lauantai 11. heinäkuuta 2020

Makuuhuone - Viimeinen silausTämä postaus oli tuloillaan toukokuun lopulta saakka, sillä otsikossa mainitsemani viimeinen silaus tarkoittaa tässä tapauksessa uutta yöpöytääni sekä makramee -ryijyä, jotka molemmat ovat olleet paikoillaan sieltä saakka. Ainakin nyt voin sanoa parin kuukauden kokemuksella, että tykkään sekä ryijystä, että yöpöytänä toimivasta hyllystä paljon! Kuvatkin ovat sieltä toukokuun lopulta. Maisema makuuhuoneen ikkunan takana on nyt ihanan vihreä ja maljakossa on tällä hetkellä heinien sijaan oman pihan kukkia.
Erilaiset makramee-amppelit, -ryijyt ja seinävaatteet ovat olleet pinnalla jo usemman vuoden. Lämpenen toisinaan hitaasti joillekin muotijutuille ja näiden makramee-töiden kanssa ehkä vieläkin hitaammin.:) Mulla on tosin ollut yksi puuaiheinen solmeilu keskeneräisenä varmaan kaksi vuotta, mutta ehkä juuri em. syystä sekään ei sitten ole tullut valmiiksi. Itsestäni makramee-solmeilut ovat usein näyttäneet lähinnä sotkuiselta kasalta langanpätkiä...Mutta sitten satuin näkemään vihreästä langasta taidokkaasti solmeillun ryijyn, jossa oli vielä maailman kaunein oksa työn pohjana. Sen verran mieleni oli kuitenkin edelleen makramee-vastainen, että se ryijy meni minulta ohi. Laitoin sitten viestin tälle ryijyn tekijälle, että tekisi samanlaisen minulle. Aivan ihanan ryijyn sainkin, vaikka olen sitä mieltä, että siinä ekassa oli tosiaan maailman kaunein oksa. Tämä minun seinävaatteen oksa on myös kaunis. Tykkään siitä, että tuo on luonnosta poimittu oksa, ei pala harjanvartta.

Makrameen ripustin samalla paikalla olleen taulun ruuviin. Jos voisin, niin tekisin reiän hieman ylemmäs, mutta totuuden nimissä on kerrottava, että yksi ruuvin reikä peittyy jo tuolla oksalla, joten tyydyn tällä kertaa valmiiseen ripustuspaikkaan. Mies muutenkin sanoo meillä olevan seinissä enemmän reikiä kuin ehjää pinta-alaa.;D


Toukokuussa laitoin tilaukseen toisen Verso Designin Tuokko -riippuhyllyn omaksi yöpöydäkseni. Ensimmäinen on olohuoneessa varattuna viherkasveille. Olin jo pitkän aikaa käynyt läpi erilaisia vaihtoehtoja yöpöydästä, jonka saisi joko seinälle tai muuten pois lattialta. Tuon ensimmäisen Tuokko -ostokseni myötä varmistuin, että tästä tulisi mainio roikkuva yöpöytä kiinteän pöydän sijaan. Hyllyn mukana tulee nahkanauhaa, mutta laskeskelin, ettei sen pituus olisi riittänyt sopivalle korkeudelle. Ad Libriksestä löysin edullisesti 10 metriä nahkanauhaa oikeanlaisessa sävyssä. Jos vielä löydän jostain palan vaaleaa nahkaa, saatan leikata siitä Tuokon pohjalle suojaamaan alustan herkkää pintaa. Tuokon mukana tulleen tumman huopa-alusen laitoin talteen.Kesäkuussa käyneiltä vierailta olen saanut kivaa palautetta yöpöydästäni. Hylly näkyy kauniin kepeänä olohuoneen sohvalle. Itse olen ollut erittäin tyytyväinen hyllyyn yöpöytänä. Pöydälle mahtuu hyvin jalkarasvat ja sen sellaiset purtilot, silmälasit ja kännykkä ovat käden ulottuvilla. Minä olen aika rauhallinen liikkeissäni öisin, mutta miehelleni tämä ei välttämättä sopisi. Hän on sen verran levoton nukkuessaan, että saattaisi huitoa hyllyn irti ripustuslenkeistä. Tosin jos katon koukussa olevan nahkanauhan vetäisi suoraan kiinni hyllyn nahkahaunoihin, ei tätäkään mahdollisuutta olisi. Minä halusin kuitenkin jättää nuo pyörörimat nahkanauhojen väliin. Joskus hylly saattaa heilua, kun siihen osuu vahingossa, muttei ole ollut lähelläkään putoamista.Lipaston päällä olevan taulun kuva vaihtui myös siinä touko-kesäkuun vaihteessa, kun totesin yhden Poster Storen julisteista sopivan makuuhuoneeseen paremmin kuin eteiseen. Makuuhuoneen ulkomuoto miellyttää silmääni nyt erittäin paljon! Iso villamatto, uudet verhot, Marimekon Unikko ja Tiiliskivi -kuosit, näillä uskoisin mentävän nyt useampi vuosi eteenpäin.

Taina


4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Meillä on makkarin sisustus edelleen kesken. En ole saanut miestä laittamaan seinälamppuja ja hyllyjä. Niitä reikiä tosiaan taas seiniin ;) En ole kyllä kovin aktiivisesti itsekään pitänyt asiaa esillä. Ihana tuo riippuva yöpöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi!<3 Niin kuin tuolla Instan puolella jo todettiinkin, että sisustus taitaa aina olla kesken, koska elämä on.:) Juuri nyt olen supertyytyväinen makkariin, mutta suunnitelmissa on mm. ommella uudet verhot esikoisen huoneeseen joku päivä. Kuopuksen huoneeseen ei ole tehty rymsteerausta kummempaa, joten hieman syyhyttäisi sekin...ja keitiö ja ulkosauna jajaja...;D

   Poista
 2. Hyvin näkyy ainakin tieokoneen näytöllä! Viihtyisä sisustusihmisen koti teillä. Kesäillan terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija, ja anteeksi samalla, etten ole käynyt sen vertaa blogissa, että olisin jaksanut vastata kommenttiisi!<3 Jouduin jälleen palaamaan vanhaan versioon siinä kohti, kun latasin kuvia. Kuinkahan kauan se on mahdollista...Hmm..Enpä tiedä, onko tämä nyt blogin puolella viimeinen naula arkkuun (mun kohdalla) vai mahdollisuus uudistua.:))

   Poista