tiistai 5. tammikuuta 2021

5 omaa suosikkia viime vuodelta


Edelliseen postaukseen kokosin viime vuoden viisi luetuinta postausta blogistani. Jos et ole käynyt lukemassa postausta, niin tästä pääset tekemään sen helposti

Lupailin jo viikonloppuna omia suosikkejani viime vuoden postauksista, joten mennäänpäs sitten niihin postauksiin, joihin syystä tai toisesta toivoisin teidän löytävän.:) 


Ryhtiä ja järjestystä keittiöön

Vuosi sitten tammikuussa olin virtaa täynnä ja haaveilin kodin täydellisestä järjestyksestä. Jollain tapaa vuodet kai toistavat samaa kaavaa, mulla on ihan samanlainen fiilis nytkin! 

Niinpä aloitin tammikuussa keittiön laatikoiden siivouksen. Laseihin, kuppeihin tai lautasiin en nyt puuttunut, vaan järjestin mausteet, ruokailuvälineet ja sekalaiset keittiötarvikkeet uusiksi. Kirppiksellä myin valtavan kasan turhaksi käynyttä keittiötarviketta ja osa meni jemmaan pojan muuttoa odottamaan.

Keittiön laatikoiden sisälle ostin H&M:lta puisia laatikoita, joihin tavarat sai paremmin järjesteltyä. Varsinkin maustelaatikko lasipurkkeineen ja -putkiloineen ilahduttaa edelleen! Laatikko on ollut selkeä ja käytännöllinen. Korkittomuus ei ole haitannut isoissa purkeissa, niistä on itse asiassa helpompi ottaa lusikalla suoraan laatikosta purkkia nostamatta.

Ruokaluvälinelaatikoiden taakse oli tarkoitus ostaa Ikeasta pari pienempää puista laatikkoa saksille, kuorimaveitsille ja sen semmoisille, mutta asia vaatisi Ikeassa käyntiä, enkä ole oikeasti käynyt siellä yli vuoteen. Nettikauppaa olen muutaman kerran selannut, mutta se on minusta vielä uuvuttavampaa kuin Ikeassa käynti! 

Kuivia ruoka-aineita olen vuoden mittaan hiljalleen siirtänyt lasipurkkeihin, joissa on bambukansi, mutta sitä olen tosiaan tehnyt hissun kissun, ensimmäiset isot purkit ostin kirppisostoina, kaupasta ostettuna niille tulee hintaa yllättävän paljon.


Alvar Aallon kotitalossa vierailu


 

Talvilomalla käväisin Helsingissä. Miehen työpäivän aikana kiertelin ensin kaupungilla ja Aalto -museon auettua ajoin Munkkiniemeen kierrokselle, kylään Aaltojen kotitaloon. Museo teki minuun suuren vaikutuksen. Tuntuu uskomattomalta, että koti on rakennettu lähes 90 vuotta sitten, ja kuinka ajattoman kaunista kaikki olikaan! Siinäpä meille kotisisustajille hieman haastetta.:) Miltähän nää meidän nurkat näyttää vajaan 100 vuoden päästä... 


Makuuhuoneen muutos tekstiileillä

Saman talviloman aikana ompelin meidän makuuhuoneeseen valelaskosverhot Tiiliskivi -kankaasta. Jo aiemmin talvella olin vaihtanut suuren päiväpeitteen Unikko -kuosiseen tuplapussilakanaan. 

Tiesin kyllä, että esim. verhoilla on iso vaikutus huoneen tunnelmaan, mutta silti yllätyin positiivisesti. Tuplapussilakana on osoittautunut hyväksi "päiväpeitteeksi".  Se menee aika pieneen tilaan yöllä ja mikä tärkeintä,  se tuntuu menevän paljon useammin päivällä paikalleen kuin sellainen perinteinen päiväpeite! Unikkoa meillä ei olekaan ollut pariinkymmeneen vuoteen missään muodossa, mutta viime vuonna se oli sitten kärsinyt rangaistuksensa, joka tuli kuosiin kyllästymisestä. Tykkään sekä verhoista, että "päiväpeitteestä". Makkarihan täydentyi myöhemmin vielä Tuokko -riippuhyllyllä ja vihreällä makrameella. 


Kurkkaus Asuntomessuille

Honka Huomen

Duplio Aalto

Finnlog Hetena

Tavallisesti Asuntomessupostaukset ovat nousseet vuoden luetuimmiksi postauksiksi. Eivätkö messut kiinnostaneet ylipäätään vai oliko postauksiini valikoimani kohteet vääriä? Kesäkuun alussa Lehdistöpäivänä ehdin saada jo jonkunlaista tuntumaa ja se postaus nyt ainakin kannattaa käydä lukemassa, jos sisustaminen kiinnostaa tai olet rakennusaikeissa. Pitkin kesää ja syksyä olen postaillut vielä joistakin kohteista omat postauksensa: Honka Huomen, Duplio Aalto, HEVI Kivitalo Lumitiikeri, Designtalo Puro, Finnlog Hetena  ja viimeisimpänä vielä marraskuussa Jämerä Salmiakki.


Ruskareissu Lappiin
Vaikka matkaamme varjosti korona, niin oli reissumme silti onnistunut elämys. Emme tienneet varmasti, pääsemmekö oikeasti lähtemään ja suurimman osan matkasta välttelimme parhaamme mukaan ihmisiä, minkä pystyimme. Paluumatkalla tapasimme vanhempani ja sekin arvelutti. Onneksi tartuntoja ei tullut. 

Muutamassa päivässä ehtii yllättävän paljon! Minulla on kolme palkkiovapaapäivää käytettävissäni. Se, yhdistettynä viikonloppuun, riitti meille mainiosti.  Vaikka korona hieman rajoitti ja ohjasi tekemisiämme (emme esim. käyneet kuin kerran ravintolassa syömässä), ei se loppujen lopuksi haitannut. Lapin ruskassa loistava luonto teki vaikutuksen. Voisin kuvitella ottavani joskus pari-kolme palkatonta päivää, jotta voisin tehdä ruskareissun uudestaan. Aiemmat reissut Lappiin olen tehnyt kesällä ja se on kyllä tällaiselle hyttysten herkkupalalle aivan väärä ajankohta matkustaa Lappiin.;D

Siinäpä ne viisi (ja vähän ylikin) suosikkiani tuli jo täyteen. Uudet aiheet ovat jo tuloillaan...

Palataan taas!

Taina

4 kommenttia:

 1. Muistinkin kaikki muut postauksesi, paitsi tuon keittiön järjestelyn :)
  Ihanaa uutta vuotta sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi sulle uskollisesta seuraamisesta ja kommentoinnista!<3 Olet oikea kivijalka mulle!<3

   Poista
 2. Keittiön laatikoiden siivous on välillä jopa rentouttavaa puuhaa, varsinkin jos saa hankkia uusia keittiötarvikkeita piristykseksi. Mistä olet hankkinut nuo puiset kauhat? Haluaisin uusia kaikki kauhat ja lastat puisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna kommentistasi, huomasin sen juuri!
   Osa puukauhoistani on ihan peruja äidiltäni (iän tuomaa patinaa ei voi olla huomaamatta), joitakin olen ostanut matkatuliaisina esim. Kreikasta, mutta ainakin markkinoilla on ollut puisia välineitä myynnissä ja onpa niitä ihan marketeissakin. Ostin nimittäin nipun puulastoja pojalleni, kun muutti opiskelemaan Helsinkiin. Kauhoista en ole varma, löytyykö marketista...

   Poista