sunnuntai 31. elokuuta 2014

Siskon puutarhassaKuten jo lupailin, niin kurkataanpa vielä siskoni ihanaan puutarhaan! Aloin vähän itsekin vihertää kukkia kuvatessani.;) Sisäkuvat talosta löytyvät täältä.
Tuossa talon seinustalla siskoni on tehnyt pihassa varmaan suurimman urakan. Siihen on rakentunut hiljalleen valtava kukkapenkki. Perinteisen värinen talo antaa kauniin taustan monen värisille kukille.Kärhön paras kukinta-aika taitaa olla jo ohi, mutta joku myöhäinen kukkija talon seinustalta vielä löytyi.Näitä yläkuvassa näkyviä kukkia en tunnista. Lehti näyttää kurjenpolven lehdeltä, mutta olisiko kyseessä ukonhattu? Siskolta tuli kommentti, että kysessä olisi ritarinkannus, minkä jälkeen ystäväni Ute Lias sanoi, että tuo kuitenkin on ukonhattu. Hyvin kiistanalainen kukka siis!;) Alapuolen kuvassa on muistaakseni minttua.

Keijuangervot ovat kasvaneet muutamassa vuodessa aivan valtaviksi! Samassa penkissä on myös pioneita, jotka luonnollisesti ovat lopettaneet kukintansa aika päivää sitten. Myös päiväliljat(?) näkyvät tuossa kuvassa, mutta ne jäivät kuvaamatta tarkemmin.

Penkin kadunpuoleisessa päädyssä on vielä ainakin syyshortensia, ruusuneilikkaa ja syysleimua. Ihania loppukesän kukkijoita!
Kadun varressa kasvavat myös tuoksuherneet.
Vanhassa talossa on tietenkin omenapuita. Siskoni kävi miehensä kanssa katsomassa tätä taloa ensimmäisen kerran joskus keväällä, ja omenapuita katsellessaan taisi menettää sydämensä...Minäkin luulin aina ennen, että asuisin joskus rintamamiestalossa, mutta sopivaa ei tullut kohdalle, vaikka useita käytiin katsomassa. Ehkä olimme väärään aikaan vuodesta liikkeellä.;)
Lopuksi vielä kuvat pihaa halkovasta syreeniaidanteesta ja upeassa kukassa olevista päivänhatuista...
ja puutarhakierroksemme on ohi!:) Kaikkea en tietenkään kameralle saanut, mutta lienette samaa mieltä, että tässä on kaunis piha.:)


Tajusin muuten juuri tällä viikolla, että puutarhainnostus on iskenyt muhun ihan täysillä viimeisen vuoden aikana. Esim. kun ajelen autolla milloin mihinkin, niin nyt huomaan vain pihoissa kukkivat syyshortensiat! Viime syksyltä en muista samanlaista...Pahimpaan viherinnostukseen auttaa myös kukkakuvien katselu (tai kukkien kuvaaminen). Sitten aina helpottaa hetkeksi.;) Tänään olen tosin ollut istutuspuuhissa kesähuoneen ympärillä, ja lihakset huutaa armoa, vaikka työ on vasta alullaan. Kolme tuntia ei ole kummoinenkaan aika istutusaluetta rakentaessa...urakka jatkuu siis...Teille muille toivotan


leppoisaa sunnuntaita!
Taina

2 kommenttia:

  1. Kyllä se kolmannen kuvan kasvi on ukonhattu. Ritarinkannuksen yksittäiset kukat ovat avoimia, ukonhatulla niin kuin pieniä kypäriä. On muuten sitten vaarallisen myrkyllinen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin...Taidanpa vielä muokata tuota tekstiä.:)

      Poista