lauantai 23. elokuuta 2014

KesäinspiraatioVaikka kirjoittelinkin jo toivelistaa syksyksi, niin eihän nyt vielä ihan syksy sentään ole! Eihän? Kun koulu alkaa, niin tulee kyllä puheessa käytettyä syksy sanaa, mutta eikös elokuu ole silti kesää. Joten vieläkään ei ole liian myöhäistä kesäinspiraatiokuville ja Mrs. K:n kuukauden blogihaasteelle!


Mulle käy aina viimeistään töiden alkaessa niin, että puutarha- ja pihahommat alkaa kyllästyttää pahemman kerran. Marjatkin tuppaa jäämään pensaisiin siinä vaiheessa. Nyt pitäisi kuitenkin riittää energiaa laittaa mm. kesähuoneen terassin ympärille istutuksia ja korjailla nurmikkoa sora-auton ja kaivurin jäljiltä. Niinpä ajattelinkin poimia inspiraatiokuvia kasveista, mistä toivottavasti saan tarvittavan potkun tehdä pihalla hommia vielä elo- ja syyskuussa. Tässä pitkin kesää olen laatinut listaa kasveista, joita haluaisin istuttaa pihaan, ja niitä onkin kertynyt aikamoinen lista. Kaikki postauksen kuvat on lainattu Viherpeukaloiden sivuilta.


Keväällä ja alkukesästä kukassa olevista kasveista haluaisin ainakin yhden kirsikkapuun sekä lamohietakirsikkaa peittämään rinnettä. Jälkimmäisestä en löytänyt sopivaa kuvaa lainattavaksi. Myös hopeahärkki olisi kiva vaikkapa kesähuoneen polun varteen.
Ruusuja voisi laittaa montaakin eri lajiketta, mutta vain vaivoin sain itseni estettyä kesällä ostamasta juhannusruusua. Yksi tai kaksi sellaista, kiitos!:)
Valkoisia kukkia ei voi koskaan olla liikaa! Kesäkuun kukkijoihin kuuluu myös lumipalloheisi, joka on minusta ihan superihana.<3
Ihan uusi kasvituttavuus itselleni on rönsytiarella. Sekin kukkii touko-kesäkuun vaihteessa. 

Jottei kaikki olisi ihan pelkkää valkoista, voisi pihaan tuoda ripauksen lilaa pikkutalvion muodossa. Toki ainakin vaaleanpunaisia pioneita täytyy jatkossa istuttaa lisää...Jo ennestään meidän pihassa on heinäkuussa kukkivaa keijuangervoa, sekä seppelvarpua. Molempia on aikomus laittaa myös yläpihan puolelle.Heinäkuussa valkoista kukkaa pukkaava ja huumaavaa tuoksua levittävä pikkujasmikeellekin voisi löytyä sopiva paikka meidän pihasta.Sormustinkukka on minusta niin kaunis, että niitä pitää myös saada!Loppukesän kukkijaksi voisi hankkia vaikka iki-ihanan syyshortensian. Syyspihaa kaunistamaan olisi kiva laittaa myös ihan tavallinen vaahtera sekä pihlaja. Vaahteran syysväritys on niin upea, ja pihjassa viehättävät punaiset marjat.
Huh, huh! Tulipa pitkä lista! Tämä oli itselleni hyödyllinen postaus, nyt tiedän, mitä kasveja etsiä puutarhamyymälässä. Kaikkia näitä tuskin löytyy näin loppukesästä, mutta ainakin osa varmasti.

Kiitos haasteesta Mrs. K!:)

Taina

EDIT Postauksen aiheesta tuli mieleen Stephen Kingin loistava elokuva Stand by Me- Viimeinen kesä. Oletteko nähneet sen? Itse olen katsonut sen todella monta kertaa, mutta siinä on elokuva, jota voi katsella kerta toisensa jälkeen. Suosittelen lämpimästi!

4 kommenttia:

 1. Kiitos linkkauksesta! Tosi upeita kukkia. Mä rakastan valkoisia kukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset kukat on vaan niin kauniita! Syyskuun otsikoita odotellassa...:)

   Poista
 2. Meiltä saa kyllä perinteisen juhannusruusun alkuja, jos tahdot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, varmasti tahdon!:) Täytyy tulla kaivelemaan!

   Poista