sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kannustalo Pohjanmaa - Sisustuksen tyylitaituruuttaKannustalosta kirjoittaessa täytyy heti tunnustaa, että Kannustalot kuuluvat omiin kestosuosikkeihini Asuntomessuilla. Rauhala, Aurora ja Vihervaara ovat messutaloja, jotka olen nähnyt aiemmilla Asuntomessuilla livenä, ja tykännyt joka kerta eniten kaikista messukohteista. Rauhala oli mielessäni, kun suunnittelimme tätä nykyistä kotiamme, ja pitkään meillä oli vaihtoehtona tilata paketti Kannustaloilta. Harmikseni mies taulukkoineen päätyi laskuissaan toiseen talotoimittajaan, mikä harmittaa edelleen minua pikkaisen!


Eikä tarvinnut pettyä tälläkään kertaa, luottosisustussuunnittelija Helena Karihtala on jälleen taituroinut sellaisen kokonaisuuden, että unohdin ihan kokonaan miettiä talossa (messukohde no 24, Kannustalo Pohjanmaa) liikkuessani pohjaratkaisuja tai toiminnallisuutta.:) Luultavasti nekin ovat ihan kohdillaan, mutta mulle tosiaan tapahtui se sokaistuminen, josta jossain aiemmassa messupostauksessa jo kirjoittelin...


Sisälle taloon astuessa aukeaa avaran eteisen jälkeen näkymä olohuoneeseen ja keittiö-ruokailutilaan. Piti tarkistaa kysymällä, että eihän tämä ole hirsitalo, sillä olohuoneessa tuli jälleen tunne pohjalaistuvasta. Toisaalta nuo isot ikkunat kahdessa kerroksessa tuovat mieleeni amerikkaisen Long Island-tyylin (Muistan nähneeni jutun Long Island -Kannustalosta, jossa oli minusta juuri tuollaiset ikkunat). Samoin tuo olohuoneen keinutuoli voisi kuvitella keinahtelevan amerikkalaisen kodin kuistilla, eteisen tyylikin henkii kepeää huvilatunnelmaa.


Pohjanmaan henkeä tuovat puolestaan räsymatot, kaappikello, parrut keittiö-ruokailutilan katossa, salusiiniverhot ikkunoissa ja ihana musta pönttöuuni. Myös Wegnerin tuoliklassikot ja astiavitriinin yksinkertaisuus ja toisaalta rouheat ja huolettomat yksityiskohdat sopivat hengeltään täydellisesti pohjalaistaloon!

Alakerrasta on käynti ulos eteisen lisäksi olohuoneesta terassille, (jossa muuten ihastuin puolapuihin) sekä pukuhuoneen kautta takapihalle. Pukuhuoneen lattialaatta on sellainen, että voisin mielelläni ottaa tuota omaankin kotiin.


Yläkerta on mielestäni aavistuksen romanttisempi kuin alakerta, mm. kodinhoitotilan laisoviset yläkaapit, vanhanajan tyyliset valokatkaisijat ja pistokerasiat, kukkatapetti makuuhuoneessa ja paneeli sängynpäätynä sekä välitilassa, tuovat ripauksen romantiikkaa pelkistetyn, modernin tyylin rinnalle. Betoniset tasot ja jakkara ovat ihanat!


 

Vanhempien makuuhuoneessa minusta yllättää se, että näinkin paljon mustaa voi tuntua valoisalta. Itse olisin ehkä silti jättänyt tylsästi osan makuuhuoneesta maalipinnalle...Mustat kiintokalusteet ja ikkunanpuitteet varmaankin jakavat mielipiteitä, koska olemme niin tottuneet, että ne ovat valkoiset. Toisaalta valkoinen rajaisi ikkunoita kauniisti tummapohjaisen tapetin parina. Mustia jalkalistoja en kyllä omaan kotiini haluaisi, sillä niissä näkyy pöly vähän turhan hyvin.
 


Sekä ylä- että alakerrassa kiinnitin huomiota taiteeseen seinillä, joka toi mielestäni mielenkiintoista kontrastia. Taulut ovat Kuutti Lavosen ja Juhani Melenderin teoksia.
Karihtalan tyylissä minua viehättää todella paljon sellainen harkittu huolettomuus. Sitä kuvaa vaikkapa nuo lelueläimet säilytyslaatikon päällä, keittiönpöydälle jätetty sanomalehti tai asetelman kynttilä, joka on puoliksi poltettu! Jos nuo pienet huolettomat yksityiskohdat riisuttaisiin pois, tulisi lopputuloksesta ehkä kylmä. Viherkasvit toivat tässäkin messukohteessa lämpöä eri tilohin. Jos selaat kuvat uudelleen, huomaat, että lähes joka tilassa on ripaus vihreää.
Pakko vielä mainita, että Kannustalojen, Topi-Keittiöiden väki sekä Helena Karihtala olivat todella mukavantuntuisia. Minulle jäi tunne, että meidän bloggareiden mielipiteitämme halutaan kuulla ja niitä arvostetaan.


Tämä tyylikäs messukohde kannattaa ehdottomasti kokea itse paikan päällä!

Taina

p.s: Vielä ehdit osallistua tämän viikon Kukkailotteluun!

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No kyllä!<3 Paljon ihania yksityiskohtia ja upea kokonaisuus!:)

   Poista
 2. Kannustalot on aina olleet minunkin suosikkeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhala on kyllä edelleen niistä se suurin suosikki.:) Kävin tuossa Kannustalojen sivuilla, ja huomasin, että heillä on tosiaan amerikkaistyyliset talomallistot olemassa, suomalaisilla kritteereillä kuitenkin. JOS oltaisiin rakentamassa, niin luultavasti aika tarkkaan tulisi niitä talomalleja tutkittua.;)

   Poista
 3. Onpa kivoja yksityiskohtia - mielenkiintoisen paljon mustaa... Mustat jalkalistat - huh - ei näin laiskalle siivoajalle :)
  Kiitos taas tästä kierroksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia, kun kommentoit kiireistä huolimatta!<3
   Mietin, että onko Helenalle käynyt niin, että musta on vienyt koko käden.;) Meilläkin on noita mustia/tummia seiniä tupsahdellut vähän sinne sun tänne viime vuosina, ja jossain vaiheessa mietin, että nyt pitää vähän rajoittaa, ettei tule liian synkkää. Musta on kuitenkin upea "väri"!

   Poista
 4. Viehätävän oloinen talo. Toivottavasti ehdin tänä vuonna messuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen messuja lämpimästi! Olen itsekin menossa vielä uudestaan, pitkästä matkasta huolimatta, sillä nythän näin vain osan kohteista. Anti oli kuitenkin minusta parempi kuin muutamilla aiemmilla messuilla...:)

   Poista
 5. Noi ikkunat ovat parhautta, varsinkin tuossa keittiössä...just mun haaveilua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös niistä. :) Ja musta puhuttelee ylipäätään mua. Tää on kyllä jäänyt mieleen eniten näistä kohteista, kun on postsuksia eri blogeista lukenut. Tuo yläkerta on tosin mun mielestä vähän eri paria alakerran kanssa. Mutta viehättävä sekin omalla tavallaan. :)

   Poista
  2. Mäkin tykkään noista ikkunoista! Ja tiskiallas ikkunan edessä on juttu, jota ei vielä meidän rakennusaikana täällä Suomessa harrastettu! Sellaista joutuisi harkitsemaan, jos nyt olisi keittiö työn alla.:)
   Tumma makuuhuone on upea, pesämäinen. Mustissa kaapinovissa näkyy luultavasti pöly ja sormenjäljet enemmän kuin valkoisissa, joten eivät olisi meikäläisen kotiin sopivat. Tykkään paljon noista yläkerran kylpytiloista ja tuosta aulasta. No, kyllä tämä kaiken kaikkiaan on yksi suosikeistani, vaikkei tällä kertaa se ykkönen.:)

   Poista
 6. Ihania yksityiskohtia! Helena Karihtalan tyyli uppoaa minuunkin aivan täysin. Mutta totta, mustat jalkalistat olisivat aika kammot meilläkin - joku sellainen eläväpintainen harmaa voisi olla aikast kiva 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Mulla on jäänyt mieleen sellainen kuva Ainolasta (eli kohta kai 20 vuoden takaa, ennen Karihtalan aikaa), jossa keittiö oli hieman kuin leivonnan jäljiltä. Siinä kuvassa vaan oli jotain todella kodikasta, jauhot pöydällä jne...Kannustaloilla on kyllä osattu mielestäni tehdä kauniita koteja ja markkinointi on varsin onnistunutta. Ottaisin.;)

   Poista
 7. Tämän kohteen näkemistä livenä taidan odottaa kaikkein eniten juuri siitä syystä, että kuvien perusteella kohteessa on käytetty monia sellaisia elementtejä, joita itse harkitsemme parhaillaan tulevaan taloomme. Hauskaa nähdä miten ne toimivat käytännössä ja kuinka kovaa kolahtavat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi! Mulla on kuule ihan kauhea rakennuskuume ollut jo vuoden verran, ja nämä messut vain pahensivat sitä!:D Rakentaminen on rankkaa, mutta koita nauttia joka solulla toteutuneista unelmista.<3

   Poista
 8. Itse kans tykkään suunnattomasti Kannustaloista, osa tosin menee jo liian modernin puoleiseksi, ehkä hiukan tämäkin! Mutta todella upea sisältä ja kodikas! Eli on tää nähtävä paikalta päältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muhun kyllä uppoaa ne modernimmatkin mallit!:D Oon miettinyt, että sellainen simppelimpi Lato tms. vois olla aika kiva tuonne järven rantaan, missä olis noita tonttejakin myynnissä...Vielä en ole saanut miestä oikein innostumaan, mutta hän on hitaasti lämpiävää-jalat maassa-tyyppiä.:)

   Poista