tiistai 28. kesäkuuta 2016

Asuntomessut 2016 - Talo Nixi, Villa Roihu ja Honka MarkkiViimeinen postaus Asuntomessukohteista 2016 tällä erää...Lisää luvassa sitten, kun messut ovat auki yleisöllekin. Toukokuun bloggaritapahtumassa meille oli auki 12 kohdetta, ja pakkohan sitä on mennä katsastamaan vielä ne loputkin!

Talo Nixi

Enemmistö uusista taloista rakennetaan elemetteinä, mutta talo Nixi on rakennettu ns. pitkästä tavarasta paikan päällä. Täytyy sanoa, että tämä talo vaikutti oikeasti perinpohjaisesti suunnitellulta, ja vaikka esim. makuuhuoneiden sisustus oli keskeneräinen, niin heti pystyi näkemään, että huoneet olivat mukavankokoisia ja toimivia. Makuuhuoneiden yhteydessä oli omat vaatehuoneet ja muutenkin toimivuuteen oli mielestäni osattu kiinnittää huomiota. Luulisi olevan itsestäänselvyys, mutta eipä se vaan ole!

Parasta tässä talossa toimivan pohjan lisäksi oli mielestäni upeat terassit. Lasitettuna ne tuovat kivasti jatkoaikaa keväällä ja syksyllä terassilla oleskeluun. Lisäksi ne sitovat ulkotilan sisätilohin ja tuovat luonnon lähelle. Myös keittiön epäsuoravalaistus sekä keittiön ja eteisen betoniset valaisimet ovat kovasti mieleeni.

Talon Nixin kodinhoito- ja pesutiloissa on käytetty marmorista "hunajakennolaattaa". Yllätyin itsekin, kuinka paljon kyseinen laatta mielletty itsenäni, sillä en ole ihan täysin toipunut marmoriin liittyvistä mielikuvista, jotka tulevat jostain 80-luvulta. ;)

Villa Roihu

Villa Roihusta ovat jääneet päällimäisenä mieleen kauniit tapetit työhuoneessa ja vanhempien makuuhuoneessa. Työhuoneen nojatuoli ja kaunis lukulamppu houkuttelevat istumaan.Jos nyt olisin rakentamassa, ainakin harkitsisin samanlaista vaatehuoneratkaisua kuin vanhempien makuuhuoneessa on, eli sängyn molemmin puolin on avoin käynti ylelliseen vaatehuoneeseen. Tällä ratkaisulla vaatehuoneeseen ei voi kasata tavaraa samalla tavalla kuin kokemukseni mukaan vaatehuoneisiin yleensä kasaantuu. Ongelma ainakin meillä vaatehuoneissa!
Kahdelle tytölle sisustettu makuuhuone oli toinen suosikkini lastenhuoneista. Niin suloista!
Myös tässä kodissa on panostettu ulko-oleskelutiloihin. Keittiön yhteydessä oleva terassi kutsuu viihtymään, ja tuo valtava grilli saa varmasti grillauksesta jotain ymmärtävät vihreäksi kateudesta.Honka Markki

Modernin hirsitalon yläkerta oli vielä toukokuussa kesken, mutta pääsimme käymään alakerraan keittiö-olohuone-ruokailutilassa. Vaikka Honka Markki on hirsitalo, on sen ilmeessä mielestäni jotain, mikä tuo mieleen tanskalaisen arkkitehtuurin. Tykkään! Isot ikkunat, vaalea yleisilme, tummat yksityiskohdat ja puun lämpö, jos hyvää sisustusreseptiä kaipaatte.:) Jos yhden huonekalun saisin itselleni valita näistä näkemistäni messutaloista, niin luultavasti päätyisin tuohon olohuoneessa näkyvään nahkapäällysteiseen lepakkotuoliin.<3 

Meillä mies ei olisi muuten ikinä suostunut sijoittamaan takkaa ulkoseinää vasten...Näillä messuilla aika monessakin kohteessa takka on ulkoseinällä, huomasin.

Keittiö on erittäin eleetön, mutta pienillä jutuilla, kuten nuo hauskat valaisimet työtason päällä ja viherkasvit, syntyy mielenkiintoinen ja elävä kokonaisuus. Voi, ottaisin niin mielelläni nuo työtasoihin upotetut pistokerasiat! Vaikka pistorasiat jäävätkin meillä valolistan alle, niin ovat ne kyllä silti sysirumat. Kaikki kehittyy. Minulle kelpasi myös pesuallas, joka on upotettu, kuten noissa kuvissa alla näkyy.

Tässä olivat nyt Asuntomessuennakot omalta osaltani. Olisin kovasti halunnut poimia vielä omia suosikkijuttuja yhteen postaukseen, mutta ehkäpä teen sen sitten, kun loputkin messukohteet on koluttu. Menkää tekin! Kyllä sieltä aina saa ideoita omaan asumiseen liittyen, oli rakentamassa tai ei.:)

Taina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti