sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Honka Huomen - Rauhaa ja juurevuutta kaikille aisteilleTuusulan tämän kesän Asuntomessuista kirjoittelin aiemmin tällä viikolla yleisesti. Uusi koteja messualueella on elokuussa nähtävillä nelisenkymmentä. Tiistain mediapäivänä käymistäni kohteista Honka Huomenesta tuli messukoti, johon täytyy päästä vielä uudelleen. Taisin ihastua kodin rauhaa ja harmoniaa henkivään tunnelmaan. Honka Huomen on yksi Honkarakenteen kolmesta messutalosta. Sen sisutuksen on suunnitellut Maru Hautala.
Honka Huomenessa on vallalla maanläheiset värisävyt, joista pidän. Värit tuovat mieleeni viljapellot, mustikkametsän ja mutaiset lätäköt. Vaikutelma on lämmin olematta tunkkainen. Pellavansävy ja vaalea puu tuovat raikkautta. Puhdas valkoinen olisi liian kova ja kliininen tähän ympäristöön. 

70-luvun lapsena olen tunnistavinani talon pohjassa jotain tuolle ajalle tyypillisiä piirteitä. Talon L-muodon ja autokatoksen väliin jäävä tila on täällä isoa terassia, uskoisin että messujen avautuessa vihreäksi keitaaksi sisustettuna. Lapsuudessani joidenkin talojen sisäpihalle kätkeytyi atriumpiha, sisällä isoista ikkunoista katsellessa se tuli jotenkin mieleen. Työhuoneen ja kylpyhuoneen väliin jäävä Kreetta Järvenpään sisustama talvipuutarha eli hienommin lausuttuna orangerie, muistuttaa 70-luvun taloissa olleita talvipuutarhoja/viherhuoneita. Oi, olisipa omassa kodissa tuollainen paikka! 
Olohuone/ruokailutila kylpi iltapäivän auringossa. Keittiö jäi tuossa vaiheessa varjoon ja mustikansininen keittiö näyttää harmillisesti kuvissa melkein mustalta. Yläkaapit on keittiöstä jätetty pois toiselta seinältä kokonaan, se tuo keittiöön kepeyttä ja tilantuntua. Keittiö ilman yläkaappeja viehättää minua tällä hetkellä todella paljon. Tällaiselle lyhyelle ihmiselle alalaatikot on helpoin säilytysratkaisu. Toisaalta tiedostan, että yläkaapittomuus ei ehkä sittenkään olisi minulle toimiva juttu, sillä tykkään ihan liian paljon erilaisista astioista ja säilytystila loppuisi kesken!
Honka Huomenen sisutuksessa käytetty kotimainen design on kovasti mieleeni! Tunnistan ainakin Hakolan sohvan, Woodnotesin tuolit, Made by Choice työpöydän (tästä vähän haaveilen itsekin, sillä tuossa on sekä istuma-, että seisomatyöpiste samassa kauniissa paketissa) Verso Designin erilaiset Kopat ja Tikkaat, Himmeen valaisimet jne...Vihreys viherkasvien ja yrttien muodossa tuo sen viimeisen silauksen kodikkuuteen. Kohde 41, Honka Huomen kannattaa ehdottomasti mahduttaa omaan messukierrokseen!Taina4 kommenttia:

 1. Ihanasti sisustuksessa on käytetty kasveja tuomaan väriä muuten niin neutraaliin värikarttaan.
  Kaunista iltaa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin!<3 Viherkasveilla saa eloa ja kotoisuutta!
   Kiitos Outi, mukavaa loppuviikkoa!<3

   Poista
 2. Me kävimme aikoinamme asuntomessuilla monta kertaa (silloin kun suunnittelimme ja sitten rakensimme), mutta talon valmistuttua iski ihan totaalinen ähky kaikkeen rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen. Nyt olen ajatellut Tuusulaan mennä, koska se on aika lähellä ja on vähitellen tullut fiilis, että voisi vähän uudistaa kotona jotain pitkästä aikaa.

  Tykkään tosi paljon tuosta mustakarmisesta lasiseinästä (kylppäri/kodinhoitohuonetila?), mutta just kylppäri on meillä se kohta, mitä en halua lähteä muuttamaan :) Mutta varmaan muita hyviä ideoita messuilta saisi - olen itse tosi laiska (ja "huono") sisustaja.

  Kivaa loppuviikkoa sulle Taina ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan tuon saman ähkyn! Kun oli koko ajan pakko tehdä päätöksiä, joiden kanssa täytyy elää vuosikausi, jopa -kymmeniä, meni sisustamisesta maku joksikin aikaa. En edes katsonut sisustusohjelmia, lehtiä taisin kuitenkin lukea.:))
   Mäkin tykkäsin tuosta kylppärin seinästä ja kylpytiloista tosi paljon! Kaikkia kuvia en voinut laittaa, tässäkin niitä taisi tulla jo reilusti yli 20.:P Kuule, en ole sisustamisen ammattilainen, mutta minusta jokainen saa sisustaa oman kotinsa niin kuin haluaa ja on siis hyvä sisustaja siitä näkökulmasta!<3 Ei voi olla oikeaa ja väärää tapaa laittaa omaa kotiaan mieleiseksi. Tästähän voisi vaikka kirjoittaa postauksen...Kiitos ideasta!<3

   Mukavaa juhannusviikkoa Emma!<3

   Poista