Fb:n puolella allaolevan kuvan, mutta menköön vielä täälläkin. Tuolla Instassa siitä kävi tykkäämässä itse joulupukki!;D
Joulumielellä,

Taina

11 kommenttia:

 1. Oli kyllä aivan ihana yllätys tuo aamun valkea maa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Voi surutta kuunnella kaikki joululaulutkin, joissa on "lunta tulvillaan".:)

   Poista
  2. Katja muuten, tuossa tasolla nököttää mun sairaslomapäivänä askartelemani taulu...Kiitos vaan ideasta!:)

   Poista
 2. Meillä ei ole täälä länsirannikolla vieläkään lunta :( Ei yhtä hiutalettakaan...No, onneksi Jouluksi on takuulumet, kun lähdetään kotikonnuille pohjoiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi synkkyys! Olishan tuo kiva, että tulis lumi koko maahan. Hesalaisista en oo varma, haluaako ne...;) Onneksi joulu on ihan nurkan takana, ja pääset nauttimaan lumesta ja kaamoksesta!:)

   Poista
 3. Ihania kukkia ja vitsit mitkä maisemat! Vau. Tänne meillekin oli tullut yön aikana maa valkoiseksi. Niin märkää on kyllä ettei taida olla pitkäaikainen ilo, mutta hetkenkin ilo on kiva. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:) Lunta tuli täällä varmaan 20 senttiä! Meillä oli vähän vielä viimeviikoistakin maassa, kun tuo piha kallistuu pohjoiseen päin. Kuura puissa on ihan satumaisen kaunista. Viikonloppuja sinulle Anu!:)

   Poista
 4. Ihania kukkia, ihan uusia mulle! Kiitos vinkeistä. Ja lumiset kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä Johanna!:) Lumi ja kukat saa kyllä hymyn huulille.:)

   Poista
 5. Onpas kaunis kukka! Sillä on "karakteeria".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Olen ihan menettänyt sydämeni näille.:)

   Poista