lauantai 9. heinäkuuta 2016

Tupien Tupa - Uusin ihastukseniKyllä kannatti lähteä uudemman kerran Pohjanmaalle katsastamaan Asuntomessutarjonta, joka oli reilussa kuukaudessa saatu valmiiksi viimeistä piirtoa myöden. Ihan kaikkia kohteita ei ehditty vieläkään kiertää. Varmaan ei kannatakaan kaikkia taloja kerralla yrittää mahduttaa messuvierailuun, sillä pienemmästäkin määrästä seuraa aina messuähky, ja talot alkavat mennä päässä sekaisin. Vähän harmittaa, etteivät messut ole tässä nurkilla. Nähtävää riittäisi helposti ainakin kolmeksi-neljäksi päiväksi.

Olin selannut etukäteen messukuvastoa miettien, mitä sieltä haluaisin nähdä. Jo näkemieni perusteella halusin käydä ainakin Elina Ristimaan sisustamassa Hartman Koti Ruudussa (juttu toukokuulta löytyy täältä) katsomassa lastenhuoneet valmiina, sekä kesäkeittiön ja pihasaunan, jotka jäivät edellisellä reissulla näkemättä. Myös toinen Elinan suunnittelema kohde oli listallani, sillä tykästyin hänen tyyliinsä. Näistä juttua luvassa myöhemmin. Tässä uusin ihastukseni.:)

Tämä Tupien Tupa, kohde no 29, tuli minulle täysin puskista. Sisään marssimme vailla ennakkokäsitystä, ja me Sadun kanssa tykkäsimme talosta paljon, tästä oli sen verran puhetta kotimatkalla.


Fiskarhedenvillan on itselleni ihan uusi tuttavuus talotehtaiden saralla. Ruotsalainen, kuulema Ahvenanmaalla hurjan suosittu, enkä ihmettele. Ensimmäisenä kiinnitin huomion ikkunasyvennyksiin. Iiks! En ole tiennyt, että tuollaisia voi saada uuteen puutaloon. Olen aina haaveillut ikkunasyvennyksistä.:) Miten ihana olisikaan tehdä syvennyksiin asetelmia, laittaa kukkia, valoja, mitä vain! Sen verran syvyyttä, että ainakin lapsi mahtuu tuohon istuskelemaankin. Jonkun verran ehdin jo selailemaan talokuvastoa, jonka messuilta sain, ja näyttää erittäin hyvältä! Rakennuskuume kasvaa...


Adalmiinan Helmen Annarina Yöntilan luoma sisustus (huonekalut ja piensisustus) hurmasivat minut täysin. Sisustuksesta saa todella hengettömän ilman kerroksellisuutta. Tässä kohteessa sisustus huokuu lämpöä ja kodikkuutta, tyyliä unohtamatta, kerroksia löytyy siis. Mitäpä sanotte noista ruokailutilan kalusteista esimerkiksi, jotka ovat peräisin Teboilin neukkarista. Annarina mainitsi niiden olevan muistaakseni 50-luvun lopulta, ja alkuperäiskunnossa. Ruokailutilassa, olohuoneessa ja vanhempien makuuhuoneessa hurmaa myös ikkunoista näkyvä upea pohjalaistupien väliin jäävä metsäalue. Marjapuuron ja roosan sävyt sopivat tuohon maisemaan upeasti. Lieneekö luonto ollut inspiraation lähteenä, vai kenties olohuoneen vanha paimentolaismatto... Alakerran sisustuksessa minua sykähdytti myös kovin hollolalaisen Fasetin uustuotannossa oleva Siesta-tuoli. Mikä kaunotar!
Vanhempien  ja lasten makuuhuoneiden pellavaiset vuodevaatteet on vielä pakko mainita. Paitsi alakerran värimaailma, niin itseäni viehätti kovin vihreän ja ruskean sävyillä sisustettu lapsenhuone. Talo ja sen pintojen väritys tarjosi riittävän rauhallisen ja neutraalin taustan, niin että kokonaisuudesta tuli elävä ja mielenkiintoinen, olematta levoton tai ahdistava.

 Tässä kohde, jota ei kannata jättää Asuntomessuilla väliin! Ruksaa siis kohde 29 messuluetteloon, jos olet matkalla Seinäjoelle. Lisää postauksia aiheesta tulossa. Pysykää kuulolla!


Taina

p.s: Kukkailottelu jatkuu, tule mukaan!

10 kommenttia:

 1. Hihii, nyt mun ei tartte postata ollenkaan ;)
  Tykkäsin pohjasta ja värimaailmasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sun täytyy!:D Ensinnäkin koska säkin tykkäät tästä, ja toiseksi haluat kertoa sen omalla tavallasi.:) Aika monet on tykänneet todella minimalistisista kohteista, joista meillä ei oo mitään havaintoa...Toisaalta, ei tämäkään koti ollut pullollaan tavaraa, mutta värimaailma oli ihan omansa. Siitähän me molemmat tykättiin!:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mukavia messuja Hanne!:D Tämä kannattaa nähdä omin silmin.:)

   Poista
 3. Ihana koti. Just omaan silmään ja tarpeeseen sopiva.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kävitkös sä tässä? Minä menitin tälle sydämeni.:)

   Poista
 5. Ihastuin blogiisi ja kauniisiin kuviisi. Miten saat kuvistasi noin isoja? Minäkin tykkään laittaa kuvia, mutta ne jäävät paljon pienemmiksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita!<3
   Suurensin kuvat ihan hiljattain. Ohjeet etsin googlettamalla. Onneksi on blogeja, joista niitä ohjeita löytyy.:) Tässä ainakin yksi ohje, en muista käytinkö juuri tuota..
   http://www.pinkbubble.fi/2015/03/blogin-ulkoasun-muokkaaminen-kuvat-ja.html

   Poista