torstai 21. elokuuta 2014

Toivelista syksyksi


Yhtenä iltana, pitkästä aikaa lenkille ollessani, mieli suorastaan kirkastui ja keho oli energiaa pullollaan. Mieleen nousi monta hyvää ideaa kotiin, työhön ja blogiin liittyen. Tuntui, että olin tainnut hukata kesän aikana luovuuden ja inspiraation, mutta nyt tuntuu siltä, että saatan löytää ne uudelleen. Mahtavaa! Tykkään tehdä uusia asioita ja kehitellä ideoita, ja syksyllä taidan olla näiden luovien juttujen suhteen parhaimmillani. Vanhojen latujen tarpominen on minusta tosi tylsää.:) Muistin, että kirjoittamani Toivelistani kesäksi oli hyvä tapa orientoitua kesään ja lomaan. Välillä kävin kurkkimassa, olenko tehnyt, mitä halusin ja suunnittelin, mistä haaveilin...Siispä päätin kirjoittaa toivelistan myös syksylle! 1. Lisää liikuntaa

Liikuntaan uhrattu energian saa moninkertaisena takaisin, mutta miksi liikkeellelähtö on niin vaikeaa? Kesällä aloitin aamulenkit, ja olin kauhean tyytyväinen itseeni. Heinäkuussa tuli reissut ja laiskuus iski reissujen jälkeen. Ehdottomasti haluan käydä lenkillä ja mahdollisesti aloittaa jälleen kuntosalilla käynnit tauon jälkeen! Uimassakin voisi käydä säännöllisesti. Tanssipeli täytyy myös kaivaa naftaliinista! Liikunnalle täytyy yksinkertaisesti löytää aikaa, ja koska työn puolesta kotihommia ei ole niin paljon kuin aiemmin isojen kanssa, luulisin ajan järjestyvän.
2.Käsillä tekemistä 

Kesähuoneen ikkunoiden kunnostus oli suuren luokan käsillä tekemistä. Se oli mukavaa, koska siinä näki kättensä jäljen. Joskus olen aloittanut joululahjojen tekemisen jo elokuussa! Ehkä tänä vuonna ei sentään niin aikaisin, mutta lahjojen värkkäily on ollut yksi tapa rentoutua ja tehdä jotain näkyvää. Haluaisin löytää aikaa toteuttaa itseäni, ommellen, neuloen ja nikkaroiden. Keskeneräisiä projekteja löytyy kyllä kaapista ja varastosta, mulla vaan on tapana keksiä aina lisää uusia.;)3. Kodin laittamista

Kirjaston muutos on edelleen toteuttamatta, ja ehkäpä keittiön pöydän ehtisi hiomaan ennen talvea...Viime aikoina en ole oikein jaksanut edes vaihtaa tyynynpäällisiä olohuoneeseen, mutta siihen asiaan on tulossa muutos.:) Vaatehuoneiden siivous jäi kesähelteillä tekemättä, samoin keittiön kaappien raivaus. Kesähuoneen sisustusta olisi kiva saada myös alulle, jotta sinne voi pyytää ystäviä ennen talvea. Saisinkohan mä viimein aikaiseksi myös naputeltua nuo pari sohvaa nettiin myytäväksi?! Kuinka saamaton voi ihminen olla.:/

4. Mukavia syysjuhlia

Pian vietetään poikien syntymäpäiviä. Isommalle ne eivät ole mikään juttu, mutta nuorempi kaipaa huomiota enemmän. Tokihan sukulaiset ja kummit täytyy pyytää kahvittelemaan...

Muistatteko viime syksyiset rapujuhlat? Samassa paikassa on luvassa Kesän päättäjäiset ensi viikolla. Odotukset ovat aika korkealla!:)

Omien työkavereidenkin kanssa olisi kiva lähteä iltaa viettämään, ja Kujajuhlat ovat vielä tältä vuodelta järjestämättä, kavereiden kanssa voisi ottaa kesähuoneen käyttöön jne... 

Oisko ne tärkeimmät tässä... Jos tulee jotain vielä mieleen, niin lisäilen niitä sitä mukaa. Mistä sinä haaveilet? Mitä odotat syksyltä?

Taina
8 kommenttia:

 1. Minä toivon oikeasti että maa menisi routaan vasta marraskuussa; sen verran paljon olisi kaikkea tekemistä pihamaalla. Mitään fyysisempää ei oikein helteellä tahtonut jaksaa. Ainakin uusia sipulikukkaistutuksia ja pari havua on luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tuskin maa roudassa on lokakuussa, joten pihalla saat huhkia vielä kyllästymiseen asti.:) Itsellä alkaa olla noissa pihapuuhissa tavanomainen väsähdys, ja mietin, että kirjoitanko jotain tuohon toivelistalle puutarhaan liittyen, mutta juuri tuosta omasta mielentilasta johtuen, jätin puutarhahommelit listasta pois. Mullahan on touta hommaa kesähuoneen ympärillä yllin kyllin edessä! Mukava osuus on kasvien hankkiminen, ikävämpää on istutuspuuhat...

   Poista
 2. Jep, lisää liikuntaa tännekin, kiitos! Hommasin jo kuntosalikortin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Suvi!:) Mulla on ollut yli vuoden tauko salikäynneissä. Odottelen hieman, että Lahteen pitäis tulla uusi sali, joka on ilmeisesti ihan hirveän halpa kuukausitaksaltaan. Pitää ainakin käydä kokeilemassa se paikka.:)

   Poista
 3. Mä komppaan kaikkia neljää kohtaa, vähiten ehkä tuota käsillä tekemistä, mutta olis ihanaa jos ehtisi sitäkin. Hyvää syksyä meille Taina! :)

  VastaaPoista
 4. Mun toivelistalla olis saada takaisin kykyni tarttua toimeen, eikä vaan jahkailla :)

  Kaikkea, mitä haluaisin (ja mitä olisi myös osittai pakko..) tehdä, on niin paljon, etten ole osannut aloittaa mistään. Haahuilen vaan :)

  Ja kiitos kun muistutit tuosta käsillätekemisestä. Ilmoittautuminen syksyn kansalaisopiston (tai mikähän sen nimi mahtaa olla) kursseille alkoi eilen ja menenkin nyt heti laittamaan nimeni parillekin jouluaskartelukurssille. Toinen oli paperinarujuttuja ja toinen metallilangoista värkättäviä joulukoristeita. Josko siellä vaikka alkais mullakin tilapäisesti kadoksissa oleva luovuus kukkia :)

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin itsekin, että pitäiskö oikein lähteä jollekin kurssille, jotta aika tehdä käsitöitä ja oppia uutta löytyisi varmasti...Koska tuolle liikunnalle on ensin löydettävä aikaa, niin hylkäsin toistaiseksi ajatuksen kurssille lähtemisestä. Sulle antoisia kursseja ja ihan parasta viikonloppua!:)

   Poista