maanantai 20. kesäkuuta 2016

Valokuvauskurssilla - Oppimisen iloa ja tiedon tuskaa



Täällä on tapahtunut jotain hyvin järisyttävää, noin niin kuin oman elämäni kannalta. Kävin nimittäin eilen opiskelemassa valokuvauksta (perusasioita) Fridan opastuksella, ja kylläpä käykin päässä nyt sellainen surraus! Iltaruoka ehti jäähtyä lautaselle, kun piti heti kokeilla oppeja käytännössä ja yrittää saada siitä ruokalautasesta mahdollisimman herkullisen näköistä otosta, sama juttu tuossa aamupäivällä kahvien kanssa. Jos mä ennen olen kuvannut paljon, niin saattaapa olla, että kuvia tulee otettua entistä enemmän, mutta myös enemmän ajatuksella. Toivottavasti kuvistani tulee aikaa myöden myös laadullisesti parempia. Eihän nyt reilussa kolmessa tunnissa ehditä muuta kuin raapaista pintaa, mutta itselleni tuo kurssi tuntuu paljon isommalta jutulta.





Vaikka valokuvaus on ollut kiinteästi mukana mun touhuissa teini-iästä saakka, kun ostin palkkarahoillani ekan oman kameran, niin satunnaisia oppaiden pläräämisiä ja joidenkin taidokkaiden bloggareiden opastuspostauksia lukuunottamatta olen mennyt ihan mutu-tuntumalla ja käyttänyt enimmäkseen automaattiasetuksia. Oikeastaan mua ei ole aiemmin juurikaan kiinnostanut opetella kuvaamista tekniseltä kannalta, kyllähän mä tunnistan kauneuden sellaisen kohdatessani!;) Eilisen kurssin jälkeen haluan nyt oppia lisää ja kokeilla uudelleen ja uudelleen niitä oppeja käytännössä, joita sain kurssilta. Hassua muuten, miten sitä voi olla yhtä aikaa iloinen oppimastaan, ja sitten se tieto omasta tietämättömyydestä...


 



Nämä kuvat ovat eiliseltä  ihanasta Cilla´sin liikkeestä Helsingistä. Ihan huippupaikka pitää kuvauskurssia, kun ympäristö on täynnä kauniita tavaroita ja niistä rakennettuja  asetelmia. Aika meni nopeasti, ja kuvausharjoituksia olisi voinut jatkaa vielä toisen mokoman! Cilla´siin aion ehdottomasti poiketa toistekin, sillä sieltä löytyy mm. Mateuksen lautasia, joita olen himoinnut itselleni jo vuosia, luullen, ettei niitä edes saa Suomesta. No, täältäpä saa ja paljon kaikkea muuta kaunista ja ihanaa!






Meitä oli paikalla 12 innokasta kuvaajaa, eivätkä kaikki suinkaan olleet bloggareita, vaan muuten vain fiksuja tyyppejä, jotka haluavat oppia uutta ja lisää! Olen muuten huomannut tässä viime aikoina, kun olen tutustunut moniin bloggaajiin livenä, että aika moni meistä taitaa jännittää muiden bloggaajien tapaamisia ja oman itsensä esilletuomista. Kyllä mullakin eilen aamulla oli ihan perhosia vatsassa, mutta nopsaan se meni ohi. Pakko jälleen todeta, että enpä olisi koskaan arvannut, että saan tutustua niin mukaviin ihmisiin bloggaamisen ansiosta!






Nyt suunnitelmissa on siis harjoitella ja harjoitella. Haaveistakin tuli hieman selvempiä, kun tiedän, millaista objektiivia olisin vailla. Aiemmin en ole osannut tuohon kysymykseen vastata, kun mies sitä joskus multa kyseli. - Mahdollisimman valovoimaista, on vastaukseni nyt! :)





Sattumoisin sitten tänään huomasin Kukka ja Sisustus Neilikan Fb-sivulta, että Frida on muuten tulossa Lahteen elokuun alussa pitämään samanlaista kuvauskurssia. Voiskohan Frida pitää siihen syssyyn jonkun syventävän jatkokurssin...? Joka tapauksessa, jos f-luku, valotusaika ja ISO-arvo ovat sinulle vain sanoja vailla merkitystä, niin suosittelen lämpimästi ilmoittautumaan mukaan!

Taina

32 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan huipulta! Sinulla on taidoista tärkein jo hallussa. Visuaalinen silmäsi löytää luontevasti oivalliset kuvakulmat. Tämäkin on asia, josta oppiessaan huomaa tiedon lisäävän tuskaa. Ainakin minulla. Käytyäni kurssi olisin halunnut mainitsemasi objektiivin ja jalan, jonka sitten sainkin. Muuten olen keskittynyt itse olemaan mahdollisimman valovoimainen. 💃 Aurinkoista juhannusviikkoa! Tuija ps. Fridan kurssi myös Kangasalla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuikku!:) Jalustaa tuskin edelleenkään käytän muutoin kuin pimeimpään vuodenaikaan.;) Mieskin innostui mun innostani, joten elän toivossa, että elokuussa synttäripaketista voisi se objektiivi ilmestyä.:D
      Sä oletkin ollut viime aikoina myös siellä kameran etupuolella! Onnistuneesti, joten valovoimaisuus on kyllä päässyt loistamaan.<3
      Olen niin onnellinen muuten tästä auringosta jälleen, olen painanut pihalla hommia kuin viimeistä päivää.
      Kivaa juhannusviikkoa sinulle!:D

      Poista
  2. Valokuvaamisen opettelu ei ole koskaan turhaa. Ja huomaan että teit hienot raamitkin kuvillesi, sekin antaa näkyvyyttä, luo taiteellisuutta. Ps meinaatkos laittaa kukkailoittelun vasta pe? vaiko jo to??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmastikaan!:) Mulla oli nuo kehykset käytössä joskus aiemminkin, mutta sitten kyllästyin...Nyt teki mieli taas noita kehyksiä, vaikka vatii kahden ohjelman käyttöä, että saan oikeanlaisen lopputuloksen.
      Kukkailottelu luvassa jo keskiviikkona, muttei välttämättä ihan aamusta. Tähän ilotteluun saa siten linkkailla kauemmin, sillä ensi viikolla ei ole Kukkailottelua. Oon reissussa.:)

      Poista
  3. Ihana kuulla että teillä oli antoisa kurssipäivä! Tosin en muuta kyllä odottanutkaan :) Tieto lisää tosiaan tuskaa, tiedän tunteen, mutta kun oppimisputki on avattu, on ihana lähteä kokeilemaan kaikkea uutta ja saada onnistumisia(kin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kurssista tuli sellainen "halolla päähän" kokemus!;D Enhän mä mitään luullutkaan tietäväni, kun se ei mua oikeastaan kiinnostanut, mutta olikin hienoa saada tähän hommaan vähän kättäpidempää. Ehkä jotain paineitakin tästä hieman seuraa, mutta toisaalta sekin yleensä on hyvä juttu, jotta tapahtuisi kehitystä!:)

      Poista
  4. Oli kiva tavata, sama täällä käynnissä, asetteluita olen tehnyt, ja blurrausta harjoitellut. Oli niin antoisa kolmituntinen kaikin puolin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Elsa!:) Tänään olen tosin paiskinut hommia pihamaalla, mutta siinä ehtii samalla miettiä myös valokuvausta.;D

      Poista
  5. Harmi kun Fridan kurssit on siellä etelässä, kyllä täälläkin tarvittaisiin opastusta valokuvaamisen saloihin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vain rohkeasti Fridalle viestiä, että Kainuussakin kaivataan opetusta, tietkin on jo valmiina!:D Ullan Unelman Ulla (tiedätkö?) on mun lapsuudenaikainen ystävä. Mahtaisko Ulla olla kiinnostunut vaikka siellä uudessa kahvilassaan emännöimään...:)

      Poista
    2. Tuo oliskin hyvä idea! Tiedän vain Ullan Unelman, mutten muuten tunne. Ja kesälomalla otan tavoitteeksi että käyn tuolla kahvilassa ;)

      Poista
    3. Yritän itsekin ennättää kahville ja toivottavasti myös Ullaa tapaamaan (33 vuoden jälkeen, kunhan ennätämme jossain vaiheessa sinnepäin.:) Käsittääkseni on pitänyt kiirettä, leivonnaiset tekevät kauppansa.:D

      Poista
  6. Valokuvaus on kyllä sellainen harrastus, että kokoajan siinä oppii lisää ja se tunne kurssin jälkeen on ihan huikea. Pää täynnä asiaa.
    Itse koitan päästä taas jjonkin kurssin käymään ja suunnitelmissa on lähteä oikein kouluun opiskelemaan kuvausta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, hienoa Dioriina!<3 Sulla onkin niin upeat jo kuvat vanhastaan ja muutenkin taiteellista silmää, että on varmastikin oikea ala sinulle!:)

      Poista
  7. Ihanaa kun sinäkin sait kurssista paljon uutta intoa kuvaukseen! Kiitos vielä muuten että pyysit minua mukaan (vaikkakin puolivahingossa), oli niin kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, kyllä mä pyysin sua ihan oikein, koska ajattelin, että olet Lahdesta...muistin vain väärin, sen kommentin olikin jättänyt Mysterious M.:) Ja oli kyllä hieno päivä, ja loistavaa matkaseuraa.<3

      Poista
  8. HiHii..muistatkos mitä suhuin sinulle taannoin?? Ja taisin postatakin aiheesta <3 Nyt kuitenkin li tuttuja asioista, mutta kertaus on opintojen äiti ja jokainen osaa esittää asiat eri tavoin. Missään nimessä ei ollut turha reissu!
    Saas nähdä kuin käy mun ilottelun...himpan pitä kiirettä...kamera on edelleen pakattuna laukkuun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löi tyhjää mun pää, varmaan tarkoitat sitä, kun olit juuri tullut sieltä kurssilta?:) Kävin selaamassa sun postauksiakin jonnekin toukokuuhun asti, muttei soineet kellot.;D Sen sijaa löysin mm. ihanan postauksen, jossa oli juttua lapsuutesi iltarukouksesta ja NIIN mielettömän hienot kuvat!<3

      Avaan Kukkailottelun huomenna, mutta se on sitten auki pitkälle ensi viikkoon. Sinne voi sitten linkittää useamman kukkapostauksen, kunhan linkittää postauksen osoitteen, ei blogin osoitetta.:)Ei mulla itselläkään vielä oo...:P

      Poista
    2. Kyseinen postaus on varmaan huhtikuulta
      https://talossano23.blogspot.fi/2016/04/tukka-takussa-mielikuvitus-tukossa.html

      Jep yritän parantaa tapani ;b

      Poista
    3. Kyllä, kyllä!! Mietin, että ehkä tää on välttämätöntä oppimisen kannalta. Jatketaan harjoittelua.:)

      Poista
  9. Voi että miten kivalta kuulostaa.
    Mulla on jäänyt kuvat viimeaikoina kokonaan ottamatta, kun olen tuskastunut siihen, että niistä ei tule sellaisia kuin haluaisin. Turhauttavaa. Joskin on tietty siitäkin kyse, että ei ole ollut tarpeeksi aikaa keskittyä, vaan olen näpsinyt niitä suunnilleen puolijuoksua. Pitäis olla sellainen lakisääteinen viikoittainen valokuvausvapaapäivä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei loistoidea tuo lakisääteinen!:D Tarttee tehdä kansalaisaloite.:)
      Nyt Annukka vaan jatkat sinnikkäästi! Ensinnäkin sun kuvat ovat jo ennestään erittäin hyviä ja toiseksi, kyllä toisinaan pitää saada vain räpsiä sillä mutu-tuntumalla.;) Olisi sääli, jos iloa tuova harrastus loppuisi liian kireään pipoon!;DD

      Poista
  10. Sun kuvissa on tapahtunut jo nyt muutos. Hyviä ne oli ennenkin, mutta nyt ne ovat jotain vieläkin enemmän. Mua kiinnostaa myös suuresti, miten olet saanut blogisi kuvista noin suuria? Mä haluaisin ehdottomasti omaan blogiini kesätauon jälkeen tälläiset isot kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!:) Tuo kuvien suurentaminen on ollut ajatuksena jo pitkään, mutta en ole osannut tehdä sitä. Kuvat otan kuten ennekin, mutta ihan googlaamalla löysin ohjeet mm. kuvien suurentamiseen. Pitäisi vielä säätää noita vaakakuvia, mutta silloin loppui aika...Varaudu siihen, että saattaa vaatia hieman hermoja ja istumalihaksia. Pari iltaa väänsin, jotta sain tämän verran muutosta aikaan.:)

      Poista
  11. Huippua, että on inspikset lähteneet virtaamaan ja intoa löytyy... se on ihan parasta palautetta, mitä ope voi kurssista saada :) Ja hei... oli tosi kiva nähdä livenä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Frida hyvästä opetuksesta!<3 Voit ehkä arvata, että opettajat eivät ole kaikkein kritiikittömimpiä oppilaita.;D Sulla on hyvä ote!
      Toivottavasti nähdään taas!<3

      Poista
  12. Kiva oli kurssipäivä ja tapasi taas mukavia ihmisiä blogien takana:) Tässä bloggaamisessa onkin parasta uusien ihmisten tapaaminen ja monista onkin tullut ihania ystäviä! Sulla on kyllä todella upeita kuvia. Itsellä on vielä todella sormi suussa näiden säätöjen kanssa, mutta kyllä minäkin kurssi-illan päätteeksi könysin terassilla vielä iltasella kuvaamassa yhtä kosmetiikkapurkkia:D Katotaan alkaako kuvat parantua, heh! Frida oli kyllä loistava ope!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Just samaa mieltä!:) Miten kiva löytää muitakin hurahtaneita, bloggaamiseen ja valokuvaukseen. Ihan uusi ystäväpiiri tässä on auennut. Se on avartavaa ja hienoa.:)
      Minä myös tykkäsin Fridan opetuksesta.

      Täytyykin tulla katseleen niitä sun purkkejasi, vaikka olen maailman huonoin kosmetiikan käyttäjä!:D

      Poista
  13. Kävin samaisen kurssin toukokuun lopussa Raisiossa ja oli kyllä niin hyvä kurssi! Selvensi kyllä paljon!













    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan ollut haitaksi nämä opit mulle, ja ilmeisesti nekin, jotka tiesivät ja osasivat enemmän kuin minä, tunsivat saaneensa jotain kurssilta. Olispa joku sellainen kurssi, jossa olisi välitehtäviä...:D

      Poista
  14. Olispa mahtavaa päästä tuollaiselle kurssille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missäpäin Suomea asustelet nykyään? Jos Kouvolassa, niin tuo Lahden kurssihan olisi ihan sopivalla etäisyydellä...Vaan olikos se niin, että olet nykyään Pohjois-Karjalassa?:)

      Poista