lauantai 2. tammikuuta 2021

5 suosikkia viime vuodelta - Luetuimmat postaukset 2020

 


Blogi on saanut elää aika tavalla omaa elämäänsä juuri päättyneen vuoden aikana. Paloa blogia kohtaa kyllä löytyy edelleen seitsemän vuoden jälkeenkin, vaan ajalla näyttää olevan taipumus kiihdyttää kulkuaan iän karttuessa bloggarille! Kuluneeseen vuoteen mahtui myös kuukauden mittainen esto Instagramin puolella. Tuollainen esto ei ole omiaan lisäämään luottamusta ja intoa some-maailmaa kohtaan. Tälläkin kertaa varsinainen syy estolle jäi epäselväksi. Olen taipuvainen uskomaan, että tällaisten estojen takaa löytyy kummallinen kademieli, jota en voi ymmärtää lainkaan. 


Eilen lenkillä pää alkoi taas raksuttaa postausta. Mietin sitä, mitkä blogin kirjoitukset löytävät lukijat. Yhä edelleen, vuosien koemuksen jälkeen, sitä on vaikea ennustaa. Toisaalta olen kirjoitanut postauksia, jotka toivoisin lukijoiden löytävän. Tähän postaukseen poimin viime vuoden viisi luetuinta postausta (osa niistä on kirjoitettu ja julkaistu jo vuosia sitten). Toiseen, erilliseen, postaukseen aion poimia viisi postausta, joita ei tuolta listalta löydy, mutta jotka toivoisin löytävän lukijansa. Aloitetaan  blogini viime vuoden luetuimmista postauksista.
Jos blogini lukijoista voi jotain päätellä, he tykkäävät neuloa! Jättineulepeittoa koskeva postaukseni on koko blogihistoriani luetuin postaus. Sitä on luettu uskomattomat 16500 kertaa. Ilmeisesti tämän postauksen avulla blogini pysyy ylipäätään pystyssä niinä aikoina, kun en ennätä postailemaan. Noita peittoja neuloin muutama vuosi sitten niin monta, etten pysty suoralta kädeltä sanomaan, tuliko niitä tehtyä ehkä kuusi tai seitsemän! Kaikista en ole kirjoittanut postausta. Tuota suosituinta chunky wool -postausta parempi postaus aiheesta olisi mielestäni pari kuukautta myöhemmin julkaisemani postaus samasta aiheesta, eri langalla ja eri kuviolla. Joko tapauksessa, jos haaveilet villaisesta jättineulepeitosta, niin sanoisin, että eikun puikot heilumaan! Varoitus koukuttavuudesta!;)

Tänä vuonna kirjoitetuista postauksista suosituin on korona-aikaa käsittelemäni kirjoitus opettajan näkökulmasta. Tätä postausta ei ole tultu lukemaan googlaamalla, vaan suorista linkeistä. Jaoin itse postaukseni parissa ryhmässä ja sitä myös jaettiin eteenpäin. 


Asia on valitettavasti edelleen ajankohtainen. Kevät jätti varmasti jälkensä meihin kaikkiin. Korona on vaatinut meiltä kaikilta uuden opettelua, venymistä ja joustamista, sekä toisten erityistä huomioon ottamista. 


Vielä syksylläkin minua on toisinaan suututtanut, että jatkuvasti tuntuu siltä, että kouluasioista tekevät päätöksiä ihmisiä, joilla ei ole ajantasaista ja realistista käsitystä, millainen on tämän päivän koulu. Koulun merkitys lienee tullut kaikille selväksi, mutta se ei ehkä aukea samalla tavalla kaikille. Itse näen koulussa ja koulutuksessa koko Suomen tulevaisuuden ja toivon paremmasta huomisesta. En ole käynyt postausta lukemassa toukokuun jälkeen, mutta uskon, että pystyn edelleen allekirjoittamaan tekstin.
Kolmanneksi suosituin postaus on mielestäni hieman yllättäin neulepostaus Adidas -kuvioisista villasukista. Kuviot tein sukkaan silmukoita jäljitellen, mutta hoksasin myöhemmin, että kuviot olisi voinut tehdä nilkan molemmin puolin ja tällöin neulominen olisi ollut järkevämpi vaihtoehto. Meidän pojat joka tapauksessa tykkää kylmillä keleillä hipsutella kotona villasukissa, taitaapa kuopus toisinaan nukkua villasukat jalassa.Neljänneksi suosituin postaus tänä vuonna on ylioppilasjuhlien suunnittelua käsittelevä postaus, joka on noussut myös blogini koko historian toiseksi luetuimmaksi postaukseksi. Ymmärrettävästi tänä vuonna juhlien järjestämisen kanssa on ollut aika tavalla erilainen tilanne kuin tuota postausta kirjoittaessani reilu pari vuotta sitten. Ilmeisesti olen onnistunut otsikoimaan postauksen hyvin.  Tuolloin postausta kirjoittaessani en löytänyt googlaamalla perinpohjaista blogijuttua aiheesta. 

 

Kirjoitin tietysti juhlista postauksen heti ylppäreiden jälkeen, mutta vasta vuotta myöhemmin sellaisen, josta voisi olla hyötyä ylioppilasjuhlia tai muita kotona vietettäviä juhlia järjestäessä. Meillä onkin melkoinen juhlavuosi tulossa vuoden päästä, sillä täytämme miehen kanssa 50 ja kuopuksen lakkiaisia vietetään todennäköisesti tuolloin. Meillä on myös hopeahääpäivä 2022. Uskomatonta!


Vuoden viidenneksi suosituin postaus on yli viiden vuoden takaa syksyltä, kun haaveilin pitäväni kesäkukkina olleet lankaköynnökset elossa talven yli sisällä. Sen olen todennut monen muunkin kasvin kanssa, että meidän sisäilmamme on talvella tällaisille ronkeleille liian lämmin ja kuiva. Suihkuttelulla voisi lisätä todennäköisyyttä saada lankaköynnös selviämään sisällä talvesta, mutta paras olisi hieman viileämpi paikka kuin samassa tilassa takan ja ilmalämpöpumpun kanssa. Olenpa lukenut, että osa on talvettanut lankaköynnöksiään jopa pimeässä kellarissa onnistuneesti. Lankaköynnös taisi olla suhteellsen uusi tulokas kesäkukkavalikoimissa vielä viisi vuotta sitten. 


Välillä on hauska sukeltaa vanhoihin postauksiin. Toivottavasti löysit näistä jotain uutta, vaikka olisit postaukset lukenutkin! Jatketaan lähipäivinä niillä postauksilla, joiden ääreen olisi toivonut lukijoiden todellisuutta useammin löytävän.


Mukavaa vuoden ensimmäistä viikonloppua!

Taina

2 kommenttia:

  1. Mukava kooste! Näitä on aina kiva lukea. Itsekin juuri julkaisin viime vuoden top 3 postausteni koosteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ja pahoittelut samalla vastauksen viipymisestä!<3 Täytyy heti tulla kurkkaamaan!:)

      Poista