keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Kepeä kevätkranssi



Kylläpä meitä on nyt hellitty lämmöllä ja auringonpaisteella!<3 Kevät on edennyt hurjin harppauksin eteenpäin, jäät suurimmaksi osaksi lähteneet Kymijärvestä ja meidän pihakin kohta lumeton.;) Loppuviikolle on luvassa paitsi Pihapiiri -messuja, niin ihan pihahommia kukkapenkkejä siistien ja ainakin etupihalla haravaa heilutellen.



Pääsiäistouhuihin palaan vielä tämän postauksen verran. Viikonloppuna tekemäni kranssi sopii kyllä muutenkin keväiselle terassille tai miksei vaikka sisällekin. Pääsiäisen kukkajuttuja voit käydä kurkkimassa edellisissä postauksissa täällä ja täällä.



Oli jo aikakin purkaa havukranssi, joka oli roikkunut etuterassin seinällä joulusta saakka! Aloitin siis kranssin teon purkamalla metallirenkaalta havut roskiin. Metallirenkaan päälle kieputtelin lamoherukkaa pari kierrosta. Olen vasta tänä vuonna tajunnut, kuinka hyvä tuo lamoherukka on kranssien pohjiin. Joulun jättikranssin pohjalla käytin tätä samaa. Se on kova luikertelemaan pitkin maata eli se on erittäin hyvä maanpeittokasvi rinteisiin. Sillä on myös kaunis syysväri ja se tuoksuu aina ihanan herukkaiselle.




Lamoherukan päälle lisäsin muutamia tupsukoita mustikan- ja puolukanvarpuja. Jälkeenpäin katsoin kuvista, että lopputulos olisi ehkä ollut kivempi pelkällä mustikalla, mutta en viitsinyt enää repiä puolukanvarpuja pois. Lopuksi sidoin muutamia narsissin ja helmihyasintin sipuleineen kranssiin. Aikaa meni ehkä tunti, josta suurin osa havujen (ja niissä olevien rautalankojen) poistoon. Simppelin kranssin teko ei kauan kestä!



Sovittelin kranssia aluksi havuranssin naulaan etuterassille, vaan totesin, että se sopii paremmin Kesähuoneen oveen. Siihen se sitten jäi.:)

Oikein ihanaa loppuviikkoa!
Taina

6 kommenttia:

  1. Kepeän kranssin alla maailman ihanin kyltti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Onneli!<3 Ovessa kun oli tuo postiluukku, ja kuulin ystävältäni kyltistä, jossa oli lukenut ruotsiksi Endast för kärleksbrev, siitä se ajatus syntyi.:)

      Poista
  2. Aivan ihana. Minulla on iso rottinkinen jota käytän erilaisten pohjana, niin sisällä kun terassilla. Toi ovi on ihana, joten paras paikka on siinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika!<3 Se sun Parolan rottingin on aivan ihana!<3 Mulla on vielä se paikka kokematta...:)
      Jep, kyllä se on kuin tehty Kesähuoneen oveen!

      Poista
  3. Todella kaunis ja hempeäkin kranssi! Sopii tuohon oveen täydellisesti.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Minustakin kranssi on kuin tehty Kesähuoneen oveen.:)
      Samoin, oikein kivaa viikonloppua!<3

      Poista