tiistai 10. heinäkuuta 2018

Puuta, oljensävyjä, asetelmien aineksia - Löytöjä kirppiksiltä ja matkojen varreltaKesällä on enemmän aikaa kierrellä kirppiksiä, ja ainakin minulla ne kuuluvat lähes aina myös kesäreissujen ohjelmaan. Kesäohjelmaan itselläni kuuluu myös kirppispöydän ottaminen lähikirpparilta, varastoon on kertynyt kaikenlaista turhaksikäynyttä ja poissiivottua...Kun kodin sisustusta ei muutella tämän tästä, mutta luonne on muutostakaipaava, niin pienillä asetelmilla, kukilla, kynttilöillä ja tekstiileillä saa nopeasti ja helposti vaihtelua sisustukseen. Tähän sisusteluun taas kirppikset ovat just sopivia! Tuota piensisustustavaraa saa kirppiksiltä edullisesti, ja jos alkaa kyllästyttää, niin tavaran voi myydä taas eteenpäin kirpparilla.:)Tämän postauksen ei kyllä ollut tarkoitus oikeastaan käsitellä kirppisostosten hyötyä, vaan kertoa, että kaikenlaista pientä, kivaa ja kaunista on kotiin ilmaantunut kesän aikana.:) Melkoisena yllätyksenä itselleni on tullut viehtymys erilaisiin kellertäviin ja rusehtaviin sävyihin, kuten puu ja olki. Puisia esineitä alkuperäisvärityksessään olen hankkinut keittiöön ja työpöydälle. Perheen miesväki ei ihan täysin ymmärtänyt, miksi menin vaihtamaan Tupperin muovisen leipälaatikon puiseen kirppisostokseen.;) No, myönnetään, että Tupperin leipälaatikossa on pehmeämpi liuku liukuovessa.:)) Leipälaatikon ostin puhtaasti fiiliksen vuoksi. Joku oli lisännyt leipälaatikkoon ison puisen nupin helpottamaan avaamista. Mielestäni puinen nuppi oli suhteettoman iso, ja liian puinen (!) joten Asuntomessuilta ostin kauniin metallisen nupin puisen tilalle. Ainoa messuostokseni.:) Puun kanssa pitää minusta olla tarkkana, sillä siitä, kuten mistä tahansa muustakin, saa yliannostuksen, jos mopo karkaa käsistä.Työpöydässäni on vain kaksi pientä laatikkoa. Keväällä Facebook -kirppikseltä hankittu olohuoneen sivutaso tuo hieman lisää säilytystilaa esim. lehdilleni, mutta silti tavarapiiloja on ollut liian vähän. Ikean vanerilaatikosto (eurolla) tuo kaivattua säilytytilaa työpöydälle. Sitä paitsi laatikoston päälle olen ehtinyt jo rakentaa useammankin asetelman.;)


Kynttilänjalkoja ja maljakoita tulee myös hankittua kirppiksellä. Ihastuin savea olevan kynttilänjalan kauniin turkoosinvihreään väriin. Muutenkin erilaiset sinisen ja vihreän sävyt tuntuvat nyt hyvältä sisustuksessa. Forssan reissulta ostin kolme samantyylistä savikupposta, kuin aiemmin keväällä täältä kotinurkilta. Keväällä hankitut vihreät, ovat olleet kovasti käytössä maljakkoina. Nämä uudet, joita myös on kolme, ovat piirun verran vihreitä isommat ja sävyltään siniset. 

Uudenkaupungin Mansikkakarnevaalien kirppikseltä puolestaan mukaani lähti isohko punoskori. Oiva säilytyspaikka torkkupeitoille! Saman reissun varrelle sattui myös viimeisin varsinainen sisustusostos, Linumin tyynynpäälliset isoille tyynyille makuuhuoneeseen. Humppilassa on tykätty pysähtyä erityisesti sisustuskaupan vuoksi (minä ainakin!), mutta nyt tuo kauppa oli lopettamassa. Sieltä alesta nappasin nuo päälliset mukaan, ja nehän sopivat oikein mainiosti kevättalvella ostamani Hemtexin lintukuvioisen tyynynpäällisen väreihin.


Toisinaan voi saada jotain myös kaunista jopa ilmaiseksi! Asuntomessujen pressipäivänä taiteilijoiden kahvituvassa (kohde 3, autotallit) oli erilaiset kahvit tarjolla. Tallin taiteilijat olivat yhdessä urakoineet grafiikkaa, aiheena kahvikuppi. Sata teosta oli päivän aikana jaossa, eikä santsikuppiin ollut mahdollisuutta.:) Valikoin itselleni taideteoksen, jonka on tehnyt Päivi Hintsanen. Väritykseltään se sopii minusta mainiosti keittiön kellon viereen, mutta katsotaan tuota paikkaa uudelleen, kunhan saan tauluun kehykset hommattua. Jätin suojamuovit vielä päälle, sillä en halua höyryn tai rasvan vahingoittavan taulua. Uusi keittiön kellokin on ollut etsinnässä, sillä oikeaa ei ole vielä tullut vastaan. Ehkä jollain kesäreissulla...


Kauniita kesäpäiviä!
Taina


2 kommenttia:

  1. Tosi hyviä kirppislöytöjä ja kaikki tullut käyttöön. Kirppikseltä hankkiessa ei haittaa vaikka lopulta laittaisikin jakoon ostamansa tavaran, koska siitä harvoin on hurjaa hintaa maksanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Olet muuten erityisen ihana ihminen, kun viitsit aina kommentoida!<3 Minusta tuntuu, että tämä kirppistely yhdistää meitä kovin.;)

      Poista