maanantai 6. kesäkuuta 2016

Bloggaamisen tähtihetkiä // Arvonnan voittajaMinttu oli kirjoitellut Kivemmassa blogissa omista bloggaamisen onnenhetkistään. Koska blogini 3-vuotissynttärit ovat ihan ovella, ajattelin minäkin inventoida näin julkisesti, mitä kaikkea hyvää bloggaaminen on tuonut tullessaan.

Jos nyt ei ihan ensimetrejä lasketa, niin minut on yllättänyt bloggaamisessa varmaankin eniten se, että tämä ei olekaan yksinäistä puuhaa, oikeastaan ihan päinvastoin! Blogin kautta olen oppinut tuntemaan paljon uusia ihmisiä, joiden kanssa tulee oltua vuorovaikutuksessa viikottain tai kuukausittain. Kommentointi puolin ja toisin on bloggaamisessa parasta. Ennen omaa blogia en kommentoinut juuri koskaan, rohkeus puuttui. Haluaisinkin rohkaista muita samanlaisia rohkaistumaan, sillä kommentoinnista tulee hyvä mieli kommentin jättäjälle ja sen vastaanottajalle.. yleensä. Bloggaamisen tähtihetkiin lasken ehdottomasti oikeat tapaamiset muiden bloggaajien kanssa, ja sitä kautta löytämäni ystävät. 


Omaa kehitystä on vaikea nähdä ja arvioida, mutta epäilen, että minäkin olen jotain oppinut esim. kirjoittamisesta, valokuvaamisesta, kommentoinnista yms. sitten blogin aloittamisen. Haluaisin, että minulla olisi oma tunnistettava tyyli! Siihen on varmasti vielä matkaa, mutta kuvaamisen osalta otin hiljattain yhden askeleen eteenpäin, kun ilmoittauduin ihanan Fridan valokuvauskurssille. Fridalla ON oma tyyli.;) 

Miten iloiseksi ihminen voikaan tulla onnistuneesta kuvasta, ajatuksiaherättävästä kirjoituksesta tai teknisen pulman itsenäisestä ratkaisemisesta! Toisaalta kokemusta on tullut ilkeästä kommentoinnistakin, ja nekin kokemukset olen kääntänyt plussaksi, kun en ole vajonnut kommentoijan tasolle.


Vaikka välillä tulee hetkiä, jolloin epäilee bloggaamisen mielekkyyttä tai aika ei vain yksinkertaisesti riitä kaikkeen, niin tuollaisten hetkien jälkeen on taas ihana löytää palo ja into blogijuttuihin. Joskus se palo syntyy omasta ideasta, toisinaan se tulee ulkoapäin, jostain näkemästäni, kokemastani, kuulemastani. Esimerkiksi idea Kukkailottelusta toi jälleen sitä jotain, joka ruokkii luovuutta, ja sitä iloa, jota on hienoa päästä jakamaan muiden kanssa. Usein mulla on mielessä muutama postausaihe koko ajan, mutta välttämättä en kaikkia ideoita käytä. Olen oppinut ottamaan rennommin. Aiheet eivät maailmasta lopu, vaikka välillä hetkittäin niin saattaa tuntua.
Postauksen kuvat eivät liity edellämainittuihin tähtihetkiin, mutta tunsin suurta iloa, jos ei suorastaan tähtihetkiä, räpsiessäni viime viikolla näitä kuvia Iitissä, tuossa meidän naapurikunnassa. Ennen bloggaamista en olisi hypännyt autosta kuvaamaan, vaikka kauneuden olisin kyllä rekistöröinyt. Nyt teen sellaista vähän väliä! Eikö olekin idyllistä ja kesäistä?

Blogin tähtihetkiä on päästä jakamaan elämän kauneutta teidän kanssanne. Kömpelö aasinsilta arvonnan voittajan julkistamiseen...;) Blogiyhteistyön ansiosta yksi onnekas pääsee pian kastelemaan kukkiaan erittäin kauniilla Nelson Gardenin kastelukannulla. Arvonnan voittaja on tällä kertaa Satu Villa Kotiranta -blogista! Onnea Satu!<3 Laitan sulle sähköpostia.:) Teille kaikille, kiitos kun olette siellä!<3

Taina

38 kommenttia:

 1. Olen monet kerrat ajellut Iitin läpi matkalla kohti Nastolaa, ja joka kerta ihastellut taloja ja miettinyt, että miksei taaskaan ollut kamera mukana?! :) Josko viimein oppisin, ja matkaisin joku kerta tuon reitin ajan kanssa, jotta voisin myös pysähtyä hetkeksi kuvaamaan. Ja näitä kauniita pieniä paikkakuntia löytyy Suomesta valtavasti - vastaavanlaisen läpi ajelin viime kesänä matkalla Savonlinnasta Jyväskylän kautta Lahteen, ja harmittelin, kun oli kesähelle ja lapset takapenkillä; kerrankin olisi kamera ollut mukana, muttei mahdollisuutta pysähtyä...

  Ja allekirjoitan tuon bloggaamisen sosiaalisen puolen - se on yllättänyt minutkin! :) Vain kun aika aina riittäisi kommentoimaan kaikkiin postauksiin, tämä lapsiperheen arki + työt + raksaus vaatii veronsa, ja unet kutsuvat melkein joka ilta - meillä ei ole tarvinnut ottaa käyttöön 'offline aikaa' klo 22 jälkeen... ;) Mutta sanomani piti, että kiitos ihanasta blogista, ja kauniista kuvista - kyllä sulla on oma tyyli! <3

  Loppuun vielä tiedoksesi, että täällä virnuilee hymy korvissa onnellinen ihanan kastelukannun voittaja!! :D Tuuletusloikkia piti heittää Pitkin kotia, ja silti mies ei ihan päässyt samoihin riemukkaisiin tunnelmiin, vaan pyöritteli silmiään. Totesi tosin, kun kannun kuvan näytin, että 'no onhan se kyllä todella hieno!' ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon samoja ajatuksia kuin itselläni!:) Tuolla Iitin kirkolla kävellessäni mietin, että tuollaisia kauniita paikkoja on varmasti paljonkin Suomessa siellä täällä. Kannattaa joskus lähteä ihan asioikseen tuonne Iitin vanhalle kirkolle! Mulla oli nyt kolmas kerta noissa maisemissa, ja viimein oli kamera mukana ja aikaa.:)

   Sama vaiva taitaa olla kaikilla, että aika on kortilla. Harmittaa, kun ei ennätä kommentoimaan niin paljon kuin haluaisi. Jokainen varmaan ymmärtää, asiat täytyy kuitenkin laittaa tärkeysjärjestykseen.:)

   Kiitos Satu kauniista sanoistasi!<3 Mietin, että ehkäpä voitaisiin tavata tuon kastelukannun äärellä?;)

   Poista
  2. Koetan ehtiä vielä illalla s-postin äärelle sinulle vastaamaan! :) Ajattelin ehdottaa kaffeja viikonloppuna, oon tulossa Lahteen! Mutta laitellaan lisää s-postilla. ;)

   Poista
 2. Upeita kuvia ja hienoja ajatuksia! :) Kanssabloggaajat tekevät tästä hommasta tekemisen arvoista. On ollut hienoa saada tutustua sinuun Taina. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi!<3 Oli todella mukava tavata keväällä ja saada oikeasti kasvot blogille.:)

   Poista
 3. Tykkään niin näistä ihanista talokuvista. Samaa mieltä olen myös siitä, etä bloggaus ei suinkaan ole yksinäistä puuhaa, vaan tässä tuntuu että aina löytyy joku, jonka kanssa voi vaihtaa ajatuksia ja mielipiteitä.
  Asun niin kaukana Manner-Suomen bloggaajista, että minulla ei juurikaan ole mahdollista osallistua blogitapaamisiin, koska sellainen vaatisi aina vähintään yhden hotelliyöpymisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikos se niin, että asut Ahvenanmaalla? Saaristossa riittää varmasti rajattoman paljon kaunista kuvattavaa, mutta tosiaan hieman kaukana kaikesta...Turussahan on aika toimivantuntuinen bloggariyhteisö, mutta sekin taitaisi aina vaatia yöpymistä. Itse asiassa olen yhden uuden (blogi)ystäväni kanssa miettinyt Lahden alueen bloggareille omaa yhteisöä...Voisiko samanlaisen yhteisön perustamisessa olla ratkaisu sulle?:) Parasta tässä kuitenkin on, kun saa jakaa yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja ajatuksia samanhenkisten ihmisten kanssa lähellä ja kaukana.:D

   Poista
 4. Se tässä bloggaamisessa onkin parasta, että tämä ei todellakaan ole yksinäistä hommaa. Ja saa vaihtaa ajatuksia samanhenkisten ihmisten kanssa.
  On ollut ilo tutustua sinuun♡ näin blogimaailman välityksellä:)
  Ps. Minäkin haluaisin tuonne Fridan valokuvauskurssille;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Ellen!<3 Juuri noin kuin sanoit!:)Kommenttien kautta ja toisten blogeista saa vastakaikua, ja sitä kautta uusia ideoita ja intoa.
   Tuskin maltan odottaa, että pääsen tuonne kurssille!

   Poista
 5. Tuttuja ajatuksia! Tuo sosiaalinen puoli on tosiaan yllättävä. Ei uskoisi miten paljon uusia, ihania ihmisiä tämä harrastus on tuonut mukaan elämään. Sinutkin, vaikka ei olla edes koskaan tavattu - vielä ❤ Ja voi että, Fridan kurssi on varmasti ihana! Vaikka eipä silti, ihania ovat kuvasi jo nyt ja lisäksi sinulla on taito löytää kauneus ympäriltäsi. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Uudet tuttavuudet ovat eri ikäisiä, eri näköisiä, kaikenlaisia..lähinnä naisia.:) Mulla on vahva usko, että meillä on Anu vielä treffit edessä!;)
   Kiitos kauniista sanoistasi.<3 Mukavaa viikkoa!

   Poista
 6. Ihanaa luettavaa, sinun tyyliä <3 ja ihan sinun tyylisiä kuviakin :)
  Mietin myös tuota Fridan kurssia ihan vain Fridan itsensa vuoksi, mutta kun on ainoa vapaa koko viikkoon, niin pyhitän sen perheelle (=itselleni ja omille hommilleni;))
  Bloggaus on kummasti tuonut itsevarmuutta lisää ja ainakin yhden ihanan uuden ystävän ruudun tällekin puolen <3
  Jatka vain samalla tyylillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!<3 Niinpä niin! Olet tänäänkin ollut mielessä useaan otteeseen ja huomenna nähdään!:)No, sulla on jo kurssia käytynä, joten luultavasti et tuolta olisi ehkä uutta oppia saanutkaan. Luotan siihen, että toi oikeasti on perusjuttuja yksinkertaiselle kamerankäyttäjälle.;)

   Poista
 7. Ihana postaus Taina! Ja voisin laittaa ruksin joka juttuun, ihan samoja asioita pyörii omassa mielessä tähän bloggaamiseen liittyen. Sinulla on oma tyyli, vaikket ehkä itse sitä huomaa. Pidä siitä kiinni, sillä se on hyvin kaunis. Ihanaa kuulla sitten sinun kuvausopinnoistasi Fridan kurssilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!<3 Pitäisi varmaankin sitten tajuta se oma tyyli..;) Ehkä se johtuu blogin sillisalaatti sisällöstä, ettei sitä tahdo tunnistaa. Muiden blogeista sen kyllä tunnistaa hyvin!:D
   Ihan varmasti tulee juttua kurssin jälkeen!:)

   Poista
 8. Ihania kuvia ja hyviä ajatuksia bloggaamisesta! Muutaman lisätunnin jos voisi päiviin toivoa, niin ehtisin minäkin joskus omaa blogiani päivittämään... Tuo Fridan kurssi kuullostaa mielenkiintoiselta, innolla odotan postausta siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika tahtoo olla ajanpuutteen kanssa.;) Jopa näköjään näin lomalla! Eilen en avannut läppäriä ollenkaan, ja nytkin mielessä olisi kaikenlaista kivaa ja vähemmän kivaa puuhaa, mitä voisi tehdä koneella istumisen sijaan.:)
   Viime yönä näin unta bloggaamisesta! Oli hyviä kuvia leskenlehdistä.;D

   Poista
 9. Hyvää pohdintaa. Itsekin kannustaisin lukijoita kommentoimaan rohkeammin. Vierailijoiden määrä voi välillä olla blogissa suurikin, mutta kommenttien jättäjiä tai ainakaan uusia kommentoijia on vähemmän. Ei me bloggaajat purra. :) Toinen missä saisin potkia itse itseäni pyllylle, on oman naaman näyttäminen varsinkin videopostauksissa. Olen tehnyt pari videota blogiin ja tykännyt siitä hommasta hirmuisesti, mutta omaa pärstää en ole vielä uskaltanut videoihin laittaa. En ole ujo esiintymään livenä, mutta näin henkilökohtaisessa formaatissa kynnys tuntuu isolta. Hassua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta! Toisinaan ihmetettyttää, jos lukijoita on satamäärin, mutta kommentteja ei ollenkaan. Toisaalta esim. tämä kirjoitus on kirvoittanut monia kommentoimaan, muttei mahdu tuonne mun kärkikymppiin lukemisen puolesta...
   Mä jätän kyllä videot suosiolla muille, ei pysty.:P

   Poista
 10. Kivasti tiivistetty <3. Ja joka sana niin totta omallakin kohdalla.

  Justiin eilen mietin, että itseasiassa blogimaailma on ainut yhteisö, jossa voin vaihtaa ajatuksia naispuolisten ystävien kanssa, ja siksikin se on mulle niin tärkeä. Kotona kun on pelkkiä miehiä (en valita) ja työpaikalla ja asiakkaina ja golfkentälläkin varmaan 90%, niin sitä välillä kokonaan unohtaa olevansa itse nainen... Ei sillä, että sillä olis sinällään merkitystä, koska viihdyn miesten maailmassa, mutta kyllä se vähän hukkaan menee, kun itse tohkeissaan jotain kukkakuviaan heille koittaa esitellä ja toiset kohteliaasti nyökkäilee, että joo, on hieno.. :). Että ihanaa, kun on tällainen samanhenkisten yhteisäö täällä olemassa kaiken muun vastapainoksi ja rinnalla.

  Ja tuttua toikin oman tyylin miettiminen, mutta olen tullut siihen tulokseen, että mun tapauksessa se on ihan vaan sekatyyli ilman mitään sen kummempaa linjaa. Ja sellaisena se varmasti pysyykin, koska en halua ikinä ajautua miettimään sitä, että voinko kirjoittaa jostain aiheesta, mistä mua just sillä hetkellä huvittaa kirjoittaa jos se ei sovikaan mun blogin linjaan. Sekatyyliin sopii ihan kaikki :). Ja sekalaisia juttuja luen itsekin kaikkein mieluiten. Pelkkä sisustus ei enää jaksa innostaa.
  Joskus vaan voisin opetella kirjoittamaan vähän lyhyemmin. Niinkuin nyt vaikkapa näitä kommentteja :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, täällä blogimaailmassa on hyvää yhteisöllisyyttä, tosin kaipa niitä töryn suoltajia ja kateellisia piikittelijöitäkin mahtuu joukkoon. Olin joskus aika järkyttynyt, kun hain jotain juttua Rillan blogiin liittyen...Oli aikamoista lannoitetta monen keskustelun verran.:(

   Tyylillä en tarkoita sitä, että rajaisin aiheita, vaan enemmänkin haluaisin, että valokuvista heti tunnistaisi mun kuvat mun kuviksi. Ehkä kirjoittamisessa onkin se oma tyyli, jolla näitä juttuja tulee rustailtua...:)Sulla ainakin on, ja se on todella hauska, sarkastinen tyyli!<3
   Äläkä yhtään yritä lyhentää. Sekin on sun omaa tyyliä!<3

   Poista
 11. Se on juurikin näin. Oli kiva tavata sinut täällä Seinäjoella. Toivottavasti nähdään uudestaan, oletkos tulossa mediapäivään? : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Marika!:) Kyllä olisi aikomus tulla mediapäivänä Seinäjoelle.:) En tiedä, pitäisikö oikein yöpyä..Tampereella tai Seinäjoella. Osaatko vinkata jotain paikkaa?
   Varmasti tavataan!

   Poista
  2. No sähän tulet meille. 😃 Ilmoittauduin muuten samalle valokuvakurssille! Joten siellä nähdään!

   Poista
  3. Wau! Tulet siis Helsinkiin!:) Mahtavaa nähdä!<3
   Miten meinaat tulla ja millaisella aikataululla? Täytyy varmaan laittaa sulle sähköpoatia, kun tää kommentointi on hiukan hankala tapa käydä keskustelua!;D

   Poista
 12. Ihania kuvia! Ja hienoja ajatuksia - ja ihan sinun tyylistä koko postaus :) <3 Ihanaa että olet siellä päässä olemassa - lähetän täältä sitruunakakun tuoksuisia terveisiä ;) Kohta viimeinen kakku uunista ulos...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia!<3
   Kai sitä sitten on niin sokea omalle tyylilleen...:D En mä ole missään muussakaan yhden tyylisuunnan tms. kannattaja, se ehkä tekee määrittelystä vaikeampaa.:)
   Tsemppiä juhlajärjestelyjen loppuunsaattamiseen!<3

   Poista
 13. Mukava lukea bloggamisen ajatuksiasi ❤️ Blogiasi on ollut ilo seurata ja kuvia katsellessa tulee aina hymy huulille ❤️ Tuo toisten bloggaajien näkeminen olisi kyllä mukava juttu :) Ihanaa kesäkuuta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina!<3
   Ollaan Satun (TalossaNo23)kanssa tuumailtu alueelle omaa bloggariyhteisöä. Niin että tervetuloa mukaan heti kun saadaan jotain konkreettista aikaiseksi!<3

   Poista
 14. Olikin tutun näköisiä paikkoja näissä kuvissa. Tunnistin. Olenhan suurimman osan elämästäni asunut tuossa kunnassa. Kuvasi ovat kyllä tosi hyviä. Upeaa Taina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse!<3 Olit mielessäni tuolla liikkuessamme, sillä muistelin, että mainitsit "juuresi" talvella postaukseni yhteydessä.:) Ehkäpä voisit joskus lähteä paikallisoppaaksi? Opastettu kierros olisi huippujuttu!

   Poista
 15. Hyvää tekstiä, samaistun monessa asiassa. Voi tuo Fridan kurssi on varmaan ihan mahtava, sinne kun pääsisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasitkos Outi, että Frida oli tulossa Kangasalle(?) pitämään kurssia? Juuri tänä aamuna näin sen Fb:n puolella, Tuija Koti meidän-blogista oli sen muistaakseni jakanut.:)

   Poista
  2. En ole huomannut, kiitti vinkistä. Pitääpäs kurkata Tuijalle. :) Hei jo kaipaat majoitusta Sjoella, niin hotelli Alma on kiva, erilainen. <3

   Poista
  3. Kiitos tuista hotellivinkistä! Se taisi olla jotenkin mukana silloin bloggaritapaamisessa, Aina nimittäin.:) Täytyy nyt kattoa millä kokoonpanolla olen liikkeellä...

   Poista