sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Ensimmäiset kylvöt / Taimi- & Sato -voittajatHei, oikein mukavaa palmusunnuntaita ja vaalipäivää!:) Kirjoittelen tätä muun perheen vielä nukkuessa, itse kun simahdin eilen illalla ihan totaalisesti heti kymmenen jälkeen. Piti jo eilen tehdä tämä postaus, vaan päivä kuluikin aika tavalla siivoamisen ja kotitöiden merkeissä. Ensi viikko pitää pääsiäisen lisäksi sisällään todella kiireisen alkuviikon ja mm. yökoulun, joten yritän valmistautua pääsiäiseen siivoilemalla ja kukittamalla kotia jo nyt.;) Ensimmäiset kylvöt olen tehnyt nyt tänä viikonloppuna. Ei mitään hyödyllistä, vaan ihan kauneuden vuoksi kylvin erän punaista auringonkukkaa. Viime vuonna kylvin sekä näitä punaisia, että keltaisia tuonne Kesähuoneen taakse suoraan maahan, mutta yhden yhtä kukkaa ei sieltä noussut. Epäilen, että joku ehkä kävi syömässä ne siemenet ennen itämistä, vai liekö ollut liian kuivaa, vaikka yritin auringonkukkaviljelyksiäni myös huolella kastella....Joka tapauksessa päätin, että tänä vuonna varmistan kukinnan esikasvatuksella. Maito- ja mehutölkkejä on kertynyt hieman hitaasti, tarkoitus on tehdä lisää kylvöjä sitä mukaa, kun purkkeja tyhjenee. Näin kyllä Instgramissa todella nätit istutuspurkit eilen ja mieleen jäi, että ne oli Terrasta ostettu. Täytyy ehkä poiketa tänään Terraan...Yritin kovasti etsiä kuvaa teillekin linkattavaksi, mutta puolen tunnin etsinnästä huolimatta en sitä nyt löytänyt. Noista purkeista tulikin mieleen, että muistan jo viime keväänä ihastelleeni pientä, metallista, suihkupulloa. Kyseessä on englantilainen klassikkotuote, suihkupullolla on jopa takuu (ymmärtääkseni peräti 10 vuotta!). Tuolla kyllä kelpaa sumutella taimia, sillä nehän eivät oikein tykkää kastelukannulla kastelusta. Ostin omani Lahdesta Florenciasta, mutta sitä voi tilata netin kautta esim. täältäNyt mulla on ihan oma suihkupullo taimille, ja kylläpä sitä voikin tulla onnelliseksi jonkin arkipäiväisen tavaran omistamisesta.:))Arvonta on nyt suoritettu random.orgin avulla. Ensimmäisenä arvoin Taimi -kirjan. Sen voitti blogin kautta osallistunut M.T. Ainasoja. Sato -kirja puolestaan lähtee Facebookin kautta osallistuneelle Hanna-Kaisalle. Onnea, onnea molemmille, ja kivoja hetkiä kirjojen ja puutarhan parissa!<3 Kiitos Readme.fi kirjoista! Jos arpaonni ei tässä arvonnassa suosinut, ehdit vielä tänään osallistumaan siskoni taidejulisteen arvontaan täällä.

Rentoa sunnuntaita, muistakaa käydä äänestämässä!
Taina

12 kommenttia:

 1. Toivottavasti taimi-istutuksesi onnistuvat! Onnea arvonnan voittajille ja ihanaa palmusunnuntaita sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Osassa purkeista on jo melko isojakin alkuja, toisissa ei vielä elonmerkkejä...;D

   Poista
 2. Ihana suihkupullo on tosiaankin kassikko!
  Niin mukavaa seurata siementen itämistä.
  Onnittelut voittajalle ja lempeää palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin kaunis!<3 Taidan laittaa lasisen vielä tilaukseen...On sitten yksi sisälle ja toinen ulos.<3
   Lisää pitäisi kylvää, vaan vajasta aluslaatikon haku vaatii miehen apua, ja jostain kumman syystä hän ei ole ollenkaan niin innostunut kuin minä.:P
   Kiitos Susanna, ja pahoittelut pitkästä vastausajasta!<3

   Poista
 3. Oi, jee! Ja kiitos ihanan arvonnan järjestämisestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea ja ole hyvä!<3 Ihanaa, kun arpaonni osuu kohdalleen!<3

   Poista
 4. Amazing post with lots of informative and useful and amazing content. Well written and done!! Thanks for sharing keep posting.

  VastaaPoista