sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Fiskarhedenvillan AjatonVuosi sitten Asuntomessuilla ihastuin messukohteista eniten Tupien Tuvan kerrokselliseen ja persoonalliseen tyyliin. Niinpä suurimmat odotukset tämän vuoden Asuntomessuilla kohdistuivat itselläni Fiskarhedenvillan Ajattomaan (kohde 15), jonka sisustuksen on  suunnitellut Annarina Yöntila, sama nainen, joka suunnitteli myös Tupien Tuvan sisustuksen.

Turhaan eivät odotukset olleet korkealla. Kun astuin Ajattoman alakertaan, jossa on yhdistetty keittiö- ruokailutila-olohuone, tuntui kuin koti olisi ottanut minut lämpöiseen syliinsä. Sini-harmaat sävyt hurmasivat minut aivan samalla tavalla kuin viime vuonna marjapuuron ja roosan sävyt Tupien Tuvassa. Ajattoman pehmeä, sini-harmaa, värimaailma höystettynä ruskealla ja ripauksella vihreää luo ihanan lämpöisen ja kodikkaan tunnun. 


Miten saada uutuuskohde, tyhjä talo näyttämään kodilta, eikä myyntikuvastolta? Annarina on mielestäni mestarillinen luomaan kerroksellisuutta. Tässä kohteessa sitä on saatu aikaan ainakin MUUBSin rouheilla tavaroilla ja huonekaluilla, pellavaisilla tekstiileillä ja ylellisillä matoilla. Ajaton tuntuu tosiaan kodilta.

Ajattoman keittiönpöytä on ihana! Korituolit ja lampaantaljat tuovat lämpöä, samoin saarekkeen baarituolit, ja ja ja...Luonnonmateriaalit ja yksityiskohdat hurmaavat. Olohuoneen seinän koriste on afrikkalaisen heimopäällikön päähineestä tehty ja vanhempien makuuhuoneen seinällä roikkuvat afrikkalaiset luudat, ihana idea!

Vanhempien makuuhuone on ylellisen tilava (20 neliötä) ja sieltä aukeaa huikeat näkymät Saimalle. Viitsisikö sitä nousta sängystä ollenkaan, jos vaihtoehtona on tuijotella järvimaisemaa mukavasti loikoilleen.;) Päämakuuhuoneen yhteydessä on kymmenen neliön walk in -vaatehuone, jossa tavarat kuitenkin ovat kaapinovien takana. Varsin järkevää, sillä harvan vaatekaappi on niin harmoninen kokonaisuus, että sitä haluaisi jäättää näkyville itselle, saati esitellä vieraille. Pölyäkin tulee vähemmän.Talon neliöt tuntuvat kohtuullisilta. Niitä on himpun alle 200, on tilantuntua ja avaruutta. Yhteistä oleskelutilaa on riittävästi viisihenkiselle perheelle ja jokaiselle lapselle on oma huone, kun he joskus sellaista kaipaavat. Lasten huoneiden kirjainkoristeet seinillä ovat muuten akustiikkalevyjä.

Yläkerran oleskelutilasta pääsee terassille, josta voi ihailla samaa järvimaisemaa kuin vanhempien makuuhuoneesta. By Pia´sin korit ja varsinkin torkkupeitot nousevat omalle haavelistalleni, syksyllä on saatava jotain tuollaista omaan kotiin!
Koska messualue on iso ja kohteiden tontit suuria, menee messuilla liikkumiseen enemmän aikaa kuin viime vuonna Seinäjoella. Tämä kohde kannattaa käydä joka tapauksessa katsomassa, varsinkin, jos tyylikäs kodikkuus ja lämpö ovat sisustuksessa sinulle tärkeitä teemoja. Erittäin onnistunut ja ehjä kokonaisuus tämä Fiskarhedenvillan Ajaton.


Taina6 kommenttia:

 1. Seesteisen kaunis, ihana tunnelma ja kotoisa.
  Nämä ajatukset tulivat ensimäisenä mieleeni tästä ihastuttavasta talosta ja sisustuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, ihana harmonia!<3 Voisin ihan hyvin kuvitella itseni tuonne, siksi varmaan tämä kolahtaa.:)

   Poista
 2. Näyttää kauniilta ja kodikkaalta sekä paljon kivoja yksityiskohtia!
  Tämä olisi varmasti minunkin suosikkini;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, on ihana!<3 Ehkä siellä on "hienompia" ja paljon kalliimpia kohteita, mutta tässä tosiaan tuli oikea kodintuntu.:) Arvostan sellaista enemmän, kuin "hienoutta". Yhä edelleen mun mielestä jossain paikoissa tuhlataan neliöitä. Se on mielestäni järjetöntä, vaikka olisi kuinka varakas...

   Poista
 3. Kiitos vinkistä! Täytyy varmaankin laittaa ihan itselle ylös, mitä kohteita on suositeltu ja mitä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Tässä kohteessa näyttää tosiankin hyvältä. Ihania nämä sinun kuvasi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Kun on ihan innoissaan jostakin, niin senhän haluaa jakaa kaikille!:) Mulla on kans ajatus vielä listata, mitä kohteita pitää vielä käydä katsomassa. Yhdelle päivälle vähän yli 30 taloa on minusta liikaa..
   Kiitos Krisse!<3

   Poista