sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Unelmien puutarhaa rakentamassa


Eksyin eilen tekemään Meillä Kotona -sivustolle testiä: Millainen on unelma puutarhasi? Ihan kuin en olisi tiennyt...;) Valinnat ruksittuani sain tällaisen vastauksen:

Ruukkupuutarha, Olet romantikko ja hemmottelet mielelläsi läheisiäsi itse valmistamillasi herkuilla. Teet huokailujen rytmittämiä toivioretkiä vanhojen puuhuviloiden äärelle, koska arvostat entisajan tunnelmaa, lasikuisteja, pieniä parvekkeita ja koristeellisuutta. Haluat tavoitella samaa tunnelmaa omassa puutarhassasi, jota täydennätkin näyttävillä ja koristeellisilla ruukuilla. Yrtit ja kukat kasvavat ruukuissasi sulassa sovussa. Ruukkupuutarha säästää tilaa oleskelulle ja yhteisille perheen hetkille.


 


Ei se nyt ihan kauhean paljon pieleen mennyt, varsinkin mitä tulee noihin puuhuviloihin, lasikuisteihin ja sellaisen tunnelman tavoitteluun!;) Aiemmin meillä oli lähinnä kesäkukkia ruukuissa, mutta ajan myötä olen kyllä todennut perennat paremmaksi vaihtoehdoksi suuren pihaan. Uskon myös, että ajan myötä kitkemisen määrä vähenee, kun perennat peittävät penkit kokonaan. Kesähuoneen rakentamisen myötä pihasta on hiljalleen alkanut muodostua puutarha, vaikka matkaa ja työtä on vielä enemmän edessä kuin takana.

Jokin aika sitten kävin jälleen kukkaostoksilla samassa vanhassa pihassa, jossa viime vuonnakin tein hyviä ostoksia. Tällä kertaa ostin kahta eri kurjenmiekkaa, josta kuvissa näkyvä taatankurjenmiekka alkoikin yllätyksekseni heti kukkimaan.

Vasta viime viikkoina olen ymmärtänyt, kuinka paha juttu kasveille olikaan se, että joulukuussa oli vielä niin lämmintä, ja vuodenvaihteessa alkoivatkin paukkupakkakset, eikä lunta ollut suojana lainkaan. Särkyneet sydämet, sormustinkukka ja tähtiputki hävisivät kokonaan. Kesähuoneen rinteestä hävisi osa keijunkukista ja akileijoista. Etupihalla jättipoimulehden emokasvit ovat nousseet todella hitaasti maasta (jälkeläiset ovat paremmassa vedossa), eikä seppelvarpukaan näytä yhtä elinvoimaiselta kuin aiemmin. Eniten olen yllättynyt siitä, että mansikkalaatikoissa ei näytä olevan enää mitään elonmerkkejä. Se ei kyllä sinänsä haittaa, sillä uudet laatikot on tarkoitus laittaa kesän aikana, josko sitä satoa saisi taas ensi vuonna...

Toisaalta jotkin viime vuonna istutetut kasvit näyttävät nyt siltä, kuin ne olisivat kasvaneet pihassa kauan aikaa, kuten mirrinminttu, rönsytiarella, pikkusydän ja malva. Malvaa istutin viime keväävä kolme tainta, ja vähän aikaa sitten siirsin yhden kolmesta uuteen paikkaan, sillä ne näyttävät tarvitsevan lisää tilaa, ja sitähän meidän pihassa riittää!

Käytin muuten eilen parituntisin ohjelmoinnin saloihin tutustuen ja muokkasin viimein kuvistani isompia (liian pienet kuvat ovat häirinneet itseäni alusta alkaen, mutte ole osannut tehdä muutoksia). Samalla poistin kuvista kehykset, joista en myöskään tykännyt missään vaiheessa. Miltä näyttää? Ainakin omalta läppäriltäni ja kännykältäni on nyt paljon mukavampaa selata blogia, kun kuvia ei tarvitse tihrustella. Hieman siinä nälkä kasvoi syödessä, ja taitaa olla muitakin modistuksia luvassa blogin ulkoasuun...

 Aurinkoista sunnuntaita!
Taina


Kukkailotteluun ehdit linkkaamaan postauksia vielä tänään!

4 kommenttia:

 1. Voih!
  Minulle olisi varmasti tullut miltei samanlainen unelmapuutarha!!
  Ruukkuja ja romanttisia yksityiskohtia!
  Kaunis tuo iiris!!
  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tänään kitkenyt rikkaruohoja pihasta ja puiden alkuja jopa aidan ulkopuolelta. Sormenpäät on ihan hellänä nyppimisestä.:) On kuitenkin ihana saada ainakin hetkeksi näkyvää jälkeä. Puutarha on kauniiden unelmien kohde.:) Tiedän, että ymmärrät!
   Mukavaa viikkoa Susanna!

   Poista
 2. Kaunista on siellä :)
  Tein myös testin ja sain vastaukseksi Japanilainen puutarha! Sitä juuri havittelen :)
  Iloa viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:) No, eihän se haittaa, vaikka hakis noista testeistä vahvistusta omalle mielipiteelle!:D Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista