torstai 28. elokuuta 2014

Sitä sun tätäTällä viikolla on ollut niin syksyiset ilmat, että en voinut olla ostamatta uusia pallovaloja hämyisiin iltoihin tunnelmaa luomaan. Muistaakseni joulun alla ostin kuopuksen huoneeseen Prismasta Sirius-merkkiset pallovalot, jotka ovat osoittautuneet hyväksi ja edulliseksi ostokseksi. Niinpä päädyin ostamaan samaa merkkiä tällä kertaa toinen setti valkoisena ja toinen setti, jossa on harmaata, beigeä ja valkoista sekä puhtaana, että luonnollisena. Jälkimmäiset ripustin olohuoneeseen ja valkoiset makuuhuoneeseen.
Vuosi sitten meidän makkariin ostetut Airamin pallovalot sen sijaan olivat hutiostos. Ne lakkasivat toimimasta pari viikkoa ostamisen jälkeen, ja kun vein valot takaisin kauppaan, minulle jäi käsitys, että toimimattomuus oli enemmän sääntö kuin pokkeus. Harmi, sillä miellän Airamin suomalaiseksi merkiksi, vaikka eittämättä nämä kaikki sähköhärpäkkeet tulevat nykyään Aasiasta...

Pallovalojen ripustelun lisäksi olen juossut iltaisin puutarhaliikkeissä etsimässä kasveja kesähuoneen ympärille. Oli hauska sattuma, että tuossa lähipuutarhalla törmäsin meidän pihasuunnitelman tehneeseen puutarhuriin. Emme ole tavanneet sen jälkeen, kun saimme valmiin suunnitelman häneltä. Hän olikin juuri oikea henkilö neuvomaan, mitä tuohon "tösään" voisi istuttaa, ja tänään kävin ostoksilla. Ihan kaikkia kasveja en ole vielä ostanut, mutta ainakin kasvilista alkaa olla selvillä. 
En voinut vastustaa kiusausta, vaan ostin kaksi syyshortensiaa. Sain tältä puutarhurilta neuvon leikata pensaan nyt istutuksen yhteydessä matalaksi. Niinpä napsin ensin kauniit kukat maljakkoon! Nyt olisi tenhyt niin mieli ryhtyä heti istutuspuuhiin, mutta enpä tietenkään enää ehtinyt. Viikonlopulle on siis luvassa lapiohommia ja kesähuoneen maalaamista...


 

Pari sivua saimme viime viikonloppuna maalattua, mutta tällä viikolla sateet ovat estäneet maalaustoiveet. Kiva, että luvassa pitäisi olla varsin kesäinen viikonloppu! Niin, ja huomenna vietetään venetsialaisia kaverin rantaterassilla. Ihan mahtavaa!:) Torstai tuntuu olevan toivoa täynnä.:)


Taina

4 kommenttia:

 1. Mahtaiskohan niitä pallovaloja olla vielä Prisman valikoimissa? (On tän kylän ainut ja paras sisustuskauppa :D)).
  Oletan, että olisivat edullisemmat kuin ne Happy Lightsit, joita on kaikilla. (Meinasin noi HL:t tilata yhdestä verkkokaupausta, mutta iski nuukuus kun valot maksoi 29,90 ja postikulut kympin. Tuli sellainen olo, että pitäis sitten tilata kolmet valot kerralla, niin ei tuntuis postikulu niin suurelta. Mutta täällä sitä sitten olisin pulassa kaikkine palloineni ja valoineni. Liika on liikaa :))

  Teidän kesäsyyshuone näyttää ihan superkivalta! Etenkin kun on vielä tyhjää tilaa laiteltavana ja suunniteltavana. Malttaako sieltä pysyä pois ollenkaan?

  Ihanaa viikonloppua ja laitan sulle s-postiin sen osoitteen, jonka lupasin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annukka! Luulisin noita löytyvän teidänkin Prismasta, sillä ostin nämä kaksi settiä tällä viikolla. Meillä on myös Lahdessa Terra, ja sielläkin oli näitä eli S-ketjun kamaa taitaa olla. Hintaa yhdellä setillä oli alle 22 euroa, joten selvästi edullisemmat kuin Happy Lightsít! Mä muistelen, että tuolla keskustan sisustuskaupassa HL paketti ois yli 40, joten tuo verkkokaupan hinta on ainakin selvästi halvempi postikuluineenkin...jotka kuulostavat törkeän kalliilta.
   Eilen istuttiin työkeverin kanssa kesähuoneen matolla maailmaa parannellen ennen niitä iltamenoja. Hieman tuntui kaikuvan meidän kälätys.;) Verhotangot olenkin jo hankkinut, mutta täytyy saada vielä verhot, jotta tulisi vähän pehmeyttä tuonne tupaan. Olen niin onnellinen kesähuoneesta! Ehkä mun tarvii vielä miettiä tuota nimiasiaa...
   Ja nyt kun mä viimein ennätin tietsikalle, niin käynpä samalla sähköpostistakin katsomassa! Kiitos!<3

   Poista
 2. Tuo teidän kesähuone on huippuihanan näköinen! Siellä kelpaa istuskella ja kuunnella vaikka syyssateidenkin ropinaa - ennen ensi kesää. Toivottavasti saatte pian hyvät maalaussäät. Minä urakoin leikkimökkimme maalauspuuhissa viime vuonna tähän aikaan ja silloinkin sade meinasi torpedoida koko urakan. Mukavaa viikkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin Anu! Me on kesken maalausten istuskeltu tuolla kesähuoneessa, ja sateen yllättäessä kuunneltiin sitä piiskausta. Ehkä siitä osaa nauttia paremmin sitten, kun ei tarvitse kilvan säätilojen kanssa yrittää saada hommia valmiiksi.;) Nyt kyllä hieman väsyttää ja laiskottaa eilisten kemujen jälkeen, ja ulkona ois mitä parhain maalaussää! Hyvää viikonloppua Anu!:)

   Poista