keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Kukkailottelua mökillä - #kukkaseppelehaaste
Kuten Instasta on voinut hyvin päätellä, olemme viimein mökillä. Olen huono mökkeilijä, liian rauhaton vain olemaan. Parasta mökillä on tietenkin järvi, joka on vieressä, varsinkin näillä helteillä! Eilen kävin uimassa neljästi. Mökkeilyä jaksan paremmin, kun pääsen silloin tällöin täältä ihmisten ilmoille.


Se, mikä kellekin on sopivaa hellepäivän tekemistä, on taas ihan oma juttunsa. Isäni aloitti eilen aamulla koivun kaadon, ja eihän siinä sitten miehen, pojan ja veljenpoikani auttanut muu kuin mennä hätiin, ettei sentään sydänkohtausta tule. Hienosti hoitivat puusavotan kesän kuumimpana päivänä! 

Minä sen sijaan päätin tyytyä kevyempään kesäpuuhaan, ja tarttua Instassa @keijujakuutit #kukkaseppelehaaste eseen, johon on ollut tarkoitus osallistua juhannuksesta saakka. No, nyt on pää aukaistu, ehkä ehdin ennen elokuun loppua osallistua vielä uudelleenkin. Samalla haastaan muutkin kukkaintoilijat solmimaan kukkaseppeleitä ja jakamaan kuvat Instassa ja merkkaamalla kuvat #kukkaseppelehaaste @keijujakuutit.

Tämä äitini ja isäni mökki sijaitsee Oulujärven rannalla Kainuussa. Tuon valtavan järven lisäksi tyypillistä maisemaa ovat vaarat, jäkäläiset mäntymetsät ja suot. Tämä melko suuri mökkitonttikin on enimmäkseen luonnontilassa, joten luonnollinen valinta seppeleen kukiksi oli kanerva. Mökkitontin niemenkärjessä kanervat kukkivat jo avoimesti, muualla kukat ovat vielä kauniisti supussa.
Kukkalankaa piti ajaa hakemaan Paltamoon, noin 30 kilometrin päähän, mutta paikallisesta kukkakaupasta löysin samalla aivan mielettömän upeat kosmoskukat äidille tuomisiksi. Täytyy varmasti poiketa tuota kautta kotiinajaessa...


Kranssin ympärysmitta oli päähäni tehty, mutta lopullisen paikkansa kanervaseppele sai saunatuvan seinältä. Päässäni kranssi kävi vain kuvien ottamisen ajan.Koska kesällä on kiva tehdä niitä asioita, joista nauttii, ja joista saa virtaa, tämä Kukkailottelupostaus tulee pari päivää etuajassa.:) Linkki saa jälleen olla auki maanantai-iltaan saakka. Kiitos ihanat edelliseen Kukkailotteluun osallistuneet!<3 Tule sinäkin jakamaan kukkien tuomaa iloa ja kauneutta ja osallistu alla olevan linkin kautta! 

Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille<3 Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia!  Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.<3

Taina

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu!<3 Oli ihana lomailla järven rannalla.:) Nyt jo kotimaisemissa, ukkosta ja sadetta.:)

   Poista
 2. Mukavaa mökkilomaa! Aivan ihanan seppeleen olet tehnyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Kukkien kanssa näpertely on lempipuuhaani.:)

   Poista
 3. Ihana kanervaseppele❤️ Yksinkertainen on kaunista! Mukavaa mökkilomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna!<3 Harkitsin jopa jättäväni osan kranssista ilman kukkia, minusta se olisi ollut kaunis niinkin, mutta ajattelin, että teen nyt tämän ensimmäisen perinteisesti, mutta niukasti.:)

   Poista
 4. Voi että miten niin odotan, että päästään sinne Kainuun kauniiden kangasmetsien äärelle. Täällä ei sellasia kanervikkoja ole missään.

  Simppelin kaunis seppele, ja kaunis, vaan ei simppeli, malli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka<3
   Puuh, että tänään on ollut ahdistavan kuuma, kun ilmankosteus on varmaan yli 100! Ei tunnu sadekaan auttavan...Pitäisi päästä pihahommiin, vaan tuossa ilmanalassa raskas homma on vieläkin raskaampaa.:/ Kohta on mentävä, ei auta!
   Hei ihanaa, sulla alkaa loma!<3

   Poista
 5. Suloinen kanervaseppele kutreilla ja kaunis sinä ilta-auringossa! <3
  Vai kukkaseppelehaastetta pukkaa...missäköhän välissä sen kerkeisi toteuttaa...tulihan noita muutama (ehkä 12) tehtyä jo juhannuksena... :P
  Pitää mietiskellä ja mutustella asiaa...

  Kyllä ne omat mielipuhat ovat tärkeintä kesälomalla. =)

  Ihanaa loman jatkoa sinne helteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öh, kiitos kiitos Susanna!<3 Noiden omien kuvien laittaminen on kynnyksen takana. Mies onnistui minusta hyvin, näytän itseltäni kuvissa.:)
   Tsemppiä sulle kukkatyömaalle!<3 Kohtahan se teidänkin kesäloma kai alkaa?

   Poista
 6. Hyvää lomaa! Kanervat ovat yksi sellainen juttu, mitä kaipaan. En ole luonnonvaraisena kanervia nähnyt ja eipä niitä taida muutoinkaan juuri olla tarjolla. Kaunis seppele! 🌿🌸🌿🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna!<3 Ilmeisesti asut jossain, missä kanervat eivät kasva. Täytyypä tulla kurkkimaan, missä blogiasi kirjoittelet!:)

   Poista