sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Staycation Lahdessa


Kun reilu kahdeksan vuotta sitten vietin 4-kymppisiä ihanien naisten ympäröimänä, lähti mies poikien kanssa kaupunkiin yöksi hotelliin ja minä sain kodin kokonaan käyttööni. Vietin ikimuistoiset juhlat ja pojat saivat olla yötä kotikaupungin hotellissa. 

Oikeastaan tuosta lähtien olen ajatellut, että minustakin olisi kiva viettää pieni lomanen kotikaupungissa, staycation. Nyt kun matkustamista on syytä vältellä, alkoi ajatus houkuttaa entistä enemmän. Kaipasin korona-arkeni keskelle sitä, että pääsisin pitkästä aikaa valmiiden ruokien äärelle ja muutenkin irtautumaan tästä murmeloinnista, jota on kestänyt maaliskuusta pitkälle kesään ja sitten taas koko syksyn.  

Voi olla, että kohdistettu markkinointi osaa jo lukea ajatuksia, sillä kuinka ollakaan, tällainen mainos tupsahti vastaan somessa, vaikka en varmasti ollut etsinyt hotellihuonetta muuta kuin mielessäni. Sokos Hotel Solo Seurahuoneella oli niin edullisia hotelliöitä välipäiville (ja ne välipäivätkin oli aika väljästi määritelty), ettei tarjousta tarvinnut miettiä kahdesti. Seurahuoneella on monien mielestä Lahden paras aamupala, siitäkin meillä oli aikaa jo useampi vuosi, joten asia oli sillä selvä.Viikko sitten lauantaina poika heitti meidät kaupunkiin tavaroinemme. Näin meidän ei tarvinnut maksaa auton parkkeerauksesta.  Hotellihuoneessa olimme alle puoli tuntia kotoa lähdön jälkeen. Ainakaan matkanteko ei rasita, kun lomailee riittävän lähellä!

Mukaan olimme pakanneet ulkoiluvaatteet ja ne puimmekin heti hotelliin saapumisen jälkeen ja suuntasimme "turistikierrokselle". Teimme tuulessa ja tuiskussa ihan kunnon lenkin. Kävelimme Radiomäelle, kiersimme sen ympäri. Siitä jatkoimme matkaa Kirkkopuiston taakse Väinö Hovilan Puistotiellä ihailemaan taidemuseon syntymäpäivien kunniaksi järjestettyä valotaidetta. Sää ei suosinut, mutta eipä se oikeastaan haitannutkaan, kun oli kunnon vaatetus.Hotellilla käväisimme suihkussa ja laittauduimme pitkästä aikaa ulos syömään. Suuntasimme Santa Fe:hen, joka on vain parin sadan metrin päässä Seurahuoneesta. Meillä ei ollut pöytävarausta, sillä ajattelimme, että haluamme paikkaan, jossa on väljää. Saimmekin oman loossin, eikä koko aikana meidän lähellä (monen metrin säteellä) ollut muita kuin tarjoilija. Näin olin vähän laskeskellutkin yöpymistä varatessani. Varsinkin tammikuun alussa ravintoloissa ja hotelleissa on varmaan erittäin hiljaista, korona-aikaan entistä hiljaisempaa.

Seurahuoneen aamupala on erittäin monipuolinen ja tykätty. Taisimme molemmat herätä ilman herätystä jo ennen kahdeksaa, joten suuntasimme aamupalalle jo kahdeksan maissa. Paikalla oli tuolloin muutamissa pöydissä ruokailijoita, mutta osan aikaa olimme salissa jopa ihan kahdestaan.  

Käytimme maskeja aina hotellin käytävillä ja hisseissä liikkuessamme ja niin näytti tekevän lähes kaikki muutkin hotellissa oleskelevat, henkilökunnalla oli tietenkin koko ajan maskit. Vain yksi kohtaamamme pariskunta seisoi odottamassa maskeitta hissiä, kun poistuimme siitä.

Täytyy sanoa, että hotellilomanen omassa kotikaupungissa oli todella mukava kokemus. Jos tämä kurjimus jatkuu, voi olla, että tarvitaan uusi samanlainen! Tuntui erityisen mukavalta jättää käytetyt eurot omaan kaupunkiin. Näinä tiukkoina aikoina se tuntuu suorastaan velvollisuudelta. 

  

Itse en uskalla nyt mihinkään kotikaupunkia kauemmas lähteä, ja tulkitsen ohjeita niin, ettei pitäisikään, mutta tiedän, että osa matkailee. Talvilomatkin häämöttää, eikä tälle koronalle edelleenkään näy loppua...

Oletko sinä yöpynyt oman kaupunkisi hotellissa? Mitä ajattelet siitä tai kotimaan matkailusta ylipäätään näin korona-aikaan? 

Mukavaa uutta viikkoa!

Taina

4 kommenttia:

 1. Itse en ole uskaltautunut Karkkilaa pidemmälle joka on kuitenkin Uudellamaalla niin kuin Espookin. Olemme olleet yötä Espoon Dipoli hotellissa, jonne meiltä kestää julkisilla meno noin 20 minuuttia :)
  Ihana miniloma teillä on ollut ja aina nuo hotelliaamiaiset on niin herkkuja!
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, näin on varmasti turvallisinta! Vähän hirvittää, kun poitsu aloitti tällä viikolla opiskelut Helsingissä, on tulossa kotiin ensi viikolla. Siellä pääkaupunkiseudulla on paljon helpompaa saada tartunta ja vielä kun nuo nuoret viettää (ymmärrettävästi) aikaa toistensa kanssa. Voi, tulispa se rokote jo pian jakoon!

   Hotellilomassa parasta ei useinkaan ole nukkuminen (vaikka olisi kuinka ylellistä), vaan just se aamupala!
   Kivaa viikkoa Outi!<3

   Poista
 2. Just ihana pieni lomanen <3.

  Lahti on sen verran iso kaupunki, että siellä voi tuntea olevansa ihan oikealla lomalla, vaikka oma kotikaupunki olisikin. Täällä ei samaan tunnelmaan pääse, kun ainut hotelli on lyhyen kävelymatkan päässä, mutta mua on jo pitkään houkuttanut mökin tai lomahuoneiston vuokraaminen Eerikkilän Urheiluopistolta parinkymmenen kilometrin päästä. Jopa niin, että sieltä käsin voisi käydä töissäkin. Mutta hinnat on sen verran kovat, että vielä en ole oikein pystynyt edes itselleni perustelemaan homman järkevyyttä.

  Kotimaan matkailu on ylipäätään ainut matkailumuoto, mikä mua kiinnostaa, eikä ole ollut hinkua ulkomaille enää vuosiin. Mutta homman järkevyys tänä aikana on mun mielestä kiinni siitä, minne matkustaa ja miten.
  Lapin ruuhkaisiin kohteisiin en lähtisi varsinkaan lentäen, eikä välttämättä houkuta nyt oikein täydet junatkaan (paitsi ettei taida niitä täysiä junia olla tähän aikaan), mutta omalla autolla lähtisin mieluusti vaikka tältä istumalta esim. Vuokattiin tai mihin tahansa, missä voisi majoittua mökissä tai loma-asunnossa omissa oloissaan.
  Ja muutenkin on niin paljon itsestä kiinni, miten tähän kaikkeen suhtautuu ja mitä voi mahdolliset tartunnat välttääkseen tehdä. Me ainakin ollaan liikuttu ihan suht normaalisti ja olen käynyt salilla ja liikuntatunneilla ilman sellaista tunnetta, että koko ajan pitää pelätä saavansa tartunnan. Toki niitä on täällä meillä tosi vähän muutenkin, mutta silti. Ihmiset osaa kyllä käyttäytyä ja pitää riittävää etäisyyttä ilman, että se enää tuntuu mitenkään epänormaalilta. Ja liikuntakeskuksessa on desinfiointikäytännöt kaikilla jo ihan selkäytimessä ja uusi normaali, joten ei tunnu sekään mitenkään ongelmalliselta. Mutta siis tätähän et kysynyt :D. Meni nyt vähän sivuun matkailusta, kun aloin taas "ääneen" pohtimaan.

  Järkevä pitää mun mielestä olla, mutta liika pelokkuus vaan syö hyvää energiaa ja jättää monta mukavaa mahdollisuutta käyttämättä.

  Olen iloinen teidän onnistuneesta staycationista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eerikkälästä olen kuullut, nuo nuoret taitaa leireillä siellä samaan tapaan kuin Vierumäellä ja Pajulahdessa...Teidän viime kesän viikonloppureissut kuulosti niin ihanalta, että puhuin siitä miehellekin.:) Josko ensi kesänä! Meillä on kyllä noita ulkomaanmatkahaaveitakin, mutta niiden aika ei näyttäisi olevan vielä tulevanakaan kesänä.
   Eilen kävin pitkästä aikaa Prismassa. Yritin mennä hiljaiseen aikaan. Melkein kaikilla oli maskit naamalla. Vain pari perhettä (en ymmärrä tuollaista itsekkyyttä) ja kaikki maahanmuuttajan näköiset oli ilman maskia.:( Yritin juosta niitä maskittomia karkuun, ettei oltais samojen hyllyjen välissä yhtä aikaa.;))) No, mä olen vähän hysteerinen välillä, kun olen nähnyt, että nuorella, terveellä, hyväkuntoisella otti tuon koronan kanssa koville, ei ole täysin kunnossa vieläkään ja tartunnasta on jo todella monta viikkoa.:/ Itseäni helpotti myös se, että meidän oppilaille tuli maskisuositus viime viikolla. Mulla on kyllä siitä maskin käytöstä iltaisin todella väsynyt olo ja päänsärkyä on ollut lähes joka iltapäivä, mutta mielummin tuo kuin korona.

   Taidan nähdä vähän liikaa noita tartuntamahdollisuuksia, vaikka ei se tauti täälläkään ole nyt ihan valtoimenaan, vaikka leviämisvaihetta edelleen eletään. Poitsun kulkeminen Helsingin ja Lahden väliä pistää myös miettimään. Tottakai haluan lapsen kotiin, mutta toivon, ettei tuo meille sieltä tuliaista tullessaan.

   Ihana viikonloppu takana! Sorry, Annukka, kun taas kesti tän vastaamisen kanssa!<3 Ihanaa, kun jätit kommentin!<3

   Poista