torstai 5. heinäkuuta 2018

Maistiaisia Porin Asuntomessuilta
Vielä jos silmät pysyy hetken auki, niin postailen pikaisesti Asuntomessujen ensitunnelmia. Olen aina tykännyt postailla messukohteista erikseen, ja niin ajattelin tehdä nytkin. Mulla oli näille messuille tarkasti rajattu lista kohteista, joissa käyn, sillä aika on rajallinen, eikä pääkään tahdo pysyä mukana, jos kaikki kohteet yrittää ahnehtia kerralla. Listassani kohteita oli vain kahdeksan, yksi niistä unohtui vahingossa ja jäi siksi väliin, toisaalta kävin parissa sellaisessa, jossa ei alunperin ollut tarkoitus käydä. Messutaloja taitaa olla tänä vuonna 31, jos nimistä oikein päättelin. Kohteiden joukkoon mahtuu mm. päiväkoti.
Fiskarhedenvillan Pohjanvalo, kohde 4Messukodit, joissa vierailin, valikoin pohjien ja Dekon messuluettelon kuvien ja vinkkien perusteella. Erityisesti kiinnosti Annarina Yöntilän ja Fiskarhedenvillan yhteistyö, koska kaksilla edellisillä messuilla juuri ne ovat olleet suosikkejani. En pettynyt tälläkään kertaa. Fiskarhedenvillan Pohjanvalosta (kohde 4) kirjoitan varmasti oman postauksen.

Villa Karhu, kohde 19Toinen must-kohde oli Frida Steinerin kokonaan kirppistavaroilla sisustama Villa Karhu (kohde 19). Täytyy kyllä nostaa Fridalle hattua. On aikamoinen urakka kerätä eheä kokonaisuus kirppistavaroista lyhyessä ajassa. Mielestäni Frida oli onnistunut erittäin hyvin, eikä Villa Karhu näyttänyt kirpputorilta talon sisällä, vaan kodilta.
Kolmas ennakkosuosikkini etukäteen oli Bunkkeri (kohde 16), Shellin entinen asuin- ja autovajarakennus, joka on nyt kunnostettu asuinkäyttöön. Olen aina tykännyt vanhoista punatiiliseinistä. <3 Talossa  on muutenkin mielettömän upeita yksityiskohtia, joita haluan jakaa erillisessä postauksessa.

Vihersisustamiseen tulee kiinnitettyä melko paljon huomiota. Olisiko sitä nykyään on enemmän ja monimuotoisempana kuin ennen? Haltiattaressa (kohde 26) oli aivan mielettömän ihana viherterassi, samoin Kodin Terra -talossa (kohde 25). Herukkaan (kohde 5) ajauduin hyvän ruoan ja musiikin perässä, ihan vahingossa siis, mutta tykästyin talon kukkiin ja taiteeseen. Myös ruoka oli erinomaista!Herukka, kohde 5

Talo Haltiatar (kohde 26)

Tässä nyt hätäisesti muutamia kuvia messuvierailulta. Vaikka kävin vain murto-osassa taloista, kertyi kuvia noin 600. Aikamoinen homma edessä, mutta pikku hiljaa puran kuvasatoa.:)

Huomenna sitten jälleen Kukkailottelua!
Taina

6 kommenttia:

 1. Pohjanvalon keittiöpurnukat on ihan sun näköisiä :).

  Ja vaikkei kirppiskoti toki ole yhtään mun tyylinen, niin heti sen ekasta kuvasta tuli sellainen olo, että siellä ihan oikeasti asutaan. Vaatii todellakin hyvää silmää ja taitoa rakentaa sellainen kokonaisuus. Kiva olis tietää, mitä kalusteille ja pientavaroille tapahtuu messujen jälkeen. Palautuuko kirpparille vai jääkö ne tuohon kotiin ihan oikeastikin.

  Lasiputkiloviherseinän voisin kuvitella meille molemmille..

  Älä nyt ihan tyystin itseäsi ryydytä kuvatulvan käsittelyssä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Pohjanvalossa olisi niin paljon muutakin, mikä on ihan mulle.:)) Astiat pöydällä, lampaantaljat, yksi ihana taulu, työhuone kokonaisuudessaan...kyllä mä ton nahkasohvankin voisin ottaa, vaikken ole oikein ollut innostunut niistä 25-30 vuoteen.:D
   Sama juttu tuon Villa Karhun kanssa, että tyyli on muodikkaan boheemi, ja ehkä vähän liikaa mulle, mutta esim. nojatuolit oli musta ihan superihanat! Puinen runko, johon oli vaaleat nahkaiset ripustimet pellavapäällisiin. Varmaan 80-luvulta, mutta jotenkin ajattomat!

   Kiitos Annukka, onhan tää jotenkin aikataulutettua ollut koko alkukesä, ja odotan edelleen, että tuo rakas mieheni aloittaisi loman ja voitais viimein olla ilman aikatauluja.:/ Piti aloittaa tänään, mutta siirsi aloituista viikolla. Är-syt-tää. Ja täällä muuten sataa taas, joten oikein hyvää aikaa käydä kuvia läpi.
   Ihanaa viikonloppua!<3

   Poista
 2. Mielenkiintoisia kohteita! Etenkin Villa Karhu vaikuttaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että voisit tykätä Villa Karhusta!:) On siellä sellaisiakin, joista olen melko varma, ettet tykkää, liian prameita.:)
   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 3. Villa Karhun olisin halunnut itsekin nähdä livenä. Bunkkeri vaikuttaa myös ihanan mielenkiintoiselta kodilta.
  Mukavaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta! Messut on kokonaisen kuukauden!:) Mun ei tekis mieli enää messuille, mutta Pori on jäänyt aivan vieraaksi, ja sinne voisin kyllä vielä tänä kesänä tehdä reissun!

   Poista