torstai 2. toukokuuta 2019

Marimekon maljakot - Urna vuoden ympäri



Vaikka ulkona on tänään aivan jäätävän kylmän tuntuista, toukokuu on jälleen täällä! Ihanaa! Ei enää kauaakaan, kun luonto puhkeaa kukkaan, ja pientareelta ja puutarhasta saa kerätä maljakkoon kauneimmat kimput.<3 

Marimekon maljakot ovat tulleet rytinällä suomalaisiin koteihin, ja ainakin itselläni ne ovat syrjäyttäneet käytössä jopa ikisuosikki Aalto -vaasin. Tähän postaukseen olen kerännyt kuvia Urna -maljakosta eri kukilla, eri vuodenaikoina. Urna on Carina Seth-Anderssonin Marimekolle suunnittelema maljakko, jota saa tällä hetkellä kirkkaan ja valkoisen värin lisäksi esim. harmaana ja vaaleanpunaisena


Ennen ajattelin, etten mitenkään voisi laittaa yhteen maljakkoon 200 euroa tai yli...Satanenkin tuntui järjettömän isolta summalta maljakosta. Sitten aloin tyhjentää kaappeja turhista tavaroista, ja mietin, ettei miksi ihmeessä en käyttäisi saamiani kirppisrahoja hyvällä omallatunnolla sellaiseen, mikä olisi ahkerasti käytössä ja mieluinen. 


Ostotilanteessa minulla kävi vielä tuuri, sillä minua oli odottamassa Marikylän jäsenenä hyvä alennus yli 100 euron kertaostoksesta. Pähkäilin valkoisen, kirkkaan ja vihreän maljakon välillä, lopulta päädyin oliivinvihreään. Värilliset ovat muuten käytössä armollisempia kuin kirkkaat, sillä kirkkaisiin jää helpommin vedestä rajoja näkyviin tai nuhrua nurkkiin. Urnan hyvänä puolena on (kauneuden lisäksi) leveä suuaukko, mistä käsin pääsee maljakon hyvin pesemään. Näille suositellaan käsinpesua, enkä minä ainakaan uskalla riskeerata kallista aarrettani. 


Urna on kaunis vaikka ilman kukkia, mutta jostain syystä ei ole tullut otettua yhtään kuvaa tyhjillään.:P Siihen sopii mielestäni sekä yksittäiset, yksinkertaiset, kukat ja oksat, kuin vähän rönsyilevämmät ja runsaat kimput.

Niinhän siinä sitten kävi, että myöhemmin annoin itselleni luvan hankkia myös Marimekon Ming -maljakon. Kuvia selatessani huomasin, että se on ollut meillä vielä Urnakin ahkerammassa käytössä. Siitä oma inspispostaus siis tulossa!

Hei, kivaa torstai-iltaa! Eikös olekin aivan maanantaifiilis?!:)
Taina

14 kommenttia:

  1. Tuo maljakko on kyllä todella kaunis. Tykkään tuosta oliivin vihreästä ja varmasti se vaaleanpunainenkin olisi aivan ihana <3
    Kivaa toukokuun alkua sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, äläpä muuta sano!<3 Se vaaleanpunainen on ihan järjettömän ihana, ja vain järki estää mua sitä hankkimasta.;)))
      Ihania toukokuun päiviä kylmästä huolimatta!

      Poista
  2. Sulla on Urna ollut todellakin käytössä. Sellaisessa, johon maljakot on vähän niinkuin tarkoitettu :D.
    Mulla se on ollut enimmäkseen tyhjänä (paitsi nyt on muutama sireeninoksa) olkkarin tasolla kesästä lähtien. Sen taustalla on nojallaan taulu, jossa on vihreä lehdykkä, joka näyttää kaukaa katsoen siltä, että olisi Urnassa, eikä seinällä... Ihan kiva niinkin, mutta jahka tästä ihan oikea kesä tulee, siirrän taas terassin pöydälle oikeaan käyttöön.

    Kivaa viikonloppua kelistä huolimatta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)) Hei, aivan loistava idea asettaa taulu niin, että taulun sisältö siirtyy maljakkoon!:) Huomasin, että itselläni oli esim. omenankukat, tuomet, syyreenit ja lupiinit kokonaan kokeilematta Urnassa!
      Oli kuule toosi lähellä, etten ostanut Urnaa vaaleanpunaisena Face-kirppikseltä, mutta päädyin sitten kuitenkin siihen Mingiin. Nuo on vaarallisia!:/

      Kiitos Annukka ja oikein ihanaa viikonloppua!<3 Huomenna ajallaan ohi, Poriin synttäreille...

      Poista
  3. Niin kaunis maljakko ja varmasti myös monikäyttöinen - oliivin vihreä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marie!<3 On ollut hyvä ostos! Odottelen, että muut kyllästyvät omiinsa, erivärisiin.;D

      Poista
  4. Minäkin olen haaveillut tuosta upeasta maljakosta! Mutta se hinta...Toisaaalta jos tekisi samalla lailla kuin sinä, ja veisi kirpparille turhaa tavaraa, niin ne rahat voisi hyvällä omallatunnolla sijoittaa tuohon maljakkoon. Eikä tuo Mingkään ole hassumpi, taitaisi tulla minulle valinnanvaikeus ;)

    Ihanaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ihanaa kuulla sinusta pitkästä aikaa!<3 Juuri eilen viimeksi mietin, että jos virittelisi Kukkailottelun jollain tavalla vaika kesäksi, niin innostuisitko mukaan...?:)
      Tänään postaisin Mingistä! Jos emmit niiden välillä, oma valintani olisi nyt Ming.:D Vaikka Urna on kyllä superkaunis ihan sillään, mutta maljakkona olen tykännyt, että Ming on toimivampi. Ja ne kyllä täydentävät toisiaan mainiosti.;D

      Kiitos, ja suloista sunnuntaita! <3 Täällä on menossa ties kuinka mones kupillinen teetä, yritän parannella itseäni edelleen flunssasta...vähän huonolla menestyksellä.:/

      Poista
    2. Minulla on ollut bloggausinto jotenkin hukassa ja tuntuu että takki on tyhjä. Mutta toisaalta en ole halunnut tehdä sitä lopullista päätöstä blogin suhteen, että josko vielä innostuisin...Nyt odotan innolla että kelit lämpenisi ja pääsisin laittamaan terassia kesäkuntoon. Ja tietysti laittamaan niitä kukkia, sillä eihän kesäinen terassi ole mitään ilman kukkia.

      Äitini toi tänään pari kasvattamaansa viherkasvia, jotka aion siirtää heti terassille, kun säät vaan sallivat. Josko saisin ne pysymään hengissä edes sinne asti...

      Pikaista paranemista sulle Taina<3

      PS. Ehkä myös se bloggausintokin löytyy ;)

      Poista
    3. Kiitos, kiitos!<3 Olen tässä lääkinnyt itseäni pitkin päivää ja nukuin pitkien unien lisäksi vielä päikkärit, ehkä tämä tästä...
      Tuota bloggaamisinnon lophtamista on ollut tosiaan kovasti liikkeellä! Mulla kävi siinä eston jälkeen aika maissa fiilikset, mutta pikku hiljaa olen löytänyt itseni jälleen innostumasta, ja ajanpuute on se, mikä estää bloggaamasta tiheämmin. Ei sen puoleen, tämä nykyinen tahti on ihan ok.:) Olen tässä pyöritellyt mielessäni myös vaihtoehtoja koulunpenkistä tms...No, katsotaan!

      Oikein kivaa kevättä sinne Kainuuseen!<3 Ehkä treffataan kesällä vaikka kahvittelun kirppiskierroksen merkeissä! Voin lähteä myös sun kanssa Vaalaan, jos innostut. Miestä ei niin hirveästi nappaa:)

      Poista
    4. Tuo olisikin hyvä idea treffata Vaalassa, sillä meilläkään mies ei oikein innostu tuosta reissusta;) Nykyään kun mulla on oma pikkuruinen kauppakassi, niin äkkiäkös hurautan sinne;) Pidetään idea mielessä:)

      Poista
    5. Todellakin!:) Se on kuule kesä ihan just.<3 Epäilen, että reissu on tosin vasta heinäkuussa. Ollaan yhteyksissä!

      Poista
  5. Hiukan ihan pikkaisen vain olen tästä kauniista vaasista haaveillut, hinta on aika suolainen, toki saisi sen hukkaamalla turhaa tavaraa, toki tänään vein autolastillisen pois, ilmaiseksi, hyvä minä :) joten ei sillä maljakoksi muututa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, mielestäni Marimekon Ming on ehkä jopa kivempi, ja lisäksi edullisempi! Sitä paitsi, jahka jotain lahjaa pääset toivomaan, niin muista nämä!:))
      Pöytä on jälleen tarkoitus varata kesälomalla. Ainakin siksi aikaa, että edelliset seulan läpi jääneet turhat tavarat poistuvat kaapeista. :)

      Poista