keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Perjantain kukkasetTänä kesänä olen käynyt todella ahkeraan aamulenkeillä, ja oikeasti nauttinut niistä joka kerta. Päivä lähtee erityisen hyvin käyntiin, kun pääsee ihailemaan kesäistä luontoa. Voi, kun osaisi siirtää saman syksyn ja talven arkiaamuihin! Monesti tässä heinäkuun lopulla alkaa tuntua, ettei luonnossa ole oikein mitään erityisen kauniita kukkia poimittavaksi, kun kielot, tuomet, syreenit sun muut ovat kukintansa lopettaneet. Nyt olen havahtunut siihen, että pientareillahan on vielä vaikka mitä kivoja kasveja ja lajeja, joita en kaikkia edes tunne ennestään. Onneksi tunnistamisapua saa, kun sitä pyytää.:)


Myös kukkapenkkejäni kitkeässä olen ihmetelleyt lajeja, joita en tunnista. Varsinkin kukissa, joita olen tuonut toisista kukkapenkeistä, on muitakin kasveja helposti mukana, kuin sitä, mitä on ollut varsinaisesti tarkoitus. Melkein aina näistä bonuskasveista saa neuvon: kitke nopeasti ja tarkasti pois, tai olet ongelmissa...Ihana joka tapauksessa oppia tuntemaan uusia lajeja, olivatpa ne sitten niitä toivottuja tai ei toivottuja! Ajattelinkin asettaa itselleni loppukesäksi tavoitteen, että oppisin tuntemaan mahdollisimman monta uutta lajia ennen syksyn tuloa.:)


Oikein ihanaa viikonloppua!
Taina

 

6 kommenttia:

 1. Kauniit kukat. Olisikin ihanaa päästä metsäkävelyille, mutta kun en voi tuon jalan takia. Pitäisiköhän napsaista kunnon kipudropit ja lähteä silti? Joo, kukkia on paljon ja niissä riittää opettelemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs sun jalassa? En ole ehtinyt muiden blogeissa pariin päivään vierailemaan, joten mulla on selvästi aukkoja tiedoissa.:) Pikaista paranemista jalallesi!

   Poista
 2. Kaunis kukka-asetelma!
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 3. Kauniita kukkia poimit. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista