tiistai 3. heinäkuuta 2018

Asuntomessut // Ajatuksia kodista ja rakentamisesta
Koti <3. Olen repäissyt joskus vuosia sitten itselleni talteen koskettavan kirjoituksen Kodin Kuvalehdestä. Kirjoitus käsitteli sitä, mikä tekee kodista kodin. Kirjoittaja, jonka nimeä en nyt muista, kertoi, kuinka hänen lähiomaisellaan oli kartta, johon oli  piirretty  jonnekin entisen rajan taakse, nykyisen Venäjän kohdalle, nuoli ja kirjoitettu vapisevalla käsialalla yksi sana, koti. Ajatus liikuttaa minua edelleen. 


Fiskarhedenvillan Tupien Tupa / SeinäjokiJos ennen oli tavallista asua samassa kodissa tai pihapiirissä koko elämänsä, niin nykyään on epätavallista asua koko elämä yhdessä kodissa. Elämäntilanteiden mukaan vaihdetaan kotia suurempaa tai pienempään, lähemmäs palveluita, halutaan pihaa tai helpotusta sen hoitoon tai asumiseen yleensä tai rakennetaan omia asumishaaveita todeksi. Maailma muuttuu ja asuminen muuttuu maailman mukana.


Hartmankoti Ruutu / SeinäjokiMinulle tämä meidän nykyinen kotimme on se suuri haaveiden täyttymys. Rakennusajasta on jo 13 vuotta, mutta muistan hyvin tuon ajan, kun tiesin, että ihan kohta päästään omaan kotiin, jossa on tilaa, ja joka toimii. Suunnitteluun käytetty aika ei mennyt hukkaan. Rakentaessa joutuu myös luopumaan joistain haaveista, sillä kaikkia haaveita ei kai yleensä voi käytännössä laittaa pakettiin yhdellä kertaa. On pakko tehdä kompromisseja. Pelkän tunteen varassa ei kannata päätöksiä tehdä, vaan enemmän kuin suositeltavaa, on käyttää ratkaisuissa järkeä, sillä koti on myös erittäin suuri rahallinen sijoitus.

Kannustalo Pohjanmaa / SeinäjokiTällä viikolla avautuvat Asuntomessut Porissa. Siellä messukohteissa kierrellessä saattaa unohtua, että ne ovat joidenkin ihmisten tulevia koteja, haaveiden ja rakentamisurakan päämäärä, josta on tullut totta. 

Fiskarhedenvillan Ajaton / MikkeliPorin Asuntomessut ovat kahdeksannet Asuntomessut minulle. Emme ole rakentamassa, vaikka niihin lottovoittounelmiin kuuluukin järvenrannalla asumisesta haaveilu, toisenlaisessa talossa kuin tämä nykyinen kotimme on. Menen messuille, koska minua kiinnostaa kodit, niiden toimivuus ja sisustaminen. 


Kannustalo Harmaja Saimaa / MikkeliOlen selaillut uusinta Deko -lehteä ja tutustunut messukohteiseen etukäteen. Yhdessä päivässä ei kannata kiertää kaikkia kohteita, vaan mielummin valikoin itseäni eniten kiinnostavat kohteet ja keskityn niihin. Parhaat palat on tarkoitus jakaa jälleen teille täällä blogissa. Tämän postauksen kuvat ovat poimintoja Asuntomessuilta toissa vuodelta Seinäjoelta, sekä viime vuodelta Mikkelistä. Vanhoja Asuntomessupostauksia voi selata blogini sivupalkista. Suurin osa messupostauksista on kirjoitettu heinäkuussa 2016 ja 2017.

Minun VALO / MikkeliSain Auntomessuihin liittyen yhteistyöviestin Winlediltä, kotimaiselta valaisin ja valaistussuunnittelufirmalta.  Winled on mukana useissa Porin messutaloista. Lupauduin välittäämään viestin blogissani. Nimittäin jos siellä blogini lukijoissa on joku on ryhtymässä rakentamaan, niin nyt olisi hyvä tilaisuus päästä mukaan "Bloggaa ja someta" -kampanjaan. Käytännössä tämä tarkoittaa 50 prosentin alennusta kodin valoista, sekä ilmaista, ammattilaisen tekemää, valaistussuunnitelmaa kahta postausta ja niiden jakamista vastaan. Mielestäni varsin hyvä tarjous! Jos kiinnostuit, käy ensin klikkaamassa itsesi osallistumaan tapahtumaan Facebookissa ja mene sitten lukemaan tarkemmat ohjeet ja sopimus täältä. Itse olisin aikoinani tarttunut tähän tarjoukseen ilomielen, sillä valaistus on kodin toimivuuden ja asumismukavuuden kannalta erityisen tärkeä juttu. 
Villa Sukka / MikkeliVanhoja asuntomessukuvia tähän postaukseen selatessani huomasin, että olen ottanut  kotiimme messukodeista vaikutteita, hakenut samoja värejä, tyyliä ja tunnelmaa. Huomaan myös, että odotan jo kovasti, mitä messuilla on tarjota tänä vuonna. Ihan kohta se nähdään.


Muita Poriin menijöitä?:)
Taina
8 kommenttia:

 1. Haha, minäkin olen menossa Poriin, mutta nämä ovat vasta ensimmäiset asuntomessuni! :D En vain ole koskaan aiemmin ehtinyt tai saanut aikaiseksi silloin, kun messut ovat olleet lähellä, ja kauas en ole vaivautunut lähtemään. Odotan innolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olisi kiva kuulla sun ajatuksia! Varmasti kirjoittelet sitten blogiin..?
   Suosittelen tosiaan karsimaan kohteita rankalla kädellä. Omalla listallani on 7 kotia, se on varmasti passeli määrä noin viiteen tuntiin.:) Kävelyä tulee aina yllättävän paljon, sillä vaikka kartalla alue näyttää pieneltä, niin todellisuudessa välimatkat on tietenkin pidemmät. Hyvät kengät jalkaan!

   Ehkä eniten odotan Villa Karhun näkemistä. Sen on sisustanut nainen, jonka kuvauskursseilla olen ollut kahdesti. Tykkään Fridan tyylistä, ja koko sisustus on hankittu SPR:n kirppiksiltä, kuvista näkemäni perusteella lopputulos on upea.<3

   Poista
  2. Joo, ajattelin kirjoittaa. Kiitos vinkistä! Pitääkin suunnitella reissua huolellisesti ennakkoon ja varautua kävelemään. :)

   Poista
 2. Olen kanssa usein miettinyt sitä, mikä tekee kodista kodin. Tai oikeastaan nyt tähän sun aiheeseen liittyen, ennemminkin sitä, mikä saa jotkut asuntomessutalot (joista myöhemmin tulee niitä koteja...) jättämään täysin kylmäksi, olkoot kuinka kivasti sisustettu hyvänsä, ja miksi toisissa taas tule heti sisäänastuessa sellainen lämmin fiilis ja hyvä olo. Mulle yksi ratkaiseva tekijä on puun läsnäolo. Jos ei ole puuta, jää lämpökin puuttumaan.

  Luin kirjastossa Dekon messulehden ja tällä kertaa ei valitettavasti mikään oikein tuntunut lehden sivuilta katsottuna miltään. Yleensä on aina joku ennakkosuosikki. Mutta olen ihan varma, että sun messupostausten perusteella olen valmis kääntämään takkia :)

  Hyvää messuilua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samoilla linjoilla sun kanssa! Kivitalot jätin nyt ihan kokonaan väliin, jos nyt ei lasketa kivitaloksi Bunkkeria, joka on vanhaa tiiltä.:) Puu on nyt selvästikin todella in, ihan sellaisena puunvärisenä. Haltiattaressa sitä oli niin paljon, että mietin, mahtaako se kellastua pahasti ja alkaa tympimään ajan päälle. Ehkä se on käsitelty niin, ettei kellastu...

   OPn Kotoisassa oli ainakin sellaista värimaailmaa, josta sinä ja minä tykätään, ja veikkaisin sun tykkäävän myös Pohjanvalosta.:)

   Kiitos, kokemus opettaa. Nyt menin ihan yksikseni ja yritin nauttia myös tapahtuman tunnelmasta. Monet niistä näytteilleasettajista on jännittäneet etukäteen ja ovat sitten ihan innoissaan, kun viimein messut alkaa.:)

   Poista
 3. Ihana teksti Taina! Ja ihanaa lukea asuntomessuista. Olen huomannut, että blogit ja lehdet näyttävät yleensä niin hyvän palasen messuista, etten ihan helposti lähde itse montaa sataa kilometriä messujen takia ajelemaan ja ryysiksessä messupäivää viettämään. Menen yleensä vain niihib, jotka ovat tosi lähellä. Itse haen sieltä vinkkejä ja ideoita omaan sisustamiseen, vaikkei talonrakennus olekaan mielessä. Nyt näkyy sisustuksissa taas puuta ja väriä, eikä kaikki ole enää valkoista. Se on kivaa. Tuo valaistusjuttu on minustakin hyvä tarjoos, jos jollain on tarvetta. Ihania lomapäiviä Taina! Olisipa kiva nöhdä taas pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!<3 Olisi todella mukava treffata! Viime kesän Vegepaatti-treffit oli niin hauskat!<3

   Tuo medianpäivä on muuten siitä mukava, ettei siellä ole samanmoista ryysistä kuin messujen oikeasti auettua, vink vink! Ainakin ensi vuonna sitten Kouvolaan, eikös niin, sillä se on ihan lähellä teitäkin.:)
   Hyvin olet bongannut ne jutut, mitkä on pinnalla sisustuksessa! Sama homma, tykkään, että on väriä (murrettuja ja maanläheisiä) ja samoin puu ja puunsävyt ovat hiipineet meillekin takaisin.:)) Tällä viikolla ostin kirppikseltä sellaisen liukuovellisen leipälaatikon Tupperin vastaavan tilalle, ja pojat kotona sanoi, että taas mennä ulkonäkö edellä.;D No, voi olla!:))

   Poista