tiistai 26. tammikuuta 2021

Marimekko Umpu


Viime vuoden lopulla ja joulun alla Marimekon valikoimiin ilmestyi toinen toistaan ihanampia kodin uutuuksia. Pikkusormeni ja lopulta koko käden vienyt villitys on nyt edennyt siihen pisteeseen, etten edes yritä vastustaa kiusausta, vaan totean vain, että tuo ja tuo on vain saatava...Jos ei ihan heti, niin ainakin hetken päästä! Loppusyksystä ostin Marimekko Butticula- ja Puteli -kynttilänjalat (Butticulan vihreänä, Putelin kirkkaana ja vaaleanpunaisena). Fyr -tuikkuastian sentään jätin ostamatta, vaikkei sekään hullumpi ole.Seuraavaksi myyntiin ilmaantuivat Marimekon uudet Umpu -maljakot kirkkaana ja meripihkanvärisenä. Koska minulla on Marimekon aiemmat maljakot (Urna, Ming- ja Flower -maljakot) jatkuvasti kovassa käytössä, ajattelen, että Umpu sopii meille hyvin ja tulee varmasti käyttöön. Päädyin kirkkaaseen versioon, vaikka meripihka olisi houkutellut kovasti. Toisinaan toivon, että olisin hankkinut Urnan kirkkaana, siksi päädyin kirkkaaseen Umpuun meripihkan sijaan. Erityisen kivalta nämä kaikki Marimekot näyttävät minusta toistensa seurassa, sillä ne kaikki ovat Carina Seth-Anderssonin suunnittelemia. 


Umpusta en vielä voi tehdä yhtä kattavaa postausta kuin Urnasta, Mingistä tai Flowerista, sillä toistaiseksi minulla on ollut Umpussa kolmet eri kukkaset.  

Umpu on mielestäni kivan kokoinen! Suuaukko ei ole niin leveä kuin Urnassa, eikä niin kapea kuin Mingissä. Umpu on hieman korkeampi kuin Urna ja toisaalta hieman matalampi kuin Ming.  

Umpun saa hyvin pestyä Tupperwaren maljakkoharjalla, joka on siis oikeastaan pulloharja, ja josta haluan tässä samalla vinkata! Työkaverini sitä minulle ehdotti maljakoiden pesuvälineeksi, ja on kyllä hyvä kapistus. Pesen sillä kaikki maljakot, joiden suuaukosta se vain mahtuu sisään. Mingissä käytän lisäksi apuna taikasientä, koska maljakon yläosaan pitäisi oikeastaan olla taipuvavarsinen harja. 

Odotan jo malttamattomana, koska saan  ensimmäiset magnolianoksat Umpuun..tai ranskalaisia tulppaaneita, tai narsisseja tai perhosleinikkejä tai...<3 Ja kuten muutkin Marimekon maljakot, näyttää Umpu kauniilta ilman kukkiakin!


Kukkailoa viikkoosi!

Taina


6 kommenttia:

 1. Urna ja minimaljakot löytyvät itseltä kotoa. Ne ovat ajattomia ja pidänkin esillä niitä hyllyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Marimekko -maljakkohulluus on lähtenyt minulta ihan lapasesta! Miten ihanaa olisi, jos noita Urniakin voisi olla eriväreissä! No, kukkaro ei anna myöden, ja on se sen verran iso maljakko, että säilytystilakin tulee nopeasti vastaan. Noihin mineihin olen ihastunut vasta viimeisten värien myötä, tosin vaalenapunaisen olisin kyllä voinut ostaa, kun se vielä oli myynnissä...

   Poista
 2. Juuri lauantaina kävin ihastelemassa maljakoita Marimekon liikkeessä Isossa Omenassa. Jotenkin sitä aina kun näkee kauniin maljakon, niin alkaa heti miettimään, että millaisia kukkia siihen laittaisi.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niinpä!<3 Vaikka mulla on aikamoinen maljakkokokoelma jo olemassa, välillä jollekin kimpulle ei meinaa löytyä sopivaa. Aalto-vaasia käytin ennen varsinkin tulppaaniaikaan. Pitäisi hommata siihen sisälle se tuli, jonka avulla kukat saa pysymään paikoillaan, vaikka niitä olisi vähän vähemmänkin...

   Poista
 3. On se vaan nätti, ja niin ovat nuo kukkasetkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Paras maljakko korostaa kukkien kauneutta.<3

   Poista