keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

HEVI kivitalo Lumitiikeri - WAU!Tuusulan Asuntomessut aukeavat ensi maanantaina, hip hurraa! Minusta on aina kiva elää rakentajaperheiden myötä jännitystä ja edessä häämöttävää maalia eli muuttoa uuteen kotiin. Asuntomessurakentajilla rakennusurakka on varmasti astetta vaativampi kuin tavallisella rakentajalla, sillä kaiken pitää olla pihaa myöten messukunnossa. 

Tuusulan tämän vuoden messukohteen numero seitsemän tulevat asukkaat, Petri ja Saija Nylund, eivät ole pelänneet haastetta, sillä tämä heidän uusi kotinsa on jo toinen messutalo. He rakensivat myös vuonna 2000 Tuusulan Asuntomessuille kodin. Tuolloin koti oli yksikerroksinen hirsitalo lapsiperheelle. Lapset ovat nyt kasvaneet aikuisiksi, joten perheen tarpeet ja toiveet ovat varmasti erilaisia kuin 20 vuotta sitten.


Wau oli varmastikin sana, jonka mielessäni lausuin jo Lumitiikeriä ulkoapäin katsellessani. Upea, funkkistyylinen, aaltomainen muoto, erottaa talon useimmista tällä hetkellä kovin laatikkomaisista taloista. Toisen waun taisin sanoa ihan ääneen talon sisään astuessani. Heti ulko-ovesta tullessa, olohuoneen ja eteisen seinään välissä nimittäin loimusi biotakan tuli. 

Lumitiikerin portaikko yläkertaan on kaunein ehkä koskaan näkemistäni! Askelmat alkavat alhaalta kivisinä ja jatkuvat tasanteen jälkeen puisina. Kiviportaita pehmentää toisella puolella tamminen puurimaseinä (on puuseppä Juhan Mikosen valmistama) ja toisella puolella ihana viherkasvien kokoelma (Garden Living). Luonnonvaloakin portaisiin tulvii ainakin vuoden valoisampaan aikaan, sillä tasanteelta aukeaa korkea ikkuna takapihalle. 


Tässä kodissa on todella tyyliä. Yläkerran Timberwisen tamminen kalanruotoparketti on kolmas wau. Tuollainen olisi juuri nyt unelmieni täyttymys.<3 Makuuhuone on ylellisen tilava. Olisi kiva tietää, onko tässä rakennusprojektissa jouduttu tekemään kompromisseja. Omista raksa-ajoista jäi mieleen, että unelmien toteutuminen oli suloisen ajan lisäksi myös hieman kitkerää, sillä kaikkia haaveita ei mitenkään ollut mahdollista toteuttaa ihan jo pelkästään budjetin vuoksi. Tämä vaikuttaa täydelliseltä unelmien kodilta.Lumitiikerin sisustuksen on suunnitellut Laura Seppänen. Tätä kohdetta ei kannata missata! Ajattelin itsekin käydä nyt uudestaan, kun kaikki on viimeistä piirtoa myöten valmista.

Taina

4 kommenttia:

 1. Onpa upean näköinen talo. Itse sisustus ei ole minun makuuni, mutta omilla jutuilla tuosta saisi ihan täydellisen.
  Kaunista keskiviikkoa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo on minusta arkkitehtonisesti tyrmäävä, ja sisustus on mielestäni myös, vaikkei tyyli ole tietenkään omani.:) En tullut kysyneeksi, kuinka paljon messukodin sisustuksesta jää taloon. Suurimmassa osassa messukoteja sisustus vaihtuu pääosin, kun asukkaat tuovat omat tavaransa. Uskon, että mulla on sullekin mieluisa koti vielä tulossa...:)

   Poista
 2. No, todellakin Wau! Kaunista! Ehkäpä kuulen sinulta huomenna lisää messuvinkkejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna messuseurasta ja kaikesta!<3 Mua vielä jäi kaivelemaan muutama käymätön paikka!:D Olisitkohan sä kiinnostunut uusintareissuun...

   Poista