maanantai 16. marraskuuta 2020

Jämerä Salmiakki - Ihan oikea koti!


Palataan vielä kerran tämän kesän Asuntomessuille Tuusulaan! Tämä koti, Jämerä Salmiakki, kohde no 30, ansaitsee mielestäni oman postauksensa. Kohde kiinnosti minua kovasti jo ennakkoon, sillä tämän kodin perhe asui rakennusaikana ulkomailla ja koti on käytännössä rakennettu etänä. Rakentaminen ja rakennuttaminen on vaativaa ilman tällaista ekstratekijää. Lopputulos on mielestäni upea ja ilmeisesti sitä, mitä oli toivottukin. Jämerä Salmiakin nykyiset asukkaat olivat itse iloisina esittelemässä uutta kotiin lehdistöpäivänä. 
Vaikka kodin tyyli ja sisustus ei ole ihan oman makuni mukainen (eikä onneksi tarvitsekaan), niin pidin todella paljon tästä kodista. Sinne oli nimittäin kannettu perheelle tärkeät tavarat jo messujen aikaan. Tuli nimenomaan tunne, että tässä on KOTI. Tulevat asukkaat kertoivat, että myös perheen lapset ovat olleet rakennusprojektissa innoissaan mukana, arkkitehtuuri ja sisustaminen on perheen yhteinen kiinnostuksen kohde. Lapset olivat saaneet mm. valita pintamateriaaleja, ja lasten valinnat olivat juuri niin ennakkoluulottomia, kuin lasten valinnat parhaimmillaan ovat.
Jämerä Salmiakin perhe on tosiaan asunut ulkomailla ja sekin minusta näkyy tässä kohteessa. Suomessa suositaan yhdentason koteja. Tässä kodissa kerroksia oli kolme ja siellä kierrellessäni tuli mieleen jotkut kodit Hollannissa ja Englannissa, joissa olen käynyt. Perheen sisustusvalinnat, eivät ole tyypillisen suomalaisia, perinteisiä ja varovaisia. Täällä on haluttu luoda omannäköinen koti, jossa koko perhe viihtyy.  On käytetty värejä ja kuviota, luotettu omaan makuun. Ihailen tällaista rohkeutta! 

Alakerran olohuone-keittiöstä pidin kovasti myös sisustuksellisesti: Marimekkoa, värikkäitä yksityiskohtia tummalla taustalla. Pianon päällä oleva pehmeä taideteos osottautui kaijuttimiksi. Kesäaikaan olohuoneen ovet saa levitettyä apposen ammolleen ja takaterassista tulee luonnollinen olohuoneen jatke. Pihasaunasta tykkäsin erityisen paljon, koska sellaisesta haaveilen itsekin. Jonkinlainen pukuhuone olisi ehkä ollut siihen mielestäni paikallaan. Ovesta astuttiin suoraan suihkutilaan. Vihreät laatat seinissä ja kuparinväriset yksityiskohdat hivelivät silmiä.

Hei, tänään alkaa Nelosella klo 20.00 Huvila & Huussi Asuntomessuilla! Mainoksissa tämäkin koti on vilhdellut. Ihan kohta päästään siis kurkkimaan Asuntomessukoteja ilman tungosta!

Taina 

2 kommenttia:

 1. Todellinen perhe on varmasti tosiaan tuonut lämpöä taloon. Muuten kivitalot jättää ainakin minut vähän kylmäksi ja kaipaan puun lämpöä.

  Huvila & Huussin ekan asuntomessujakson katsoinkin ja syynäsin tarkalla silmällä erityisesti kilpailijan talon esittelyä ;). Oli nätti.

  Sitä vaan ihmettelin, miksi Ellen Jokikunnas on valikoinut toiseksi juontajaksi, mutta mikäs siinä. Ja ukkeli tiesi valistaa, että on kova remppanainen, eikä mikään "hienis" :).
  Kiva kuitenkin päästä messukierrokselle kotisohvalta käsin.

  Nyt on jo niin loppuviikko, että voin jo toivottaa mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kohteessa oli tosiaan esim. rimakatot ja vanhempien makkarissa puinen seinä, lämpöä kummasti enemmän. Tämä koti on toisessa jaksossa, joka tulikin jo maanantaina ekan jakson perään. Näytti vielä paremmalta kuin mun kuvissa, joita jouduin rajaamaan jo kuvausvaiheessa, kun porukkaa oli ympärillä ihan liikaa! Tuo ohjelmaidea on tosi hyvä! Ja mäkin ensin vähän karsastin Elleniä, mutta tykkäsinkin sitten kovin.:)

   Oikein ihanaa viikonloppua, sehän alkaa jo huomenna!<3

   Poista