maanantai 25. elokuuta 2014

Siskon rintamamiestalossa


Eilen olessamme siskoni luona, aloin hieman huomaamatta kuvaamaan kaikkea kaunista, koska siellä sitä riittää. Ensin kuvasin pihalla auringonpaisteessa, ja tunsin hieman puutarhakateutta.;) Vanhassa talossa on vanha puutarha, ja tämä piha on minusta erityisen kaunis...Sisälle mennessä jatkoin vielä räpsimistä, sillä olen monta kertaa ajatellut, että tätä kotia sopisi näyttää muillekin. Kuvia oli lopulta niin paljon, että postaus on pakko laittaa kahtia, toiseen sisäkuvat ja toiseen ulkokuvat. Pujahdetaan ensin sisälle.:)Enpä nyt tarkalleen muista, kuinka kauan siskoni ja hänen miehensä ovat tätä taloa asuttaneet. Muistaakseni 4-5 vuotta. Valtavan työn he ovat joka tapauksessa tehneet, niin pihalla kuin talossakin. Talon maalaus, ikkunoiden kunnostus, katon remontointi, sisällä yläkerta on vielä kesken, mutta keskikerros ja kellari ovat kokeneet suuren mullistuksen.

Sisääntulo on minusta niin ihana! Kukkatapetit kuistilla, ja valaisimet..


Sorry, kuvan rakeisuus! Tämä oli ainoa, jossa näkyy eteisen valaisimet.Eteisen raakalautaseinät (muistaakseni ehdotin niitä siskolle), kuvakollaasi ja liitutaulumaalilla maalattu ovi...
 Kuistille on rakennettu uusi vessa. Sieltä löytyy siskoni ideoima pesukaappi: vanha lipasto, jonka päällä on malja-allas ja lasilevy suojaamassa lipaston pintaa.

Keskikerroksessa on lisäksi olohuone, keittiö ja makuuhuone. Keittiö oli aiemmin keskikerroksessa olevan makuuhuoneen paikalla, mutta sulkemalla seinän nykyisen makuuhuoneen ja nykyisen keittiön välillä ehjää seinää tuli lisää keittiön kaapeille. 

Olohuoneessa on kivaa mummolatyyliä, hyvällä maulla käytettynä.Makuuhuoneen kaappi ja päiväpeite on ostettu yhteisellä kahvittelureissulla Pioniin ja Piironkiin, kun kauppa toimi vielä Kärkölässä. Myös olohuoneen ihana hyllykkö on sieltä. Valitettavasti kuva hyllyköstä ei onnistunut, eikä Pioni ja Piironki ei enää myy huonekaluja.:/ 


Myös kellarikerroksesta löytyy jotain, mitä haluaisin omaan kotiini: tiiliseinä nimittäin. Tässä kohtaa voi sitten vaikka tehdä aaltoja, sillä siskoni muurasi tiiliseinän itse vanhoista tiilistä. Näin syntyi viihtyisä pukeutumistila osasta entistä autotallia. 

Tämäkin kuva hieman väpättää, mutta tiiliseinä on upea surkeista kuvista huolimatta!

Enkä malta olla lisäämättä vielä yhtä kuvaa, kun sain siihen luvan siskolta.
 
  
Ihana mussukka!<3

Katsellaan niitä pihakuvia joku toinen päivä. Oikeastaan hyvä, että yläkerta on vielä kesken.;) Niin paljon kuvia tuli pelkästään kahdesta kerroksesta. Valitan kuvien laatua! Se ei joka kuvassa anna oikeutta kuvauskohteelle, mutta minusta näistä välittyy silti kodissa vallitseva, ihana tunnelma.:) Postaukset siskon pääsisäis- ja joulumyyjäisistä löytyvät täältä ja täältä. Seuraavat joulumyyjäiset ovat muuten joulukuun 20.-21. päivä. Kannattaa merkata kalenteriin!

Mukavaa uutta viikkoa!:)

Taina

6 kommenttia:

 1. Kivoja oivalluksia - tuo lautaseinä on niin kaunis. Ihailen myös siskosi rohkeutta muurata tiiliseinä. Katselin eteisen seinän tauluja ja tuo vanha pariskunnan kuva on kuin omasta suvustani joku isoisovanhemmat tms. Onko samassa kuvassa näkyvä pintamateriaalikokoelma talosta riisuttuja tapetteja ym? Hyvä idea. Meidän talosta saisi sellaisen "järkyn" kasarikollaasin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin!:) Vanhat valokuvat on hienoja, ja tosiaan, ihmiset niissä näyttävät jotenkin samalta... Tapettitaulun tein lahjaksi siskolle ja hänen miehellensä yhtenä jouluna. Olin rapsuttamassa tapettaja seinästä, ja nappasin niitä mukaani, ajatuksena, että teen niistä jotain, ja tuollainen niistä syntyi. Eikun tekemään oman kodin tapeteista samanlaista!:)

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Vanhoissa taloissa on vaan sitä jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ira!:) Luulin aina, että mekin asuttaisiin joskus rintamamiestalossa, mutta sopivaa ei koskaan tullut kohdalle. Ehkä multa puuttui kyky nähdä mahdollisuudet. Paljon helpommalla varmaan päästiin rakennuttamalla uusi...Vanhoissa on oma, ihana tunnelmansa, jota ei uuteen saa!

   Poista