sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Fiskarhedenvillan Pohjanvalo - Toimivaa kodikkuuttaKovin odotuksin astuin torstaina Porin Asuntomessuilla kohteeseen numero neljä, Fiskarhedenvillan Pohjanvaloon. Monesti jos odotukset on oikein korkealla, on todellisuus pettymys. Fiskahedenvillan ja Annarina Yöntilän (Adalmiinan Helmi) aiemmat yhteistyöt Seinäjoen (klik) ja Mikkelin Asuntomessuilla (klik) olivat se syy, että osasin jo odottaa lopputulosta, joka olisi mieleeni. Ei tarvinnut pettyä tälläkään kertaa! Pohjanvaloon haluaisin ja voisin kuvitella asumaan itseni ja perheeni. Aika harvoissa messukodeissa tulee sellainen olo, mutta tässä tuli. Annarinan kädenjälki on mielestäni tunnistettavaa. Siitä löytyy kutsuvaa kodikkuutta ja lämpöä, avaruudentuntua ja toimivuutta unohtamatta. Annarinan käyttämä väripaletti on lämmin ja harmonisen kaunis. Valkoisia seiniä ei tainnut olla missään, silti tilat tuntuivat avarilta. Viimevuotiseen tapaan Annarina oli valikoinut maanläheisiä sävyjä seiniin Eskaron maalikartoista. Kiva juttu, että seinistä löytyi maalien koodit muistilapuista! Kaikki varmaan tietävät sen tuskan, kun yrittää löytää seinään oikeaa maalisävyä pienen painetun värilappusen avulla.

Tuttua edellisvuosilta on Muubsin rouheat sisustustuotteet, ylelliset matot, pellavaiset tekstiilit sekä  upeat lampaantaljat. Niillä Annarina luo tiloihin kontrastia, pehmeyttä ja patinaa, vaikka esineet uusia ovatkin. Kattauksessa käytetyt Raaka Rån astioita oli pakko hypistellä käsissä.

Vähän jäi mieltä vaivaamaan kylpyhuoneen lavuaarin ja ammeen taakse jäänyt parin kuution kaakeloitu tila, mutta oletan, että siellä sisällä on jotain tekniikkaa tai lämminvesivaraaja kätkettynä..? Sinänsä pesuhuone oli tilava, tuosta opettajamaisesti pieni miinus muutoin kympin kohteeseen.:) 
Tuttujen, minua viehättävien, elementtien lisäksi Pohjanvalossa ihastuin taitavaan peilien käyttöön, sekä taiteeseen. Se, mitä peili heijastaa, kun siihen ei katsota peilailu mielessä, ei ole yhdentekevää. Jos menette messuille, niin kannattaa kiinnittää tähän huomiota. Olohuoneen GranRUPORI akustiikkateos, joka oli taiteiltu perinneryijyn ristipistojamuistuttavaksi tauluksi, ja Anna Bülowin taulut olivat pisteitä i:n päälle, jotka viimeistelevät sisustuksen.


Jos talon pohja ei ole toimiva, ei sitä mielestäni pelasta minkäänlaiset sisustusratkaisut. Pohjanvalon pohjasta näkee, että se toimii varmasti arjessa. Ilmeisesti Annarina ja Fiskarhedenvillan eivät ole mukana ensi vuonna Kouvolassa, se kyllä harmittaa minua jo etukäteen!

Taina


9 kommenttia:

 1. Aivan ihana! En nyt pääse messuille mutta kiva oli lukea postauksesi.Aurinkoista kesää☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina!<3 Vaikka itse kävin messuilla, on kiva lukea myös muiden postauksia ja kuulla, minkälaisia huomioita messukodeista on tehty.:) Kiva, jos jutuistani on iloa!<3
   Ihania kesäpäivä sinulle!<3

   Poista
 2. Kaunis koti. Tuolta kotiuttaisin tuon sohvan ja korit :)
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on aivan ihana!<3 En oikeasti ole katsonut nahkasohviin päinkään sitten 80-luvun, mutta ilmeisesti aika olisi kypsä.;) Minä ottaisin tuolta melkein kaiken, jos saisn.:)))

   Poista
 3. Moi
  kiva kirjoitus! Olisko sinulla tietoa mistä olohuoneen seinävalaisin on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Dekon messulehdessä lukee, että seinävalaisimet varsilla ovat 16juin. Ostopaikkana 16juin.com.:) Katsoin tuon tiedon itsekin lehdestä messujen jälkeen, mutta en uskaltanut mennä yrityksen sivuille, sillä epäilen, että saattaa olla mulle liian kallis.:)

   Poista
 4. Hei, olisiko sinulla tietoa ulkopaneelista/paneelin sävystä?
  Kiitos - Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Tekniikan Rakennusmaailma -lehden ja googlettelun avulla selvisi!:)
   Lehdessä luki Teknos Nordlys WEK-TM-10438/17 ja tuon googlaamalla löysin Meillä kotona jutun, jossa sanotaan näin:
   Mäntylautaverhoilu on käsitelty Teknoksen kolmiosaisella suoja-aineella. Sen sävy löytyy Teknoksen koodilla WEK-TM-10438/17 Nordlys.

   Poista