keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kiinni on - ja pysyySattuipa meidän poissaollessamme, että teini oli viettänyt kesähuoneessa aikaa ystäviensä kanssa. Eipä siinä mitään, mutta sattui juuri se, mistä oli lapsia muistuteltu. Oli nimittäin joku kavereista laittanut kesähuoneen oven lukkoon, eikä meillä ole tuohon lukkoon avainta! Tässä on nyt pari päivää pähkäilty, miten kesähuoneen ovi saataisiin auki. Tämä allaoleva kuva on luonnollisesti otettu aiemmin.


Eilen turisin pitkään lukkosepän kanssa ja sain vähän valaistusta asiaan. Hän kertoi, että lukkomme on todellakin vanha ja nykyään harvinainen, kehui myös kauniiksi. Ilman pientä hajoittamista ei avainliikkeelläkään ole konstia oven avaamiseen. Vanhan lukon poisto ja uuden asentaminen maksaisi satasia...Lukkoseppäkään ei ollut sellaisen kannalla. Ovi mun täytyy jossain vaiheessa joka tapauksessa rapsutella vanhoista maaleista ja maalata uudelleen, sillä ovi on ollut kerrostalon ulko-ovi, eikä maali näytä luonnollisesti kestävän ulkoilmaa.
Niinpä todennäköisesti poraamme tuohon levikeosaan reiän, jotta ovi saadaan aukaistua. Oven nostaminen paikoiltaan ei ilmeisesti ole mahdollista, tai ainakin se olisi todella hankalaa ja vaatisi vähintään pieluslautojen irroittamisen. Juuri tällä hetkellä tuollaiset fyysisetjutut voi unotaa muutenkin, sillä mies loukkasi viikonloppuna polvensa (taas kerran), ja hänellä on luultavasti leikkaus edessä. Blääh!
No, nämä ovat pieniä murheita, mutta olisi kiva saada tuo kesähuoneen ovi auki, kun kesäkin antaa meille parastaan. Jos sulla on joku loistoidea oven avaamiseksi, niin kerrothan sen minulle!:)


Taina

16 kommenttia:

 1. On mulla yksi idea, joka vaatii lasin särkemistä. 😔 Mutta olisko helpompaa korvata yksi ikkunaruutu, kuin porailla oveen reikiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taitais! Liian työlästä...pelkkä ajatuskin. Ruutua korjaillessa saattaisi mennä muitakin ruutuja vierestä.

   Poista
 2. Voi ei! Vitsit, mikä tuuri sekä lukon että miehen polven kanssa! :( Mullakaan ei ole ideoita oven avaamiseksi, mutta on kyllä kaunis tuo lukko. Neiti Näpsämäiset hiuspinnitaiatkaan ei taida auttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuitenkin myötätunnosta!:) Onneksi ovi saatiin tänään auki. Pieni reikä ovenpielessä, mutta täytyy keksiä siihen joku luova idea.:)

   Poista
 3. Tsemppiä miehelle polven kanssa. Tiedän miltä kipu ja se, ettei pääse liikkumaan tuntuu. T. Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kerroin terveiset!<3 Tänään käytiin (mä olin vain kuskina siis;D) Helsingissä magneettikuvassa ja huomenna kulee, mikä on tilanne. Onneksi on hyvä vakuutus!

   Poista
 4. Tutun näköinen lukko!
  Taitaa vieläkin komeilla leikkimökin ovessa kotisuomessa!
  Ja avain toivottavasti tallessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Teillä on kyllä sitten hieno lukko leikkimökissä ja vaimesta olen ihan vihreä kateudesta! Lukkopesä pitäisi kuulema irrottaa, jotta avaimen saisi teetettyä. Jos irrotus ei onnistu nätisti, niin sitten tehdään joku ratkaisu, ettei ovea voi enää laittaa lukkoon ollenkaan, jottei tällaista tapahdu toiste.:)

   Poista
 5. Voi ei :( Apua en pysty järjestämään - toivottavasti saatte oven auki ilman rikkomista... Paranemisia miehellesi - toivottavasti mahdollinen leikkaus on pian jotta pääsee paraneminen alkamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia!<3 Ovi saatiin tosiaan tänään auki poraamalla reikä levikeosaan. Oli muuten paksua puuta ja sääli sellaista porata, kun tietää, että ennen vanhaan oviin ja ikkunoihin käytettiin ihan parasta puuta...Mutta olen kyllä iloinen, että nyt kesähuoneeseen pääsee taas sisälle!:)

   Poista
 6. Ou nou! Tsemppiä tiirikointiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru!<3 Onnistui suunnitelmien mukaan.:) Onneksi nuoremmalla pojalla on aika pieni käsi, se sujahti reiästä noin vaan ja hetken päästä ovi olikin auki.:)

   Poista
 7. Auts! Toivottavasti löydätte apuja, ettei tarvitse järeästi mennä sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!<3 Ikkunaruudun rikkominen oli viimeinen vaihtoehto mun mielessä, sillä niiden kunnostaminen oli ihan valtavan työlästä. Vaarana olisi myös vieressä olevien ruutujen rikkoutuminen, kun pitäisi poistaa lasinsirut reunoja myöten. Eiköhän me jotain sen porayun reiän kohdalle keksitä!:)

   Poista
 8. Voi itku, mutta onneksi saitte oven loppujen lopuksi auki. Lukko on muuten oikeasti tosi kaunis. Toivotaan, että mieskin saa pian polvensa kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!<3 Riemusta kiljaisin, kun ovi aukesi! Harmi vaan, että ilmanvaihtoaukoksi tuo porattu reikä on vähän turhan alhaalla ja näköisällä. Ehkä siihen ovenpieleen voisi hankkia vaikka kolkuttimen tai jonkun kukkasysteemin...
   Miehellä on ainakin yksi jalkaleikkaus nyt edessä (kolmas laatuaan) ja harmittaa kyllä! Onneksi meni vakuutuksen kautta ykstyiselle puolelle. Päivystyksessö lääkäri sanoi, että kyllä se siitä, kun odottelet pari-kolme viikkoa.:( Jos on julkisen terveydenhuollon varassa oleva ihminen, niin taitaa olla aikamoinen lottovoitto saada lähete eteenpäin.

   Poista