tiistai 25. elokuuta 2015

Ah arkea!



Tämän viikon MarkoTex -haaste on monellakin tapaa inspiroiva. Sai jälleen laittaa aivot raksuttamaan, otin kameran töihinkin mukaan ja arkipuuhien lomassa iski äkillinen sisustusinspiraatio, niin kuin se usein mulla tekee.:) Arki aiheena on minusta hieno, sillä juuri arkisten kuvien katselu on vuosien päästä kaikkein mielenkiintoisinta.



 


Arkipäivän kuvat voin aloittaa oikealla makrokuvalla, vieläpä mielestäni aika kauniilla sellaisella, sillä olen jatkanut aamulenkkeilyä töiden alettuakin. Joka aamu en sentään ole lenkille ennättänyt, mutta aika useasti kuitenkin. Viime viikolla otin kameran yhtenä aamuna mukaan, sillä usvaiset viljapellot välkkyivät mielessäni. Tietenkään juuri sinä aamuna ei usvaa pellolla näkynyt, mutta tulipahan tallennettua pieni aamuhetki pellon laidalla.

Lemppariaamupalani on tällä hetkellä marja-rahkasmoothie, johon lisään pellavarouhetta ja mehukeittoa. Pitää hyvin nälän loitolla ja on terveellistä. Lehden selailen aamusella, jos ennätän. Tänään ennätin, mutta sitten tulikin aikamoinen kiire viedä teini kouluun. Sellaisen arkeen liittyvän havainnoin olen tehnyt, että olen huomattavan paljon onnellisempi, mitä vähemmän minulla on lasten kuskaamista. Jos päivä toisensa jälkeen olen taksikuski aamuin ja illoin, kutistuu oma elämä aika pieneksi. Tällä hetkellä on asiat sen suhteen aika hyvin, vain vähän kuskailua.







Töihin menen lähes aina mielelläni, sillä tykkään edelleen työstäni. Pari viikkoa sitten kirjoittelin lukuvuoden aloittamisesta täällä. Huomaan, että yritän luoda kauneutta ja järjestystä myös omaan luokkaani...Usein mulla on tuoreita kukkia tai oksia myös omalla työpöydälläni, jopa asetelmia. Lasten työt tekevät tilasta iloisen ja samalla he toivottavasti oppivat arvostamaan omia töitään, kun niitä laitetaan näkyville. Työkalenterin tuunaus on ensimmäinen juttu, jonka teen ennen töiden alkamista. Kaikki opettajat eivät enää suinkaan pidä päiväkirjaa, mutta minulle se on paikka suunnitella tulevaa. Blogijuttujakin tykkään suunnitella etukäteen pieneen kirjaseen, enkä ole vielä valmis luopumaan papariversioista!

Arjen tärkeimmät tavarat kulkevat Marimekon pussukassa, josta on hihna hajonnut, ja muutenkin uusi olisi ostoslistalla. Pussukan sisään mahtuu juuri ja juuri sekä oma, että työkännykkä, pienempi pussukka rahalle ja korteille, sekä kotiavain.








Iltaisin kotityöt lohkaisevat ajasta sen suurimman palan. Olihan eilen aika sotkuista, lattiatkin täynnä pölypalleroita ja roskia, postipinot pitkin pöytiä jne...Tiedättehän! Näillä helteillä ei ole oikein löytynyt intoa sisätöihin, mutta kiitos tämän postauksen, kaamea siivousinto iski eilen oikein vimmalla.;)



 



Pari tuntia raivaista, tiskit ja pyykit pyörimään, imurointi, ja johon alkaa feng shui olla kohdillaan. Siinä ohessa käytin hieman maalipensseliäkin ja talouspaperitelineen sydän sai harmaan pinnan keittiön uusiin väreihin sopivamman...ja tein pari muuta, pientä sisustelujuttua. Ruokaostokset yritän tehdä niin harvoin, kuin se vain on mahdollista, kerran tai kahdesti viikossa. Ruokaa laitan isot satsit kerrallaan, josta riittää lämmitettävää myöhemminkin, ajan säästöä...







Tällaisia arkisia kuvia ja juttuja tällä kertaa. Mielenkiintoista nähdä muiden haasteeseen osallistuvien kuvia ja tarinoita. Käyhän sinäkin tutkimassa niitä Pienen Linnun blogissa!


Taina

39 kommenttia:

  1. Kaunis arki! Pelkkä tavaroiden paikoilleen laittaminen tekisi meilläkin jo paljon siistimpää, mutta kun se on niiiiiin vaikeaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!:) Tää oli erittäin hyödyllinen aihe, noin niin kuin kodin siisteyden kannalta.:)

      Poista
  2. Mukavan näköistä arkea! Suloiseen tiskirättiin on varmaan kiva tarttua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Nuo Susanna Työhioneen tiskirätit on niin hyviä, ja kauniita! Suosittelen lämpimästi.:)

      Poista
  3. Kaunista - sinulla on nätti keittiö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lintunen huippukivasta aiheesta taasen!<3 Sainpahan siivottua!:P

      Poista
  4. Ihania arkikuvia! Varsinkin tuo eka on todella taidokas! Toivottavasti jollain aamulenkillä kamera ja usva osuvat yhtäaikaa paikalle. :)

    Sun luokassa on varmasti kiva olla! Uskoisin ainakin, että lapsetkin tykkäävät järjestyksestä ja kauneudesta ja juurikin elävät kukat piristävät ilmapiiriä. :) Täytyy sitten joskus itsekin tsempata, ettei oma työpöytä ole aina ihan kaaoksen vallassa - sinne pienet kukatkin häviävät suit sait sukkelaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emonen!:) Yleensä yritän kulkea aamulenkeillä ilman kuvaussessioita, mutta toisinaan se on ihan mahdotonta. Kännykällä tosin vain yleensä. Viikonloppuna voisi taas käydä kameralenkillä...:)

      Taitaa olla tyttöjen mieleen nuo kukkaset luokassa, ja kyllä hekin niitä toisinaan luokkaan tuovat. Mun mielestä hommia tehdessä saa olla sotkuista, mutta lopuksi paikat aina siivotaan. Säälin myös siistijien valtavaa urakkaa. Ennen isoja taloja oli siivoamassa monta siistijää aamusta iltaan. Nykyään meillä käy siivousfirma aamutuimaan ja iltapäivällä...oisko yksi siistijä 300 oppilaan koulussa. Ei siinä kummoisia siivoilla. Siksikin musta jokaisen talossa pitäisi ottaa enemmän vastuuta siisteydestä!

      Poista
  5. Ihania kuvia - varsinkin tuo ensimminen viljapeltokuva on kuin taulu :)
    Tuollainen siivousinspis pitäisi saada tännekin. Huomaa heti, kun työpäivät venyvät ja piha kutsuu illalla kastelijaa ja kapsuttajaa, niin samalla tupa on mullin mallin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!:) Ihan tuttua on, että kun keskittyy ulkoelämään, repsahtaa sisällä paikat oitis...ja toisinpäin!;D No, se on vain elämää!:)

      Poista
  6. Kaunista ja onnellista arkea sielläkin vietetään.

    VastaaPoista
  7. Mahtavia arkikuvia! Mä oon tavallaan niin perfektionisti (siis en oikeastaan edes ole) että en pystynyt kuitenkaan sitä sotkua blogiin kuvaamaan, vaikka siitä kirjoittelinkin. Nää on niitä juttuja kun pitäisi päästää blogin lukijat lähemmäs itseä, mutta kun se on niin vaikeaa. Pitäisi löytää itsestäni ehkä vähän enemmän rohkeutta. Olet aidoista aidoin Taina! Mahtavaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos Kati!:D Ihan mahtavaa, jos mun sotkukuvat ilostuttivat sua!;DD Katsos, kyllä se himpun verran itseänikin sieppasi...esitellä sotkuista keittiötä, mutta onneksi sitten iski se siivousvimma.:) Toisaalta kaikki varmaan ymmärtävät, että kaikkien kotona on ainakin joskus paikat sekaisin ja villakoirat (ei sellaiset kuin teidän Bea) pyörii nurkissa.;D Havainnollistamisen vuoksi ei siis ole ollenkaan pakko noita sotkuja kuvata. Kaikki tykkää kuitenkin niistä siisteistä kuvista enemmän.:)

      Poista
  8. Ihania kuvia ja kiva kuulla arjestasi! Totesin juuri tänään, että meillä alkaa olla melkoisen suursiivouksen tarve. Keittiössä on ollut viime aikoina pari pienempääkin kokkia, itse asiassa hyvinkin aktiivisesti, ja kokatessa on vähän roiskunut ja loiskunut enkä ole aina heti huomannut - enkä edes jaksanut kulkea perässä rätti kädessä. Lisäksi vielä yhdistetty sisäulkoilmaelo tuo jaloissa kaikenlaista roskaa niin paljon, että menee hetki ennen kuin tästä kodista saa taas puhtaan ja siistin. Mutta niin kauan kuin aurinko paistaa nautitaan ulkoelosta. Sadepäivinä ehtii sitten tehdä sen suursiivon. Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, aika ihanaa, jos teidän nuoriso on tarttunut soppakauhaan!<3 Ei siinä silloin anneta roiskeiden haitata.:)
      Tänään on ollut harmaata ja kamalan pimeää, nyyh! Kyllä mä voisin jatkaa tätä kesäeloa vielä ainakin kuukauden...

      Mukavaa viikkoa Anu!<3

      Poista
  9. Arki on omansa näköinen kaikilla. Itse lenkkeilen mieluummin illalla lähellä auringonlaskua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!:) Ihan hirvittävän kiva ja mielenkiintoinen aihe mun mielestä! Pääsee kurkkimaan tuntemattomien ihmisten erilaisiin arkipäiviin.:)

      Poista
  10. Thanks for stopping by and leaving your nice comment under my latest blog post, Taina!
    Yes, I can't beleave any Finnish lady is interested to spend her time on an overcrowded beach - Finland has room enough, so that everybody can have his or her own beach or lake... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks to You!:) That picture of yours was...not very nice.:D Too bad we don´t have own beach though it could be possible in Finland!;D

      Poista
  11. Mua ihan hymyilyttää toi ensimmäinen viljapeltokuva. Mun kamerasta kun löytyy lähes identtinen otos :). Otettu muutaman illan takaisella pyörälenkillä, kun varta vasten lähdin kuvailemaan kaikenlaista ja vihreän ja ruskean sävyissä lainehtiva pelto oli jotenkin niin pysäyttävän kaunis, että pakkohan sitä oli pysähtyä ikyuistamaan. (Joskus kyllä mietin, että mitä ihmettä kaikilla niillä sadoilla, pelkästään kameran muistikortilla tallessa olevilla "luonto-otoksillani" teen :). Mutta kun en raski poistaakaan, niin olkoot siellä niin kauan kuin mahtuu. Vaikka pojat välillä kysyykin, että "paljonko sulla näitä kukka- ja tomaattikuvia oikein on ???"

    Mitä tohon siivoukseen tulee, niin olis kyllä todellakin meilläkin tarpeen. Huuuuh mitä sotkua ollu koko tän ajan kun aurinko on paistanut. Ei vaan raski olla sisällä. Tänään jo ehdin iloita, että tulee sadepäivä ja saan jotain aikaiseksi illalla, mutta nyt sitten sade on peruttu, joten eiköhän se askel taas vedä golfkentälle pyykkihuoneen sijasta :). (Tai siis ei mulla mitään pyykkihuonetta edes ole, vaan ainoastaan pyykkejä, mutta kuulosti jotenkin kivemmalta :D).

    Olet ihan varmasti tosi kiva ope. Voin kuvitella, että sitten kun lapset on jo isoja ja koulunsa päättäneet, ne muistaa, kuinka "Tainalla oli aina kukkia pöydällä". <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos jälleen Annukka!<3
      Mä olen itse kuule ihmetellyt ihan samaa, että mihin mä näiden kaikkien kukka-, puu-, tyyny- asetelmakuvien yms. kanssa joudun!:P Kuukaudessa tulee otettua helposti suurin piirtein tuhat kuvaa, toisinaan huomattavasti enemmänkin. Hmmm...Se johtaa mm. sellaiseen, ettei niitä kuvia jaksa ruveta edes selaamaan pitkältä ajalta, kun niitä on niin tuhottomasti. Jos keksit jonkun kuningasidean, mihin kuvia voisi oikeasti käyttää (blogin lisäksi), niin muista kertoa mullekin!!!;D

      Heh, voihan se olla, juu...saatan olla ihan kukkahattutäti lasten mielestä.:) Toivottavasti jotain muutakin jää mieleen, siis positiivista!:D

      Poista
  12. Tämä on todella kiinnostava haaste, on ollut kivaa kiertää katsomassa bloggaajien arkea.

    Kuskaaminsen vähentyminen on onnea!

    Totta, nämä kelit eivät pahemmin ole innostaneet siivoamiseen, onneksi on näitä haasteita. Tuo imurinletkukuva on upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin samaa mieltä tästä haasteesta! Huippujuttu!:)

      Poista
  13. Viljapeltokuva on kaikkien kauniiden kuviesi ehdoton ykkönen. Arkesi näyttää kauniilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Kai pitäisi olla ihan tumpelo, jos ei tuosta viljapellosta olisi saanut kohtuullista kuvaa, kun se nyt vaan on niin kaunis!;D

      Poista
  14. Kiva on nähdä arki kuviakin bloggaajien kotoa :) Mukavaa keskiviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Tykkäisin osata kuvata ihmisiä ja arkea, mutta olen siinä kyllä niin huono, että on tyytyminen näihin tavara- ja huonenäkymiin. Ihmiset ja heidän arkensa on oikeasti todella mielenkiintoinen aihe!:)

      Poista
  15. Hih, ole hyvä Jenni ja kiitos itsellesi!:D

    VastaaPoista
  16. Ihanaa arkea:) Ihan kadehdin tuota aamulenkkihetkeäsi ja smoothieta sanomalehden kera... Minäkin olen sen verran vanhanaikainen, että esim. kalenteri on ja pysyy paperisena ja kirjat luen kirjoina, en e-kirjoina. Lisäksi oon ihan kauhuissani siitä, että kouluissa kirjat aletaan korvaamaan padeilla tms. Minusta fyysinen kirja on vaan niin ihana, tuoksuineen kaikkineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tunnustan! Olen hieman vanhanaikainen, mitä tulee tuohon paperisesta tykkäämiseen.:D Mies kantaa reissuun vain iPadin ja lukee sieltä vaivattomasti, mutta mulla on pokkareita mukana.;D Koulussa toisaalta tykkäisin käyttää tekniikkaa nykyistä enemmän, mutta laitteita on vielä hintsusti ja käyttäminen ei aina ole niin helppoa. Esim. viime vuonna olin suunnitellut tunnin tietsikoilla, kun vanhempia oli tulossa luokkaan. Yllättäin verkko ei kestänytkään 20 oppilaan yhtäaikaista verkossa oleilua. Piti sitten vetää hihasta ihan muut jutut siihen hetkeen.:)

      Poista
    2. Laitteilla pystyy varmasti toteuttamaan monenlaisia tehtäviä, ja tietysti paperia säästäen. Itseäni hirvittää vain ajatus siitä, että kokeisiin pitäisi lukea padilta tms. Silloin jäävät monet hahmottamista ja oppimista tukevat keinot, kuten alleviivaus ja reunamerkinnät tekemättä... Vai onnistuukohan se padilla, en ole kyllä kokeillut? Tekniikkaan ei ole aina luottaminen, sen olen itsekin joskus kokenut kantapään kautta, mutta hyvä että sulla oli mitä vetää hihasta! :)

      Poista
  17. Hienosti keksitty ja esitetty tuo keittiön siivoutuminen :)

    Tykkään kaikesta kouluun liittyvästä, joten nautin kovasti kuvasarjastasi.

    Tuo silmälasitaide on hauskaa katsottavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita!:) Jäivät nuo lasit hieman pliisuiksi, kun käytettiin poikeuksellisesti puuvärejä, uudemmat työt olisivat olleet näyttävämmät, mutta ne olivat vielä kesken.:)

      Poista
  18. Ihania arkikuvia! Pidin erityisesti avainnipusta ja tiskirätistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! :) Hauska, että niin eri kuvat tästä postauksesta ovat olleet mieluisia!:)

      Poista
  19. Etlarilla kupin ääressä se päivä alkaa aika usein meilläkin. En osaa vielä pelkästään kännykästä tai koneelta tuota lehteä lukea - paperiversio kivempi.

    VastaaPoista